ETOS ONTHARINGSCRÈME BODY GEVOELIGE HUID

ETOS ONTHARINGSCRÈME BODY GEVOELIGE HUID

Hi allemaal,

De zomer komt er weer aan, yes! Deze week wordt het enorm lekker weer, dus we kunnen weer met blote benen naar buiten. Ik vind het altijd wel prettig om dan gladde beentjes te hebben. Normaalgesproken gebruik ik daar een simpel scheermesje voor en ik heb eerlijk gezegd ook nog nooit iets anders gebruikt om te ontharen. Sinds kort heeft Etos haar ontharingsassortiment uitgebreid en veranderd. Ook deze lijn heeft nu het mooie, nieuwe Etos jasje gekregen. Ik was enorm benieuwd naar de werking van zo’n ontharingscrème, want binnen twee tot zeven minuten gladde benen door een crème? Nooit meer jezelf snijden met een scheermesje? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Ik heb het voor jullie getest!

Allereerst wil ik het even hebben over de mooie verpakking. Deze is (zoals alle vernieuwde Etos verpakkingen) helemaal goedgekeurd! De tube zit in een doosje en dát vind ik al een groot pluspunt, omdat dat toch net een iets luxere uitstraling geeft aan een product. Zowel het kartonnetje als de tube zijn lichtroze van kleur en de tekst is zwart-wit. Verder staat er op de verpakking vermeldt dat het gaat om de ontharingscrème voor het lichaam en dat deze geschikt is voor de gevoelige huid. Dat vind ik enorm fijn, omdat ik helaas een redelijk gevoelige huid heb. Er zit dan ook Aloë Vera, Vitamine E én Amandelolie in de crème. Het product zou dan ook moeten zorgen voor een gladde en zijdezachte huid.

Op de achterkant van het kartonnetje staat een hele uitgebreide uitleg over de ontharingscrème. Niet alleen op de achterkant van het kartonnetje trouwens, maar ook op de achterkant van de tube zelf. Dat vind ik enorm fijn, omdat je het doosje dan niet per sé hoeft te bewaren.

Deze ontharingscrème voor benen, armen en bikinilijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De crème is verrijkt met milde bestanddelen en geeft langdurig een glad en zacht gevoel. Etos Ontharingscrème voor de gevoelige huid is effectief, zonder te scheren.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Test voor gebruik van de crème volgens de gebruiksaanwijzing op een klein stukje van de huid. Wanneer er binnen 24 uur geen bijwerkingen optreden, kunt u doorgaan met het gebruiken van het product.
  2. Met de spatel de crème in een dunne laag aanbrengen op de schone, droge huid, zodat alle haren bedekt zijn.
  3. Laat de crème twee minuten zitten en controleer dit met een klok. Met de bovenkant van de spatel een klein beetje crème verwijderen om te controleren of de haren al loslaten.
  4. Wanneer de haren nog niet gemakkelijk lostlaten, laat de crème dan nog een paar minuten zitten, maar nooit langer dan zeven minuten. 
  5. Na gebruik de huid wassen met veel water, zonder zeep te gebruiken.

Ook staat er nog dat je na gebruik je handen moet wassen met veel water en de spatel goed moet schoonspoelen. Alle ingrediënten staan benoemd, hoe je het product het beste kunt bewaren, welke voorzorgsmaatregelen je kunt/moet treffen én waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het product dermatologisch getest, zit er 150 ml product in de tube en is de crème na opening ongeveer 6 maanden houdbaar.

Dat was nog eens een lange beschrijving van een product. Ik vind het prettig dat Etos alles zo goed en duidelijk heeft uitgelegd op de verpakking. Een ontharingscrème heeft namelijk een iets zorgvuldigere manier van handelen nodig dan een scheermesje als het gaat om het gebruik van het product.

De tube heeft vrijwel dezelfde opdruk als het kartonnen doosje: een lichtroze achtergrond met zwart-witte woorden. De tube is lang en smal, dat oogt erg mooi. Daarbij is de tube erg zacht, zodat je gemakkelijk het product eruit kan knijpen. Zoals je ziet, zit er dus ook en spatel in het doosje.

De spatel is gemaakt van matte, doorzichtig plastic. Hij is een beetje gebogen, zodat niet alles er gelijk vanaf valt. Tsja, wat moet ik er nog meer over zeggen? Het is een spatel…

Als je de dop van de tube draait, zie je een opening van ongeveer 1 cm. Ik vind de verpakking enorm fijn werken, omdat je gemakkelijk kan doseren. Je hebt best veel product nodig, dus dan is het maar al te fijn dat je die grote hoeveelheid ook gelijk uit de tube kan knijpen.

De crème is niet enorm dik, maar ook niet enorm dun van structuur. Het is een formule die gemakkelijk uitsmeert, wat natuurlijk erg prettig is!


Voor                                                  –               met de crème               –                                                  na

En dan dé test… Aangezien ik stiekem best sceptisch was over ontharingscrèmes in het algemeen, was ik enorm benieuwd naar het resultaat. Werkt het? JA! Ik ben iemand die gezegend is met relatief weinig haargroei. Ik heb dunne, niet hele donkere haren op mijn benen, dus je ziet ze misschien niet heel goed op de foto. Toch waren ze zeker aanwezig voordat ik de crème gebruikte. Zoals je ziet, laat de crème zich gemakkelijk verdelen, erg fijn! Nadat ik de crème ongeveer vijf minuutjes heb laten inwerken, heb ik met de spatel de crème van mijn benen afgeschraapt. Van dat schrapen kreeg ik helaas wat rode strepen op mijn benen, maar dat trok al redelijk snel weg. De ontharingscrème laat mijn benen enorm zacht, gevoed, glanzend én zonder haren achter, helemaal top!

Ik heb de crème ook getest op mijn bikinilijn, waar de haren natuurlijk grover en dikker zijn. Persoonlijk vond ik dit een minder groot succes, omdat niet alle haren verdwenen toen ik de crème afspoelde. Er verdwenen wel een aantal haren, maar lang niet allemaal.

Misschien geen hele lekkere foto, maar op bovenstaande foto zie je wel heel goed dat de crème zijn werk enorm goed doet. Stiekem vond ik het wel heel fascinerend om te zien dat de haren echt na die vijf minuutjes goed loslieten.

Op de een of andere manier wordt de crème niet goed afgebroken als het in contact komt met water. Normaalgesproken lossen crème producten redelijk goed op als ze in contact komen met warm water. Helaas gebeurt dat bij deze crème niet, waardoor er een vies (douche)putje achterblijft.

Pluspunten:
✓ Doet wat het beloofd: gemakkelijk haren verwijderen binnen 2 tot 7 minuten
✓ Laat een enorm zacht laagje achter, waardoor de huid ook mooi glanst na gebruik
✓ Gemakkelijk in gebruik
✓ Geschikt voor de gevoelige huid
✓ Prettige verpakking
✓ Haartjes blijven ongeveer even lang weg als met scheren
✓ Geen sneetjes meer door een scheermesje
✓ Fijn prijsje van €3,19

Minpunten:
✗ Product lost niet op in het water, waardoor er een vies (douche)putje achterblijft
✗ Werkt niet optimaal bij gebruik op de bikinilijn, dus wellicht ook niet als je grovere haren op je benen hebt
✗ Je hebt redelijk veel product nodig, waardoor je niet enorm lang doet met een tube

Al met al ben ik erg enthousiast over deze ontharingscrème. Voor mij was dit een hele nieuwe ervaring, maar wel gelijk een positieve! De crème werkt gemakkelijk en doet goed zijn werk. Ik hoef mij geen zorgen meer te maken dat ik met sneetjes rondloop door het scheren. Na het gebruik van deze crème blijven je benen enorm glad, zacht én glanzend achter, waardoor je ze meteen kunt showen aan de buitenwereld!

Deze Etos ontharingscrème is te koop bij *tromgeroffel*… Etos voor €3,19. Etos heeft haar hele ontharingsassortiment veranderd, dus mocht jouw voorkeur niet uitgaan naar een ontharingscrème, maar naar een ander ontharingsproduct, zou ik zeker een kijkje gaan nemen!

»Welk product gebruik jij om te ontharen?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook