GEMAKKELIJK GELD VERDIENEN VIA INTERNET | STUVIA

GEMAKKELIJK GELD VERDIENEN VIA INTERNET | STUVIA

Hi allemaal,

Het internet is van alle markten thuis. Je kunt er informatie opzoeken, een website maken, contact zoeken met anderen en ga zo maar door. Maar geld verdienen via internet? Ja, ook dat kan! Super handig toch? Geld verdienen vanuit je (in mijn geval) bed. Ik hoor je al denken: “maar dat zal wel niet zo simpel zijn als het lijkt”, dat dacht ik namelijk ook. Door middel van dit artikel laat ik je zien dat het super simpel en gemakkelijk is om (veel) geld te verdienen via internet!

Over Stuvia.nl:

Stuvia is de marktplaats voor het kopen en verkopen van samenvattingen. De website is in 2010 gestart toen de oprichters zelf nog studeerden. Het idee is geboren uit een eigen behoefte: geld verdienen aan de samenvattingen en aantekeningen die je toch al schrijft en daarmee andere studenten van dienst te zijn.  

Als student schrijf je het hele jaar door van alles en nog wat: college aantekeningen, samenvattingen, onderzoeken, cases, essays of je scriptie. Wat veel studenten zich niet realiseren is dat niemand anders dan ‘zij’ het auteursrecht bezitten over dat geschreven werk. Natuurlijk schrijf je al deze documenten met als uiteindelijk doel je vak of studie te halen, maar wat als je er tegelijkertijd ook geld mee kan verdienen?  

Door schrijvers te belonen voor de uren die zij stoppen in hun samenvatting, is een omgeving gecreëerd waar kennis en kunde geld waard wordt. Lees alles over hoe Stuvia jou kan helpen met je studie of hoe jij geld kunt verdienen aan je samenvattingen.

Stuvia.nl is dus een mega handige website om op een veilige manier jouw samenvattingen te verkopen. Het leuke is dat je de samenvatting er één keer op zet en je met die ene samenvatting veel geld kunt verdienen, omdat het verkocht kan blijven worden. Ik ga jullie uitleggen hoe het concept precies in elkaar zit en wat je allemaal op Stuvia.nl kunt vinden!

Dashboard

Het Dashboard is eigenlijk de eerste pagina die je ziet als je een account hebt aangemaakt op de site. Een account aanmaken is geheel gratis. Je hoeft niets te betalen als je een account aanmaakt, maar je hoeft ook niets te betalen als je een tijdje lid bent. Het enige waar je voor moet betalen, is als je een document koopt van iemand anders.

Op de Dashboard pagina staat eigenlijk alles in in klein overzichtje bij elkaar. Je ziet je saldo, je kunt je documenten promoten via Facebook, je statistieken (wat je in totaal hebt verdiend en wanneer), welke documenten misschien interessant zijn voor jou, etc.

Als je bent ingelogd, kun je rechts bovenin op jouw foto klikken en dan krijg je de volgende opties te zien: Dashboard, Mijn vakken,  Uploads, Downloads, Portemonnee, Beoordelingen, Berichten, Nodig Vrienden Uit, Profiel instellingen én Uitloggen. Ik ga jullie meer vertellen over een aantal van deze opties.

Uploads

In principe kun je ieder document dat ook maar met een opleiding te maken heeft, uploaden op Stuvia.nl:
> Samenvatting
> Collegedictaat
> Tentamen
> Arresten
> Interview
> Case
> Essay
> Presentatie
> Visueel
> Scriptie
> Handleiding
> Antwoorden

Ik gebruik Stuvia.nl om mijn samenvattingen te verkopen, andere documenten heb ik nog niet geupload. Let wel op dat je niet de auteursrechten schendt van bijvoorbeeld het boek of jouw opleiding. Op mijn opleiding (Fontys) zijn ze er namelijk heel duidelijk in dat je geen collegestof op internet mag verspreiden. Ze bedoelen dan bijvoorbeeld de opbouw van het college of voorbeelden die door de docenten worden gegeven. Dat is dus iets waar je wel rekening mee moet houden. Als je dit goed aanpakt, kun je alsnog gewoon jouw samenvatting verkopen, maar je moet er wel even op letten.

