THE BODY SHOP CARROT CREAM

THE BODY SHOP CARROT CREAM

Hi allemaal,

The Body Shop is een merk dat ik dagelijks gebruik; van body butters tot gezichtscrèmes en van douchegel tot maskertjes. Dit cruelty-free beauty merk heeft mij nog nooit teleurgesteld. Het merk is zich steeds meer aan het richten op duurzaamheid en het vermijden van dierlijke ingrediënten in hun producten, iets wat natuurlijk een super mooi streven is. Onlangs heeft de Carrot-lijn een comeback gemaakt in het assortiment. De lijn was jarenlang één van de skincare-favorieten van The Body Shop. Voordat ik de Carrot Cream toegestuurd kreeg, wist ik helemaal niet dat deze lijn al eens eerder onderdeel van het assortiment is geweest, maar ik was wel gelijk ontzettend benieuwd naar hetgeen deze daily moisturiser voor mijn huid zou gaan doen!

De crème zit in een tube met 50 ml inhoud. De tube heeft een geel/groene kleur met oranje kleuraccenten, wat lekker speels oogt. De tube is gemaakt van een 100% recyclebare verpakking.

Op bovenstaande foto zijn de ingrediënten van de Carrot Cream te zien. De crème is 100% vegan en 97% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. The Body Shop heeft biologische wortels verwerkt in de crème. En niet zomaar biologische wortels, want het merk koopt de wortels in die te krom zijn om te verkopen in de supermarkt, een initiatief dat voedselverspilling tegengaat.

The Body Shop raadt aan om de Carrot Cream Nature-Rich Daily Moisturiser te gebruiken na de Carrot Energising Face Wash. Wortels zijn rijk aan antioxidanten, zo ook de wortels die zijn verwerkt in de Carrot-lijn van The Body Shop. Dat de wortels niet de ideale vorm hebben, maakt niet uit. Het gaat er namelijk om dat ze net zo geurig vers, sprankelend oranje en uniek van vorm zijn als alle anderen! De Carrot-producten zijn ook verrijkt met biologische Community Trade-aloë vera die The Body Shop duurzaam inkoopt bij boeren uit Mexico. Middels bepaalde technieken blijft de aloë vera gel vers en van hoge kwaliteit.

De Carrot Cream is een dagcrème die de huid tot wel 72 uur hydrateerd, waardoor de huid er stralend en gezond uitziet. De huid zou na gebruik ook steviger moeten aanvoelen en worden beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Toen ik de crème binnenkreeg en voor het eerst probeerde, dacht ik: “oh, een fijne basic crème”. Maar daar ben ik helemaal van terug gekomen. De crème heeft -wat mij betreft- de perfecte substantie; niet te dik, maar ook zeker niet te dun, waardoor deze gemakkelijk te verdelen is op de huid. Daarnaast ziet mijn huid er na gebruik gelijk een stuk glanzender, stralender en gezonder uit. Ik gebruik de tube het liefste voor de nacht, omdat ‘ie me op dit moment voor overdag net iets te rijk is. Daarnaast vind ik het geweldig om te lezen hoe goed deze crème voor zowel je huid als voor de wereld is. Ik blijf dit product met heel veel plezier gebruiken. Echt een hele grote aanrader!

Carrot Cream Nature Rich Daily Moisturiser is te koop bij The Body Shop voor €16,- en de bijpassende Carrot Wash Energizing Face Cleanser is te koop voor €10,-. Momenteel heeft The Body Shop een actie op skincare, make-up en parfum, namelijk 3 voor de prijs van 2. Deze actie is zowel in de winkel als online geldig (online code: 3FOR2NL). Ik weet helaas niet tot wanneer de actie duurt, dus ben er snel bij!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: