MIJN TIEN FAVORIETE QUOTES

MIJN TIEN FAVORIETE QUOTES

Hi allemaal,

Ik wil vandaag mijn grote liefde voor quotes met jullie delen. Ik kan namelijk zo gemotiveerd worden van quotes: I love it! Als ik even een steuntje in de rug nodig heb, kan een quote echt wonderen verrichten. Er zijn zó ontzettend veel nuttige en leerzame quotes te vinden op het internet, maar voor vandaag heb ik tien quotes uitgekozen die ik graag met jullie wil delen. Verder vertel ik ook waarom juist deze quotes mij inspireren. Let’s go!

 

#1
“Als ik terug kijk naar mijn verleden zie ik heel veel pijn en verdriet. Als ik nu naar mezelf kijk in de spiegel, zie ik een sterk persoon. Iemand die de strijd gewonnen heeft en iemand die nooit opgeeft. Hoe moeilijk sommige dingen ook zijn.”
– LIEF

Deze quote is misschien wel het meest belangrijk voor mij. Dit omschrijft de afgelopen paar jaren van mijn leven heel goed. Ik heb geen gemakkelijke puberteit gehad, maar uiteindelijk heb ik er zó veel van geleerd. Achteraf ben ik misschien wel ‘blij’ dat het zo is gelopen, omdat ik er alleen maar sterker van ben geworden. Ik heb naar mijzelf leren kijken, leren zien wat ík echt belangrijk vind en wat ik na wil streven. Eigenlijk hebben onderstaande quotes ook te maken met dit leerproces. Je leert bepaalde dingen inzien en die inzichten neem je je hele leven met je mee. Verder is de keuze voor mijn opleiding HBO Pedagogiek ook voortgekomen uit deze periode. Eigenlijk heeft het dus heel veel positieve gevolgen gehad en daar ben ik dankbaar voor.

 

#2
“Stop wishing, start doing.”

Deze quote is kort maar krachtig en heeft mij meerdere malen aan het denken gezet. Ik zie dit als een soort ‘streven’; streven naar wat ík leuk vind en naar wat ík wil. Mijn blog is hier een goed voorbeeld van. Ik wilde dit al zó lang, maar heb nooit de stap genomen om een blog te starten. Nu ik eindelijk mijn blog heb, ben ik er zó ontzettend blij mee. Ik heb eindelijk iets gevonden wat ik echt leuk vind om te doen in mijn vrije tijd. Ik vind het heerlijk om artikelen te tikken achter de laptop. Wat ben ik blij dat ik iets met deze quote heb gedaan!

#3
“Better an oops, than a what if…”

Eigenlijk lijkt deze quote heel veel op de vorige, maar toch is ‘ie net ietsje anders. Ik ben snel bang om fouten te maken, vooral als ik kijk naar mijn opleiding en stage. Op het moment dat ik iets niet goed doe, zie ik dat al snel als ‘falen’, terwijl dat echt onzin is. Ik heb hier ook al meerdere gesprekken over gehad met mijn stagebegeleidster. Zulke gesprekken helpen mij echt te relativeren. Gelukkig lukt het zelf ook al steeds beter om te relativeren. Ik probeer mij dan voor ogen te houden dat ik daar ben om te leren en dat fouten maken echt niet erg is. Deze quote probeer ik dan ook altijd in mijn achterhoofd te houden.

 

#4
“Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd.”

Ook deze quote sluit weer mooi aan bij de voorganger. Aan deze quote probeer ik mijzelf continu te herinneren. Als ik een fout maak, denk ik dus al gauw dat ik heb gefaald, maar dat is helemaal niet zo. Je maakt fouten om van te leren en daar moet je juist heel dankbaar voor zijn! Je wordt er juist alleen maar beter van, omdat je kunt nagaan voor jezelf wat je de volgende keer anders kunt doen. 

 

#5
“Love where you’re at.”

Ga eens na wat er nú al allemaal goed gaat. Welke doelen heb ik tot nu toe al bereikt? Wat ging er vandaag allemaal goed? Ik denk hier zelf veel te weinig over na, maar het is juist zó belangrijk. Het is voor veel mensen heel moeilijk om tevreden te zijn over hoe de situatie op dit moment is. Ik vind dat zelf ook heel lastig, maar probeer er wel steeds meer mee bezig te zijn. 

 

 

#6
“We can’t control the filters that others choose when they look at us.”

De afgelopen paar jaren heb ik geleerd dat je niet iedereen tevreden kunt houden. Dit heb ik ook al een beetje besproken in mijn eerste blogpost. Je kunt niet kiezen hoe anderen naar jou kijken. Hoe veel dingen jij ook ‘goed’ probeert te doen, sommige mensen willen dat gewoon niet zien. Probeer je daar niet te veel zorgen over te maken. Het ligt niet aan jou. Doe wat jij leuk vindt om te doen en waar jij gelukkig van wordt. De mensen die van jou houden, zullen dit zien en oprecht blij zijn voor jou. 

 

#7
“Stars can’t shine without darkness.”

Helaas is niet iedere dag een hele leuke dag, maar dat is helemaal niet erg. De minder leuke dagen zijn ook nodig om bij bepaalde dingen stil te staan. Probeer deze dagen naar het positieve te keren. Als je over een tijdje terug kijkt naar deze dag, ben je er dankbaar voor. Deze dag heeft jou gevormd tot een nog mooier en sterker persoon.

 

#8
“If you treat me good, I’ll definitely treat you better.”

Ik ben het helemaal eens met het idee van deze quote. Wel ben ik van mening dat ‘ie een beetje zwart-wit is. Op het moment dat jij goed bent voor mij, ben ik ook goed voor jou. Als jij niet goed bent voor mij, zal ik ook minder mijn best voor jou doen. Ik heb geleerd dat het niet werkt als je voor iedereen goed wil zijn, dan word je alleen maar gekwetst én dan kun je niet genoeg liefde geven aan den mensen die er echt toe doen. Je moet juist gaan voor de mensen die ook goed voor jou zijn, in jouw leven willen zijn en jou liefhebben. Voor die personen ga ik door het vuur. 

#9
“We are like a snowflake: all different in our own beautiful way.”

Iedereen is anders, iedereen heeft mooie en minder mooie kanten. Maar waarom altijd het negatieve benadrukken? Het woord ‘anders’ wordt altijd als zó negatief bestempeld, maar waarom eigenlijk? Deze quote heeft het woord een hele positieve draai gegeven, de draai die het woord -wat mij betreft- ook verdiend. Probeer eens naar de unieke eigenschappen en kwaliteiten van een ander te kijken en daar bewondering voor te hebben, in plaats van hetgeen dat ‘anders’ is afkraken. 

 

#10
“Enjoy today.”

Ik wil afsluiten met een hele korte, maar krachtige quote. Probeer echt van iedere dag te genieten. Natuurlijk: iedereen is tegenwoordig super druk, helaas niet altijd met dingen die we leuk vinden. Toch is het zó belangrijk om van iedere dag te genieten. Veel mensen -waaronder ik zelf ook- leven tegenwoordig niet meer in het hier en nu, maar denken alleen aan morgen: “Wat moet ik morgen doen? Welke afspraken heb ik morgen?”. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk, maar vandaag, het hier en nu, is  waar je nu van moet genieten. Ik probeer hier meer mee bezig te zijn. Ik bedenk me ‘s avonds: Wat was er vandaag super leuk? Van welke situatie heb ik iets geleerd? Hierdoor kun je de dag nog even herbeleven en ben je veel meer bezig geweest met die dag.

Zo, dat waren mijn tien favoriete quotes van dit moment. Ik vond het heel leuk om zelf na te gaan waarom ik deze quotes eigenlijk zo mooi vind. Als ik al die quotes zo op een rijtje zie staan, is het wel zware tekst, haha. Tijdens het nalezen merkte ik wel dat heel veel quotes toch op elkaar lijken. Dat vind ik heel grappig om te zien, omdat ik zo heel goed kan zien wat ik echt belangrijk vind.
Wat is jouw favoriete quote?

Volg je mij al op Social Media?
▸ Facebook
▸ Bloglovin’
▸ Instagram