BABOR AMPOULE CONCENTRATES

BABOR AMPOULE CONCENTRATES

Hi allemaal,

Yes, daar ben ik weer. Ik heb afgelopen week mijn scriptie ingeleverd, wat betekent dat ik langzaam mijn sociale leven weer aan het oppakken ben én eindelijk weer eens de tijd heb gevonden om WordPress te openen. Ik heb het fotograferen, testen van nieuwe producten en het schrijven van artikelen ontzettend gemist. Ruime tijd voordat de echte scriptie stress begon (lees: zo’n twee maanden geleden), heeft BABOR maar liefst zes (!) nieuwe kuren uitgebracht. In deze review staan twee van deze kuren centraal, maar ik kan je zeggen; ondertussen heb ik denk ik alle zes de kuren nodig om allemaal tegelijk op mijn gezicht te kwakken, want die scriptie heeft mijn huid niet veel goeds gebracht. Oké, oké, maar wat vond ik van de twee kuren die ik een tijdje geleden heb geprobeerd?

Aangezien ik het merk BABOR nu introduceer op mijn blog, eerst even wat meer informatie: BABOR is een familiebedrijf dat in 1956 is ontstaan. Dit merk gelooft erin dat elk mens nog mooier en zelfverzekerder kan worden door een goede huid, welke middels het gebruik van de BABOR producten tevoorschijn zal komen. BABOR is een merk waar ik al vaker van heb gehoord en mijn aandacht heeft getrokken, maar waar ik nog niet eerder iets van heb geprobeerd. Als ik aan BABOR denk, denk ik altijd gelijk aan de diversiteit aan ampullen die zij verkopen. Dat was ook de reden dat ik het erg interessant vond om twee setjes met ampullen te testen. BABOR stuurde mij dus twee doosjes met ampullen op, namelijk Vitamin Diva en Hemp Rebel.

“The Art Of Beautiful Skin” is een Limited Edition van de BABOR AMPULE CONCENTRATES, welke zorgt voor een verzorgde uit, die niet alleen je huid, maar ook je zelfverzekerdheid een boost geeft. De ampullen zijn te vergelijken met kleine meesterwerken: de perfect gedoseerde werkstofconcentraten bevatten het beste wat de Duitse huidexperts te bieden hebben. Binnen deze Limited Edition zijn er zes verschillende kuren samengesteld.
#ampyourconfidence

De BABOR ampullen zitten in een mooi doosje, waarin een uitgebreide gebruiksaanwijzing aanwezig is. Ampullen zijn kleine glazen flesjes, welke volledig gesloten zijn. Dit betekent dat je ze open moet ‘breken’. Eerder heb ik wel eens ampullen gebruikt van goedkopere merken en daarbij was het daadwerkelijk de bedoeling dat het glazen flesje met de hand opengebroken zou moeten worden. Eerlijk gezegd vond ik dat altijd erg akelig. Je weet toch nooit of je het glaasje goed breekt en waar het glas eventueel terecht komt. Zoals op bovenstaande foto te zien is, is het de bedoeling dat de ampul vooraf wordt geschud. Er zit een plastic ‘hoesje’ in iedere verpakking, welke over het kopje van de ampul gezet kan worden, waarna de ampul op een hele veilige manier gebroken kan worden. De vloeistof kan dan via de handen op het gezicht en decolleté aangebracht worden.

“Vitamineboost! De vitamineshot bestaande uit vitamine A, E, provitamine B5 en biotine. De vitamineshots hebben in combinatie met zuurstof een vitaliserende werking en zorgen ervoor de huid fris aanvoelt.”

Zoals op bovenstaande foto te zien is, zitten er twee verschillende soorten ampullen in het doosje. De verpakking bevat drie keer Multi Vitamin, voor de eerste drie dagen van de kuur en vier keer Oxygen Plus, voor de resterende vier dagen van de kuur. Multi Vitamin is een vitamine shot voor de huid; ondersteunt de functies van de huidbarrière en maakt de huid heerlijk zacht. De inhoud van de ampul ruikt naar fruitzuren, wat ik eigenlijk een hele aangename geur vond. De substantie voelt dikker aan op de huid, dan ik in de eerste instantie had verwacht, maar smeert toch erg fijn uit. Direct na het aanbrengen voel ik een plakkerig laagje op mijn huid, welke na een minuutje of twee verdwijnt. Mijn huid ziet er na gebruik gelijk frisser en stralender uit. Na drie dagen gaat de kuur verder met de Oxygen Plus ampullen, welke de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. De geur van deze ampul is mijn all time fave, echt zo zo zo ontzettend lekker! Wanneer ik de ampul ‘s avonds aanbreng op mijn huid, is mijn huid de volgende ochtend glowy en lijken onderhuidse bultjes verminderd.

De Vitamin Diva set is écht een groot favoriet geworden. Mijn huid heeft er ontzettend goed op gereageerd en ziet er na de kuur van zeven dagen stralend en gezond uit. De set bevat zeven ampullen van 2 milliliter per stuk en de set is te koop voor €23,90.

“Echte meisjes rebelleren. Hun huid niet. De Hemp & Peace ampul bevat natuurlijke hennepzaadolie, bijzonder rijk aan omega 6-vetzuren, en verzorgt de gestreste huid. Daarnaast hydrateren extracten uit aloë vera en cactus de huid.”

Anders dan bij de Vitamin Diva set bevat het Hemp Rebel doosje zeven dezelfde soorten ampullen, namelijk de Hemp & Peace ampullen. De hennepzaadolie stimuleert de regeneratie van de gestresste huidbarrière. In deze ampul zijn extracten uit woestijnplanten verwerkt, welke de huid intensief hydrateren; aloë vera en cactus. Ook bevat de ampul pathenol, een kalmerend bestanddeel. Zoals op bovenstaande foto te zien is, hebben de ampullen een crème achtige kleur met een groene gloed én glow-pigmenten, welke zorgen voor een frisse teint. De geur van deze vloeistof ruikt minder aangenaam dan zijn voorganger. Als ik de geur van de ampullen zou moeten omschrijven, zou ik het omschrijven als een “muffe plantengeur”. Gelukkig trekt de geur na een aantal minuutjes weg en blijft er een mooie subtiele glow achter op de huid.

De Hemp Rebel set vond ik prettig in gebruik. Mijn huid voelde na gebruik gehydrateerd en zacht aan, daarnaast zag mijn huid er glowy uit. Echter heb ik op de langere termijn niet veel van deze ampullen gemerkt. Het directe resultaat was zeker aanwezig, maar op de een of andere manier had ik na de kuur niet het idee dat mijn huid er op en top uit zag. De set bevat zeven ampullen van 2 milliliter per stuk en de set is te koop voor €26,90.

Ik wil er toch nog even iets over kwijt: hoe leuk zijn deze verpakkingen?! Net zoals bij mensen vorm je bij producten ook een eerste indruk op basis van de buitenkant, terwijl we allemaal wel weten dat het uiterlijk van iets of iemand natuurlijk totaal nietszeggend is. Op het moment dat een product een mooie verpakking heeft, ben ik toch altijd extra nieuwsgierig naar de werking van dat product. De vormgeving van deze doosjes van BABOR vind ik in één woord: geweldig. Enerzijds lekker hysterisch en aandachttrekkend, maar anderzijds ook clean en chique. Wanneer de doosjes worden geopend, komen de felle kleuren die op de verpakking te zien zijn, weer helemaal naar voren. Daarnaast schuilt er onder iedere ampul een tekstje, wat ik ontzettend leuk en origineel vind. Zo zijn er teksten te lezen als: “hello, beautiful”, “go and get it”, “feels like magic” en “always ask for more”.

Ik vond het ontzettend leuk om eens ampullen te gebruiken van een merk dat erin gespecialiseerd is. Door mijn positieve ervaring met deze twee producten, ben ik heel nieuwsgierig geworden naar de andere producten van BABOR. Als ik een keuze zou moeten maken tussen de twee sets, zou ik zeker voor het Vitamin Diva doosje gaan, aangezien deze veel voor mijn huid heeft gedaan. Mijn huid wordt er glowy van en onderhuidse bultjes lijken langzaam te verdwijnen. Ook vind ik het tof dat het doosje twee verschillende soorten ampullen bevat en daarbij is de geur van beide soorten ook heer-lijk! Ik ben écht fan.

Natuurlijk heeft BABOR nog veel meer huidverzorgingsproducten, waaronder reinigingsproducten, serums, maskers en crèmes. Ook is er een groots assortiment in andere soorten ampullen, waar ik erg benieuwd naar ben. De producten van BABOR zijn te koop via babor.com.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: