TASTEA 30 DAGEN DETOX THEE

TASTEA 30 DAGEN DETOX THEE

Hi allemaal,

Dat is weer een heel tijdje geleden… Langer dan twee weken zijn er geen artikelen online gekomen op DailyDaphne.nl. Mijn tentamens zijn voorbij, dus ik kan weer rustig ademen, pfoe. Dat betekent ook dat er gewoon weer ±drie keer per week een artikel online zal komen, yes! Ik trap af met een review van de Tastea 30 dagen detox thee. Deze heb ik een tijdje geleden ontvangen van Tastea en ik was er onwijs benieuwd naar. Een detox sapkuur is iets wat ik altijd nog een keer wil doen, maar daar is het nog nooit van gekomen. Een aantal dagen alleen maar leven op sapjes? Geen ‘normaal’ eten? Dat lijkt me heel heavy. Een detox thee die je dagelijks, naast al je gewone maaltijden kan drinken, klinkt mij toch beter in de oren…

Over Tastea

Tastea werd in 2016 opgericht door de founders & owners die altijd al geïnteresseerd waren in de heilzame werking van thee. Met professionals in de Chinese kruidengeneeskunde en theesommeliers creëerde zij onmiskenbare kwalitatieve, smakelijke blends die iets voor de gezondheid kunnen betekenen.

De kwaliteit van thee heeft met verschillende aspecten te maken. Eén daarvan is de manier van plukken. Wanneer thee machinaal wordt geplukt, kan men zo’n 500 kilo op een dag verzamelen. Manueel plukken levert slechts 12 kilo per dag op. De keuze voor manueel was al snel gemaakt doordat enkel de beste blaadjes worden gebruikt voor thee.

Enkel de blends waarvan meer dan 65% van de personen de werking hebben ervaren, worden opgenomen in ons assortiment. Het is een 100% natuurlijk product waardoor een resultaat niet is af te dwingen.

Tastea is dus nog een erg jong bedrijf. Ik vind het heel tof dat er op een manuele manier wordt geplukt, op die manier wordt er voor een goede kwaliteit gezorgd!

Theebeker – €19,95

Wat Tastea zegt over de theebeker

De tastea beker is niet alleen ideaal om thuis te gebruiken zonder het gedoe van een kruidenbal, maar ook handig om overal mee naar toe te nemen! De tastea beker is dubbelwandig, welke er voor zorgt dat de thee langer warm blijft zonder je vingers te verbranden. En de beker is perfect om koude drankjes langer koud te houden zonder condensatie.

De tastea theebeker is enorm handig voor losse kruidentheeën, is BPA-vrij en dubbelwanding en bovendien onwijs hip. Verder is het handig om te weten dat er een filter in de beker zit waardoor je géén theegruis binnenkrijgt. De theebeker heeft een geheime bodem waar je extra kruidenthee, vitaminen of zoetstof in kunt bewaren.

Ik vind het design van de beker erg mooi. Het ziet er stevig en strak uit. De beker is doorzichtig en heeft een dubbele wand, waardoor je je vingers niet verbrand aan de hete thee én de thee lang warm blijft (tot ±3 uur!!!).

De beker bestaat uit een aantal onderdelen. De beker is dus dubbelwandig. Het binnenste deel kun je op het buitenste deel draaien. Dan klik je het filter erop en daarop draai je dan de dop. Verder zie je dat er een handig (en leuk!) koordje aan de beker zit, zodat je de beker als het ware aan je arm kunt hangen.

De drinkopening is redelijk groot en drinkt gemakkelijk. De dop sluit goed, waardoor je dus niet bang hoeft te zijn dat de thee gaat lekken.

Onder de dop zit een filter. Aangezien de thee van Tastea losse thee is, is een filter natuurlijk geen overbodige luxe. Het is de bedoeling dat je de losse thee gewoon in de beker doet, zodat het goed de ruimte krijgt om zo veel mogelijk stoffen af te geven aan het hete water. Als ik de filter nu zo terug zie op foto, lijken de gaatjes van het filter redelijk grof. Toch houdt dit filter de thee super goed tegen. Ik heb nog geen enkele keer een verdwaald stukje thee in mijn mond gehad, top!

Het filter kun je uit de beker halen. Wel zo handig als je ‘m wil schoonmaken.

Ik vind de theebeker mega handig! Eerst was ik nogal sceptisch, want waarom moet zo’n beker bijna twintig euro kosten? Maar eigenlijk moest ik al vrij snel toegeven dat de beker onwijs fijn is:
» Het design van de beker is heel mooi, stevig en strak
» De beker is dubbelwandig, waardoor je je handen niet verbrandt aan de warme thee
» Nog een voordeel van de dubbele wand is dat de thee lang warm blijft
» Het filter houdt álle losse thee tegen, waardoor je geen vieze stukjes in je mond hebt
» Het koordje ziet er leuk uit en is een handige toevoeging
» De drinkopening drinkt heel fijn
» De beker is lekvrij

30 dagen detox thee – €39,95

Wat Tastea zegt over de 30 dagen detox thee

Begin vandaag nog met de tastea levensstijl. Wil je starten met een nieuwe gezonde en actieve levensstijl waarbij je gaat stralen van binnen én van buiten? Dan is de 30 dagen kuur perfect voor jou. Beide theetox kuren kunnen bijdragen om jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

De detox theeën bestaan namelijk uit de meest luxe en unieke 100% natuurlijke theekruiden die allen een specifieke bijdrage leveren bij effectief detoxen. De 30 dagen kuur bestaat uit een speciale ochtend blend (Detox Morning) en een avond blend (Detox Evening). Het product is 100% natuurlijk waardoor resultaten kunnen verschillen per persoon. 

De detox thee kan ondersteunen bij:
» Boosten van je immuunsysteem
» Verbeteren van de huid
» Afdrijven van vocht
» Verminderen van opgeblazen gevoel
» Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
» Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
» Verhogen van je weerstand
» Ondersteuning bij je stofwisseling
» Ondersteuning voor een goede nachtrust
» Onderdrukken van honger gevoel

Ik koos dus voor de 30 dagen detox thee. Ik twijfelde tussen deze variant en de Energy Boost, maar uiteindelijk besloot ik toch om voor de detox thee te gaan. Ik ben de laatste tijd erg snel moe, dus daar wilde ik graag wat ondersteuning bij. Aangezien de Detox thee zowel ondersteuning geeft bij stress en vermoeidheid, als afvalstoffen laat verdwijnen, koos ik voor deze blend.

Ik ben iemand met een snelle spijsvertering. Daar ben ik echt heel erg mee gezegend, want anders was ik ondertussen echt tonnetjesrond geweest, haha. Mijn stofwisseling is dus van zichzelf al goed en een opgeblazen gevoel heb ik eigenlijk nooit. Door die snelle stofwisseling heb ik eigenlijk altijd wel honger. Ik kan bijvoorbeeld een grote portie eten ‘s avonds, maar na 1 á 2 uur heb ik weer honger. Mijn immuunsysteem is ook niet de beste, waardoor mijn weerstand wel wat ondersteuning kan gebruiken.

Mijn verwachtingen van de thee? Ik hoop dat de thee mijn energie iets opkrikt, mijn hongergevoel onderdrukt, mijn weerstand verhoogd en natuurlijk alle rotzooi uit mijn lichaam doet detoxen.

De bereidingswijze is bij beide theeën hetzelfde:
» 2,5 miligram thee blend
» 200 ml water
» 7 tot 10 minuten laten trekken

Detox Morning

De losse thee zit in een mooi, strak vormgegeven blik. Iedere theeblend heeft andere kleurdetails, bij de Detox thee is dat blauw.

Ingrediënten

Groene thee, China gunpowder, goene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina, Guarana.

Op de dop staat het logo van Tastea en hun motto, net zoals bij de ‘evening’ thee. Persoonlijk had ik het wel fijn gevonden als hier ook ‘morning’ of ‘evening’ op zou staan.

Er is echt op de details gelet. Hoe leuk ziet deze sticker eruit?

Toen ik de dop voor het eerst van het blik haalde, kwam een enorm sterke geur naar boven. Dat is nog steeds zo, maar nu ben ik er al aan gewend. Eerder dronk ik eigenlijk meer ‘basic’ theeën: earl grey, rooibos, etc., dus deze geur (en smaak) was wel even wennen. Toen ik de thee voor het eerst proefde, vond ik ‘m eerlijk gezegd echt niet lekker, maar de tweede ochtend dronk ‘ie al veel makkelijker weg. De ochtenden daarna was ik er al zo aan gewend dat ik de thee -tegen mijn verwachtingen in- lekker begon te vinden. Stiekem heb ik er wel twee zoetjes aan toegevoegd, maar dat doe ik altijd bij thee.

Detox Evening

Zoals je ziet, lijkt het blik enorm veel op de ‘morning’ variant. Ik vind dat persoonlijk niet handig, omdat ik merk dat ik iedere keer onwijs goed moet kijken welke variant welke is.

Ingrediënten

Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

Deze blend vond ik in het begin nóg heftiger ruiken dan de vorige. Ik moet zeggen dat ik nog altijd niet helemaal aan de geur en smaak gewend ben. Dat komt waarschijnlijk door de sinaasappel-mandarijn smaak, daar hou ik alleen van als ik het fruit zelf aan het eten ben, in andere producten vind ik die geur en smaak echt niet lekker. Uiteindelijk wende het wel, maar mijn favoriete smaak zal dit niet worden.

Natuurlijk gaat het niet alleen om de smaak van de theeën, maar vooral om de werking. Ik heb de Detox thee niet de volledige tijd getest, omdat ik het na een tijdje vergat te drinken. Thee drinken zit namelijk niet standaard in mijn routine iedere ochtend en avond. Normaal drink ik thee als ik er zin in heb en dat kan van dag tot dag verschillen. Ik heb ongeveer tien dagen achter elkaar de thee getest en daarna vergat ik de thee wel eens. Heb ik verschil gemerkt? Ja!
» Afdrijven van vocht: ik moest enorm veel plassen, best irritant soms, haha!
» Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan: mijn urine was donkerder dan normaal, dus daaraan kon ik zien dat er echt wel meer afvalstoffen in zaten dan normaal. Of ik ben afgevallen? Nee, dat helaas niet, maar ik ben dan ook niet gezonder gaan eten en ik heb niet gesport in verband met mijn knie.
» Ondersteuning bij vermoeidheid: het deed geen wonderen en ik kan het natuurlijk niet checken, maar ik had wel het gevoel dat ik meer energie had en minder vermoeid was.
» Onderdrukken van hongergevoel: ik had ook minder honger. Of dat komt door de stoffen die in de thee zitten, of omdat ik meer dronk dan normaal op een dag, weet ik niet. Het hongergevoel werd in ieder geval minder.

Aangezien ik al een snelle stofwisseling heb, heb ik op dat gebied persoonlijk niet mega veel verschil gemerkt. Wel denk ik dat als jouw stofwisseling minder snel is, deze thee een goede stofwisseling kan ondersteunen, waardoor je misschien ook wel wat afvalt. Op de website van Tastea staan ook verschillende reviews van anderen waar je wellicht iets aan kan hebben. Bij iedereen werkt deze thee natuurlijk anders, dus lees die vooral ook even door.

De 30 dagen detox thee kost dus €39,95 en de theebeker €19,95. Dat is natuurlijk aardig aan de prijs, maar dat komt deels doordat er zo goed wordt gekeken naar de theeblaadjes en daar geen machines bij komen kijken, dus de prijs snap ik wel. Ik kan de 30 dagen detox thee zeker aanraden als jouw stofwisseling een boost kan gebruiken en/of je op een hele toegankelijke manier wil detoxen. Of ik deze variant zelf nog een keer zou kopen? Dat denk ik niet. Dan zou ik denk ik voor de Energy Boost gaan. Ik vond het heel leuk om te zien wat zo’n detox thee met mijn lichaam doet in zo’n korte tijd. Ik heb dan misschien maar kleine veranderingen gemerkt, maar toch vind ik het heel knap dat dat bereikt kan worden met natuurlijke ingrediënten.

Tastea heeft veel soorten theeën, ieder met een eigen werking. Ze hebben onder andere thee voor een betere weerstand (Horsepower), om af te vallen (Skintight), ter ondersteuning van een goede nachtrust (Sweet Dreems) en nog veel meer. Mocht je een van de thee blends van Tastea willen bestellen via hun webshop, dan heb ik een leuke kortingscode voor je geregeld. Als je ‘dailydaphne‘ als kortingscode invoert, krijg je 10% korting. Deze code is geldig tot eind mei.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.