Bij de optie ‘uploads’ zie je precies welke documenten jij verkoopt. Alles staat op één handige en overzichtelijke pagina, fijn! Je kunt losse documenten uploaden, maar die kun je ook weer bundelen, zodat je er misschien meer tegelijk verkoopt. Op deze pagina kun je ook wijzigingen aanbrengen als het gaat om informatie over de documenten.

Als je een wijziging wil aanbrengen in een document dat je al hebt geüpload, kun je dat heel gemakkelijk doen. Ik wijzig tussendoor eigenlijk alleen de verkoopprijs. Als ik merk dat een document vaak wordt verkocht, verkoop ik het document bijvoorbeeld voor 50 cent extra.

Zoals je hier boven ziet, kun je heel veel informatie invullen bij een bepaald document. Ik probeer dit altijd zo volledig mogelijk te doen, omdat het document dan beter te vinden is op Stuvia.nl en het daardoor natuurlijk weer beter wordt verkocht. Het kost weinig extra tijd, maar ik raad je zeker aan om het even te doen!

Je kunt ook voorbeeldpagina’s laten zien aan jouw ‘klanten’. Op die manier geef je niet het hele document weg, maar kun je wel in het kort laten zien wat er in het document staat én of jouw schrijfstijl aansluit bij de behoeftes van degene die jouw document wil kopen. Ik ben bijvoorbeeld iemand die volledige zinnen gebruikt in een samenvatting. De een zal dat heel fijn vinden, maar de ander wil misschien een veel compactere versie. Door een aantal voorbeeldpagina’s te laten zien, ben je transparant naar je ‘klanten’ toe, wel zo prettig voor beide partijen. Bij het bovenstaande document heb ik gekozen voor vier voorbeeldpagina’s. Op de eerste twee pagina’s staat de volledige inhoudsopgave van de samenvatting uitgewerkt en op de derde en vierde bladzijde staat een kort stukje van mijn samenvatting.

Op bovenstaande foto zie je dat de verkoopprijs van deze samenvatting €7,- is. Jammer maar helaas verdien je niet dit hele bedrag, maar ongeveer 60% van het bedrag, in dit geval dus €4,07. De overige €2,93 gaan naar Stuvia.nl. Zij kunnen dit weer gebruiken voor verbetering van de website, meer opslagruimte kopen, om hun medewerkers te betalen, etc. Je kunt je document verkopen vanaf €2,50 en de prijs zo hoog maken als je zelf wil. Ik zet in het begin altijd laag in en als ik merk dat een document geliefd is, krik ik de prijs in kleine beetjes omhoog. Je moet jezelf ook altijd blijven afvragen: “zou ik dit bedrag zelf overhebben voor deze samenvatting?”.

Daarbij kun je je samenvatting ook koppelen aan het studieboek en aangeven of de samenvatting over het gehele boek gaat of over een deel daarvan. Op die manier is het voor jou (als verkoper) gemakkelijk om volledige informatie te geven, maar is het tegelijkertijd voor degene die jouw document wil kopen, ook heel duidelijk wat diegene kan verwachten.

Als je helemaal klaar bent met het uploaden, is dit wat jij én de ‘klant’ ziet: de titel, de voorbeeldpagina’s, hoeveel dit document kost én de informatie over het document. Op deze manier is heel overzichtelijk te zien wat het voor een document is, waar het document over gaat, hoeveel pagina’s het document heeft, voor welke opleiding dit document in de eerste instantie is gemaakt, etc. Zo weet degene die het document wil kopen, precies wat hij/zij kan verwachten.

✓ Niet goed, geld terug
✓ Document is direct beschikbaar
✓ Beter voorbereid op je tentamens

Downloads

Als je een document hebt gekocht, komt deze bij de optie downloads te staan. Zoals je ziet, heb ik zelf nog nooit een document gekocht. Ik maak altijd zelf mijn samenvattingen, omdat ik daar het meeste van leer én het niet prettig vind om tekst te leren dat in een andere schrijfstijl is geschreven dan dat van mijzelf. Als jij het juist wel heel fijn vindt om te leren via andermans samenvattingen, is dit natuurlijk jouw favoriete optie!

Saldo/portemonnee

Op dit moment is mijn saldo €0,-. Dat komt omdat ik vorige week mijn saldo heb laten uitbetalen, dit kan vanaf €10,-. Als jouw saldo dus €10,- of meer is, kun je het geld dat op jouw Stuvia-account staat, gratis laten storten op jouw bankrekening. Je kunt ervoor kiezen om het volledige bedrag uit te laten betalen óf een deel daarvan.

Beoordelingen

Als iemand jouw document heeft gekocht, kan diegene dat document beoordelen door middel van sterretjes en eventueel een stukje tekst ter verduidelijking. Gelukkig is tot nu toe iedereen tevreden over mijn documenten!

Profiel instellingen

Bij je profiel kun je van alles instellen: van je profielfoto tot je bankgegevens en van je studie tot je naam.

Statistieken

En dan misschien wel het meest interessante: wat heb ik het afgelopen jaar verdiend via Stuvia.nl? Ja, je ziet het goed: bijna €82,-!!! Echt mega veel als je bekijkt dat ik er vrij weinig voor heb hoeven doen. In totaal heeft er misschien drie uur tijd in gezeten. De documenten die ik heb geüpload, heb ik toch allemaal al voor mezelf gemaakt, dus als je ‘t zo bekijkt, heb ik alleen de documenten geupload op Stuvia.nl en heb ik daardoor gewoon dik tachtig euro verdiend!

Ik vind Stuvia.nl echt een uitvinding! Het is een hele overzichtelijke en gemakkelijke website, waardoor het voor iedereen mogelijk is om zijn/haar document te uploaden. Het uploaden duurt ongeveer tien minuutjes en dan begint de pret. Je checkt na een tijdje nietsvermoedend je mailbox en ziet een mailtje van Stuvia staan: “document verkocht”! Je klikt erop en ziet dat je ineens €4,07 hebt verdiend. Hey, dat is mooi meegenomen. “Ik heb geld verdiend terwijl ik al de hele dag lig te chillen in bed!” is een gedachte die ik al heel erg vaak heb gehad, haha. Des te meer documenten je upload, des te groter de kans natuurlijk is dat je meer verdiend.

»Ben jij al bekend met het concept van Stuvia.nl?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*€- Dit artikel is gesponsord. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. Voordat ik überhaupt begon met bloggen, maakte ik al een hele tijd gebruik van Stuvia.nl.

43 Reacties

 1. mei 8, 2017 / 5:39 am

  Super handig! Een vraagje ik zit op de middelbare school zou je daar ook samenvattingen van kunnen plaatsen?

 2. mei 8, 2017 / 6:10 am

  Ideaal! Ik ben inmiddels al een paar jaar afgestudeerd maar heb alles er nog oo staan. Merk dat de vraag nu wat minder wordt omdat ik oudere versies heb natuurlijk maar heb er goed aan verdiend.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 7:13 am

   Zou er zeker gebruik van maken! Kan natuurlijk geen kwaad om ze erop te zetten. Iedere euro is er een he liefs

 3. mei 8, 2017 / 6:27 am

  Wat een inteeressant artikel! Ik heb nog niet eerder van Stuvia gehoord maar dit klinkt als een ware uitvinding, hahah!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 8:06 am

   Het is echt een ideaal concept! Zou er zeker eens naar kijken!

 4. mei 8, 2017 / 7:24 am

  Hey Daphne.
  Wat een leuk artikel. En wat kan je super mooie foto’s maken❤.
  Ik ga het als ik ouder ben zeker ook eens proberen.
  Groetjes Kaya

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 8:06 am

   Wat lief, dankjewel voor het compliment! Liefs Daphne

 5. mei 8, 2017 / 8:14 am

  Wat een handig concept! Voor mij niet echt meer interessant, maar voor een hoop anderen wel.

 6. mei 8, 2017 / 9:00 am

  Wow wat een uitvinding. En dat Zakcentje is toch mooi meegenomen!! Erg mooie foto’s ook ❤

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 9:22 am

   Handig hè! Precies, ik hou het geld nu apart en dan kan ik er over een tijdje iets tofs van kopen!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 9:22 am

   Gaaf hè!

 7. mei 8, 2017 / 9:25 am

  Handig concept, voor mij zelf niet meer nodig maar vast nog wel voor andere een bruikbare tip x

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 9:26 am

   Handig bedacht, hè! Liefs

 8. mei 8, 2017 / 9:26 am

  Jeetje wat ontzettend handig is dit!
  Ga dit eens aan mijn zus laten zien en zelf ook vast een keer gebruiken!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 9:27 am

   Zeker een tip, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Liefs

 9. mei 8, 2017 / 9:47 am

  Waar was dit toen ik nog studeerde?! Echt super handig. Precies wat je zegt, die samenvattingen schrijf je toch al, dus waarom niet uploaden.. Ik ga dit zeker onthouden voor studerende vrienden.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 9:58 am

   Het is inderdaad mega makkelijk verdiend. Het uploaden kost maar heel weinig tijd! Leuk dat je het aan vrienden tipt! Liefs

 10. mei 8, 2017 / 1:19 pm

  Super handig! Zo jammer dat ik klaar ben met studeren haha

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 1:58 pm

   Haha, ach, klaar zijn met studeren heeft ook zo z’n voordelen

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 1:58 pm

   Fijn concept hè! Liefs

 11. mei 8, 2017 / 2:04 pm

  Ik kende Stuvia helemaal niet, maar wat een briljante manier om samenvattingen te verkopen. Zo heb je er twee keer wat aan. Eerst voor jezelf, en daarna omdat het wat oplevert : )

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 2:06 pm

   Precies! Heel slim bedacht! Ik maak ze toch al, dus waarom niet gelijk uploaden? 🙂 liefs

 12. mei 8, 2017 / 2:30 pm

  Wohoww, ik wou dat dit bestond toen ik studeerde.
  Ik schreef het hele jaar samenvattingen, haha.

  Ik zou er inderdaad een mooi zakcentje mee kunnen verdiend hebben!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 2:45 pm

   Ahh dat is inderdaad erg jammer! Als je ze nog hebt, kun je ze natuurlijk wel gewoon alsnog uploaden! Liefs

 13. mei 8, 2017 / 2:43 pm

  Ik kende deze niet maar wat een handig voor studenten

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 2:44 pm

   Handig he! Liefs

 14. mei 8, 2017 / 2:55 pm

  Wat handig! Jammer dat ik allang niet meer op school zit anders had ik het wel geweten.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 3:57 pm

   Ah, dat is inderdaad een beetje jammer… Liefs

 15. Martiena de Graaf
  mei 8, 2017 / 3:32 pm

  Wat ontzettend handig voor studenten om elkaar te helpen en als een handige bij baan te hebben! Super handig!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 3:58 pm

   De een is inderdaad meer van t zelf samenvatten en de ander leert vaak beter van andermans samenvattingen, inderdaad heel handig om elkaar te helpen!

 16. Annemieke
  mei 8, 2017 / 3:33 pm

  Wat een goed initiatief! Elkaar helpen, geld verdienen en dat allemaal vanuit je bed! Goed bezig!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 3:58 pm

   Ja hè, vooral dat stukje ‘vanuit je bed’ spreekt me erg aan, haha! Liefs

 17. mei 8, 2017 / 4:49 pm

  Slimme manier van geld verdienen! Ik ben helaas bang dat mijn samenvatting al verloren zijn gegaan haha.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 5:45 pm

   Handig hè! Hahaha! Liefs

 18. mei 8, 2017 / 6:10 pm

  Super handig! Het is dat ik niet naar school ga haha. Anders had ik het wel geweten!

 19. mei 8, 2017 / 8:18 pm

  Wat handig! Had van veel nog nooit gehoord, maar had het goed kunnen gebruiken tijdens mijn studie.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 8:19 pm

   Fijn concept hè! Liefs

 20. mei 8, 2017 / 10:04 pm

  Wat een handig concept. Gad ik dit een paar jaar geleden geweten had ik een mooi zakcentje kunnen verdienen. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 8, 2017 / 10:20 pm

   Wat lief, dankjewel❤️

 21. mei 9, 2017 / 11:19 am

  Ik vind Stuvia ook geweldig! Ik maak al heel lang gebruik van Stuvia en vind het altijd weer leuk als één van mijn samenvattingen verkocht is. Eerlijk gezegd check ik de website nooit maar als ik een mailtje krijg met een verkocht document ben ik altijd blij.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 9, 2017 / 12:35 pm

   Dat is altijd een heel fijn gevoel he! Ik vind het helemaal top! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *