GUESS 1981 EAU DE TOILETTE

GUESS 1981 EAU DE TOILETTE

Hi allemaal,

GUESS heeft sinds kort weer een nieuw parfum op de markt gebracht, namelijk GUESS 1981.  Het is een moderne geur voor vrouwen, die is geïnspireerd op het erfgoed van het merk en de klassieke elegantie van de GUESS-meisjes die tot op de dag van vandaag iconisch zijn. GUESS noemt de introductie van deze nieuwe geur geraffineerd, zelfverzekerd én tijdloos. Dit stukje tekst maakte mij gelijk nieuwsgierig naar de geur…

Parfumeur Stephen Nilsen van Givaudan creëerde een geur die de draagster helpt trouw te zijn aan haarzelf en te doen wat ze wil met haar leven. “Ik ben geïnspireerd door het idee van een zelfverzekerde jonge vrouw; een vrouw met een sterk ‘ik’-besef die haar innerlijke wezen en identiteit begrijpt. Haar innerlijk kompas en intuïtie leiden haar bij het volgen van haar instincten. Ik wilde een geur creëren met een contrast van lagen en texturen, net zoals deze vrouw zo veel facetten heeft die haar innerlijke kracht tonen maar tegelijkertijd beschikt over een verleidelijke, vrouwelijke zachtheid.”

Ik vind het altijd enorm leuk om te weten welke gedachten er achter de productie van een bepaald product zitten. De bovenstaande tekst is enorm mooi en in luxe woorden geformuleerd. Ik vind het tof dat Stephen Nilsen van Givaudan zich heeft laten inspireren door het idee van een zelfverzekerde jonge vrouw. Dat is toch het doel van iedere jonge vrouw, om zelfverzekerd te zijn? Hetgeen wat hij vertelt over de geur, wekt bij mij gelijk een warm gevoel op. Het feit dat hij bewust voor een contrast tussen de verschillende lagen en texturen heeft gekozen,  omdat een vrouw ook veel verschillende facetten heeft, vind ik enorm goed doordacht!

De verpakking is heel clean, maar toch vrouwelijk en girly. Het doosje is lichtroze van kleur en de woorden zijn zilver gekleurd. Verder zie je als het ware een witte ‘scheur’ op de verpakking. Ik vind het doosje er enorm mooi uit zien!

Op de bovenkant van de verpakking zie je het welbekende GUESS-logo: het driehoekje met het vraagteken erin. Het symbooltje is ook zilver van kleur, erg leuk!

De verpakking van GUESS 1981 benadrukt de klassieke en geraffineerde stijl die wortelt in het erfgoed van het merk. De klassiek ronde flacon uit helder glas wordt verlevendigd door een zilverkleurige, schitterende, achthoekige metalen dop die de vrouwelijke, bloskleurige inhoud naar voren brengt. De flacon is voorzien van een label in linnen-textuur met het GUESS 1981- logo in reliëf voor een luxe uitstraling. De blos-roze verpakking toont een grafisch scheureffect met een reliëf waarachter het zilveren logo op wit linnen fond te zien is, als symbool van het authentieke ‘ik’ van de draagster en het erfgoed van het merk.

De flacon is -zoals je ziet rond- van vorm en is verder eigenlijk erg simpel. Geen poespas, gewoon waar het om gaat. De vloeistof is -net als de verpakking- licht roze van kleur, leuk detail! Verder zit er een wit-zilver etiketje op. De dop is vierkant, maar de ‘hoeken’ lopen rond af. Ik vind dat er heel leuk is gespeeld met de geometrische vormen bij het maken van dit flacon. Voor sommigen zal de flacon ietwat ‘saai’ ogen, maar ik vind ‘m juist heel mooi en minimalistisch, I like it!

Wat GUESS zegt over de geur:

GUESS 1981 is een ode aan het erfgoed van het merk. Zo is GUESS in 1981 in LA opgericht als een iconisch symbool van een jonge, sexy en avontuurlijke leefstijl. De nieuwe ongekunstel- de en ongecompliceerde geur staat voor het leven in LA en is met haar zuivere, getextureerde houttonen en luchtige, sensuele musk een weerspiegeling van de Zuid-Californische natuur.

De geurnoten:

GUESS 1981 is een sensuele en geraffineerde bloemige muskgeur, de eerste in zijn soort van het merk. Het opent met delicaat, poederig viooltje en warm, houtachtig ambrette. Het hart onthult zachte, opwindende jasmijnblaadjes, zoetsappige peer en romig sandelhout. Gelaagd en aards cederhout, bedwelmend amber en ‘huideigen’-musk ronden de basis af.

> Top: viooltjes en ambrette
> Hart: jasmijnblaadjes, peer en sandelhout
> Basis: cederhout, amber en musk

In de eerste instantie ruik ik vooral de viooltjes heel erg. Aangezien bloemerige geuren niet helemaal mijn ding zijn, ben ik stiekem wel blij dat deze geur gauw opgevolgd wordt door een zoete/frisse geur van peer, heerlijk! Uiteindelijk blijft er een zachte, zomerse geur over. Ik merkte na een tijdje dat de geur door de dag heen lijkt te veranderen, dan komen natuurlijk de basisnoten naar voren: cederhout, amber en musk. Die drie noten maken dat de geur na een aantal uur minder fris, maar meer warm ruikt. Erg leuk om zo duidelijk dat verschil te ruiken. Het is niet dat de andere noten niet meer te ruiken zijn, maar de geur krijgt na een aantal uur een hele andere wending!

Ik vind GUESS 1981 echt een geurtje voor in het voorjaar en de zomer. Ik zou deze geur persoonlijk niet in de herfst- en winterperiode dragen, omdat ik dan liever een zware en krachtige parfum draag. Deze nieuwe parfum is juist het tegenovergestelde: het is een lichte, bloemerige, maar toch ook frisse en warme geur. Er zitten veel verschillende soorten geurnoten in verwerkt, waardoor ik ook denk dat de meesten dit parfum erg zullen waarderen. Ik vind deze geur in ieder geval enorm lekker en ik weet zeker dat ik deze nog met heel veel plezier ga dragen komende zomer!

De prijzen:
> 30 ml – €33.00
> 50 ml – €43.00
> 100 ml – €53.00

GUESS 1981 is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere Etos en Douglas. 
Tip!!!
Alle geuren van Guess zijn tot en met 21 mei in de aanbieding bij Etos met 40% korting. Niet alleen leuk om jezelf te verwennen, maar ook een heel mooi moederdagcadeautje!

»Wat is jouw favoriete parfum voor in het voorjaar en de zomer?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

24 Reacties

 1. Varenka W
  mei 10, 2017 / 10:07 am

  Ik hou juist van zware geuren maar deze vind ik stiekem wel heel erg lekker….
  Mooie flacon, ik hou wel van dat sobere strakke design

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 10, 2017 / 10:40 am

   Ik vind in de winter zware geuren ook het meest lekker, maar deze is echt ideaal voor in de zomer! Heerlijk geurtje he!

 2. mei 10, 2017 / 10:49 am

  Ik hou ook juist van die lees=more uitstraling bij verpakkingen. Goede tip ook van de kortingen! Ik vind de prijs trouwens sowieso wel meevallen voor een parfum.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 10, 2017 / 11:16 am

   Hij is heerlijk

 3. mei 10, 2017 / 1:33 pm

  Ik ben heel benieuwd naar deze geur, zie hem nu overal voorbij komen. Ik heb eerder een geur van GUESS gehad en die was super

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 10, 2017 / 4:36 pm

   Zou ‘m zeker eens gaan ruiken! Liefs

 4. mei 10, 2017 / 2:03 pm

  Mooi flesje zeg! Deze kan ik dus ook toevoegen aan mijn lijstje voor zomergeuren, haha. Ik wil heel graag een nieuw geurtje kopen, maar ik weet niet meer welke ik moet kiezen, haha.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 10, 2017 / 4:37 pm

   Hahaha! Heel herkenbaar. Het is enorm moeilijk om te kiezen tussen allerlei geuren. Deze is wat mij betreft wel echt een toppertje! En tot 21 mei nog 40% korting bij Etos, dus zou ‘m zeker aanschaffen! Liefs

 5. mei 10, 2017 / 3:45 pm

  Ik wist niet dat guess ook parfums maakte! het flesje ziet er alvast heel chic uit!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 10, 2017 / 4:38 pm

   Ze hadden er volgensmij al zes voor vrouwen en dit is de zevende, enorm lekkere geuren heeft GUESS! Liefs

 6. mei 10, 2017 / 9:15 pm

  Ik hou heel erg van bloemen- én fruitgeuren, dit parfum klinkt echt ideaal! Je hebt me heel erg benieuwd gemaakt 🙂

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 10, 2017 / 11:08 pm

   Dan zou ik ‘m zeker eens gaan ruiken! Grote kans dat je ‘m lekker vindt!

 7. mei 14, 2017 / 3:32 pm

  Wat leuk om te lezen en leuk geschreven Ik ken de geur nuet en leuknom te ontdekken

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 14, 2017 / 4:34 pm

   Wat lief, dankjewel❤️ Zou er zeker eens aan gaan ruiken! Liefs

 8. mei 14, 2017 / 3:50 pm

  Lijkt mij een hele lekkere geur.
  Lekker fris! Het flesje is ook erg mooi.

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 14, 2017 / 4:34 pm

   Echt een toppertje deze!

 9. mei 14, 2017 / 7:32 pm

  Oeh, peer! Ik ben gek met geuren die geurnoot peer hebben. En sandelhout kan ik ook waarderen. Klinkt heerlijk!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 14, 2017 / 8:01 pm

   Heerlijk hè! I love it

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 15, 2017 / 7:11 pm

   Lekker is ie he

 10. mei 15, 2017 / 6:22 pm

  Wat een prachtige verpakking! De geurnoten klinken ook erg goed!

  • dailydaphne
   Auteur
   mei 15, 2017 / 7:12 pm

   Mooi hè! Echt een top parfum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *