LANCÔME LA NUIT TRÉSOR L’EAU DE PARFUM

LANCÔME LA NUIT TRÉSOR L’EAU DE PARFUM

Hi allemaal,

Mijn parfum stash bestaat uit vele ontzettend mooie en luxe geuren en het merk dat by far het best vertegenwoordigd is, is toch echt wel Lancôme. Van de La Vie Est Belle lijn heb ik een paar dagen geleden de vierde variant toegevoegd aan mijn collectie, maar de La Nuit Trésor Musc Diamant L’eau de Parfum stond er nog wat verloren bij. Ik besloot daarom een zusje toe te voegen, namelijk de ‘originele’ La Nuit Trésor L’eau de Parfum.

La Nuit Trésor is ontstaan uit een fascinerend mysterie, een poëtische mythe van de ontmoeting tussen twee sterren die zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken voelen. Uit dit zeldzame fenomeen -dat maar eens in de honderd jaar voorkomt- zou een regen van kleine deeltjes ontstaan. Deze deeltjes vormen zich in verloop van tijd tot een zwarte diamant. De zeldzame en mysterieuze steen heeft een fascinerende kleur en een ongeëvenaarde schoonheid. De mythe die al duizenden jaren veel bewondering en verwondering wekt, vormde de inspiratiebron van een van de meest beklijvende parfums, La Nuit Trésor.

Lancôme omschrijft de geur als volgt:
[1] Een vurige nacht waarin geliefden elkaar innig omhelzen in een absoluut gevoel van liefde.
[2] Eau de Parfum met zeldzame grondstoffen: een betoverend hart van Essence van Zwarte Rozen, met een erotische toets van Absolu van de  vanilleorchidee Tahitensis, mysterieus bedekt met Wierook, essence van Papyrus en Praline van Lychee.
[3] Eerste zalige afrodisiacum, voor Lancôme gecreëerd door twee sterren van de Franse parfumerie als de nieuwe liefdesdrank van de 21e eeuw.

Net als alle grote liefdesverhalen gaat dat van La Nuit Trésor over een ontmoeting tussen twee edele bloemen, namelijk de zwarte roos en de vanilleorchidee. Deze unieke mix geeft La Nuit Trésor een sensuele, mysterieuze en passionele expressie.

Geurnoten:
» Top: Peer.
» Hart: Vanille, Orchidee en Zwarte Roos.
» Basis: Patchouli, Papyrusriet, Wierook, Lychees en Praliné vulling.

Het kartonnen doosje dat om het parfum heen zit, is werkelijk prachtig. De intens zwarte kleur met minuscule glittertjes doen lijken alsof je naar een sterrenhemel kijkt. De peachy kleuraccenten maken de verpakking iets frisser.

De flacon van La Nuit Trésor is een spits toelopende, asymmetrische en glazen flacon die is geïnspireerd op de oorspronkelijke Trésor uit 1952, een ruwe diamant met 75 facetten. Dit schitterende, glinsterende en transparante juweel bevat de verleidelijke geur van een delicate roos. Deze roos in zwart satijn is als ultieme versiering rond de hals geknoopt en draagt bij tot de verleidelijkheid van deze schat aan vrouwelijkheid.

Het is Lancôme wederom gelukt; mijn hartje is weer verovert. Deze flacon is een hele mooie toevoeging aan mijn huidige parfum stash, zowel van binnen als van buiten. De buitenkant straalt precies uit hoe de binnenkant ruikt; mysterieus en sensueel. Het is een echte vrouwelijke, zoete en warme verschijning; een geur voor in de avonden en de koudere seizoenen van het jaar. La Nuit Trésor is een geur die ontzettend lang blijft hangen, echt eentje waar je de hele dag -met maar één of twee keer sprayen- plezier van kunt hebben.

Ik ga deze review over een geur van Lancôme (alweer!) afsluiten met alleen paar positiviteit. Ook La Nuit Trésor heb ik met heel veel plezier toegevoegd aan mijn stash en ga ik met ontzettend veel liefde gebruiken. Het is een unieke, sensuele en zoete geur die de hele dag blijft zitten. Echt een aanrader!

De verkoopadviesprijs van de flacon die je in dit artikel hebt gezien (30 ml) is €64,-, een behoorlijke uitgave voor een klein flacon. Echter, zoals jullie wellicht al weten, verkoopt Notino.nl veel luxe parfums voor fijnere prijsjes. De prijzen zoals Lancôme La Nuit Trésor  Eau De Parfum te koop is bij Notino.nl:

> 30 ml – €40,90
> 50 ml – €58,90
> 75 ml – €71,90

Ik blijf het bizar vinden dat de prijzen bij Notino.nl zó veel lager liggen dan de prijzen bij andere parfumeries. De prijs van de 75 ml flacon scheelt €45,- (!), what?! Natuurlijk blijft een parfum van een luxe merk altijd een flinke uitgave, maar op deze manier is het toch iets beter te behappen. Dit grote prijsverschil geldt niet alleen voor de geur die je in dit artikel zag, maar ook voor vele andere geuren. Het is dus zeker de moeite waard om even te bekijken of jouw lievelingsgeur óf een geur die al een tijdje op je wishlist staat, fijner geprijsd is op de website.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Notino.nl, daarnaast heb ik de producten ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: