DE BESTE DEODORANT EVER! | SALT OF THE EARTH

DE BESTE DEODORANT EVER! | SALT OF THE EARTH

Hi allemaal,

Het is gelukkig weer zomer (als we kijken naar de meteorologische kalender dan, haha)! Ik vind het in de zomer nóg belangrijker dan in de winter om een fijne deodorant in huis te hebben die zowel beschermd tegen nare luchtjes als die mij de hele dag droog houdt. Een tijdje geleden is de nieuwste generatie deodorant gearriveerd in Nederland! De verpakking trok gelijk mijn aandacht en ik moést ze (mede om die leuke verpakking, #confession) wel testen. Lees je mee naar wat ik van deze deodorant vind?

Salt of the Earth is een 100% veilige formule op basis van natuurlijk mineraal zout waarmee je langdurig wordt beschermd tegen nare geurtjes. Salth of the Earth zorgt de gehele dag voor een fris gevoel en dat is precies wat ik zoek in een deodorant! De deodoranten van Salt of the Earth zijn vrij van aluminium chloorhydraat (ja, dat schadelijke bestanddeel waar tegenwoordig heel veel discussie over is!), alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan én minerale oliën. Daarnaast test Salt of the Earth gelukkig niet op dieren.

De deodoranten van Salt of the Earth bevatten een natuurlijk mineraalzout (potassium alum, ook wel bekent als aluin), dat is het belangrijkste bestanddeel. In Azië wordt dit mineraal al eeuwenlang als natuurlijke deodorant gebruikt. Hoe het werkt? Dat was voor mij ook de grote vraag, aangezien ik in de eerste instantie best wel sceptisch was. Je brengt het aan onder de oksels en het zoutfilmpje op de huid zorgt ervoor dat er geen onprettige geurtjes ontstaan, zonder de poriën te blokkeren of vernauwen. Door het zout overleven de bacteriën die de nare geurtjes veroorzaken niet.

Ik ben iemand die meestal totaal niet let op de ingrediënten in deodoranten. Meestal koop ik gewoon een spray van Dove en let ik alleen op de geur. Toch besef ik mij dat er heel veel schadelijke stoffen in deodorant zit, waardoor ik erg benieuwd werd naar Salt of the Earth. De vraag naar natuurlijke en huidvriendelijke deodorants is enorm toegenomen omdat er over het algemeen steeds meer wordt gekeken naar de ingrediëntenlijst van producten. Men wil weten wat zij op hun huid smeren, omdat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de ingrediënten en veel van de ingrediënten in deodorant schadelijk blijkt te zijn.

Nog even in het kort alle voordelen van Salt of the Earth op een rijtje:
» Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten
» 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeur
» Laat geen witte of gele strepen in kleding achter
» Niet getest op dieren en geschikt voor veganisten en vegetariërs
» Bevat geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën
» Laat geen witte of gele strepen achter op je kleding

Natuurlijk heb ik alle vier de deo’s die ik heb ontvangen grondig voor jullie getest. Ik zal ze een voor een behandelen, maar ik kan alvast vertellen dat de werking van de sprays precies hetzelfde is én de werking van de sticks ook!

Salt of the Earth Natural Spray – Consumentenadviesprijs €7,49

De Natural Spray is geurloos en is de eerste (en enige) 100% natuurlijke deodorant die beschermt tegen lichaamsgeur en die dankzij huidverzorgende aloë vera ook zeer geschikt is voor de gevoelige huid.

Ik vind de verpakking (net als de andere verpakkingen van Salt of the Earth) enorm leuk eruit zien! De huls is gemaakt van plastic en is doorzichtig, iets wat ik een groot pluspunt vind, omdat je op die manier precies kunt zien hoe veel product er nog in de spray zit. De huls straalt door de groene tinten ook heel erg uit dat dit de ‘Natural Spray’ is. Daarbij plakt op de dop een sticker waarop staat vermeld dat de spray een ‘long lasting protection’ heeft.

Op de spray staat eigenlijk alle informatie die van belang is. Allereerst zie ik staan dat deze deodorant in 2015 een award heeft gewonnen én twee keurmerken heeft op het gebied van ‘vegan’ en ‘vegetarian’.

Gebruiksaanwijzing:
Spray de deodorant op je schone oksels of voeten. Oeh, ik vind het heel fijn dat deze ook geschikt is voor de voeten. Een twee-in-een product dus, yes!

Ingrediënten:
Aqua, Potassium Alum (aluin), Propanediol, Triethyl Citrate, Aloe Barbedensis Leaf Juice (Aloë Vera), Galactoarabinan, Sodium Bicarbonate, Sclerotium Gum, Sodium Anisate.

Aan de andere kant van de deodorant staat nog meer informatie, erg fijn! Ik lees dat de spray is vernieuwd ten opzichte van de voorganger. De ‘multi award winning‘ spray is dus beter geworden:
» Werking is effectiever
» Er zitten meer voedende ingrediënten in
» Druipt niet tijdens de applicatie
» Nog steeds 100% natuurlijk

Daarnaast staan er nog een aantal voordelen benoemd van de spray. De meeste voordelen zijn al genoemd in het begin van dit artikel. Wel is er nog één voordeel dat ik wil benoemen: aangezien de spray geen geur heeft, kan deze deodorant door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt!

De het spraytje is wel heel anders dan je bent gewend van een deodorant die werkt door middel van drijfgas. Ik ben gewend dat ik een deodorant spray een aantal seconden ingedrukt moet houden terwijl ik ‘m aanbreng, dat is bij deze niet het geval. Je moet een aantal keer sprayen om genoeg product eruit te krijgen (een keer of twee). Dat is natuurlijk even wennen, omdat het ‘anders’ is dan normaal, maar zeker niet vervelend. Het grote voordeel is bijvoorbeeld dat er geen hele walm ontstaat van de deodorant, iets wat mij regelmatig op de adem slaat. Daarnaast zijn de stoffen in zo’n deodorant meestal ook niet goed voor je, omdat er veel schadelijke ingrediënten nodig zijn om zo’n deodorant goed te laten werken. Ik vind deze spray dus top!

Salt of the Earth Pure Aura Spray Lavender & Vanilla – Consumentenadviesprijs €8,49

De eerste 100% natuurlijke deodorant met een geurtje. Alle zelfde goede eigenschappen van de Natural Spray, maar dan met een heerlijke frisse lavendel & vanille geur. Pure Aura bevat huidverzorgende aloë vera en 15 botanische extracten en essentiële oliën.

Ook deze verpakking is groot favoriet, ik vind ‘m cute! De huls is in principe hetzelfde als de Natural Spray, maar dan met andere kleurtjes. Deze spray ruikt naar lavendel en vanille, iets wat je goed terug ziet komen in de kleuren. Het lichtgele van de vanille en het paarse van de lavendel ziet er enorm leuk uit in combinatie met de roze kleur. Daarnaast plakt op de dop een sticker waarop staat vermeld dat de spray ‘multi award winning‘ is.

Qua informatie staat eigenlijk precies hetzelfde op deze verpakking als op de voorganger. Het enige wat een stuk langer is, is de ingrediëntenlijst. Er zitten toch wel wat meer ingrediënten in deze deodorant, waaronder parfum, waardoor deze spray minder geschikt is voor de droge/gevoelige huid.

Ingrediënten:
Aqua, Potassium Alum (aluin), Polyglyceryl-10 Laurate, Aloe Barbedensis Leaf Juice (Aloë Vera), Lonicera Caprifolium (Honeysuckle Flower Extract), Sclerotium Gum, Parfum, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Sodium Anisate, Citric Acid, Linalool, Limonene, , Geraniol, Citronellol.

Ook de spray is weer precies hetzelfde als zijn voorganger. Helaas is de geur van deze deodorant niets voor mij. Ik ben geen lavendel-fan en vanille vind ik lekker als smaak in een ijsje of vla, maar niet in een deodorant. Deze deodorant werkt verder wel precies hetzelfde als zijn voorganger.

Salt of the Earth Classic Stick – Consumentenadviesprijs €7,49

De ‘flagship’ geurloze deodorant stick waar het allemaal ooit mee begonnen is, daarom wordt deze de Classic genoemd.

De stick zit in een ronde verpakking, waar je de ‘dop’, vanaf kunt draaien. De opdruk/print van deze stick is precies hetzelfde als die van de eerste spray die ik liet zien. Op die manier zijn deze twee varianten goed te onderscheiden van de rest, handig!

De ‘stick’ is dus gemaakt van puur aluin, waardoor het gewoon hard is. Ik had voorheen nog nooit zo’n soort product gebruikt, maar… ik vind het enorm fijn werken!

Gebruiksadvies:
Voor gebruik op een droge huid de stick eerst even vochtig maken met een beetje water. Om het beste resultaat te bereiken, kun je de stick het beste gelijk na het douchen aanbrengen, omdat het dan beter opneemt in de huid. Ik merk dat ik dat eigenlijk iedere keer vergeet, omdat het niet in mijn routine zit om gelijk nadat ik de douche uit kom, deodorant op te doen. Meestal breng ik deodorant aan vlak voordat ik kleren aan doe. Ik maak ‘m dan gewoon even nat, laat de deodorant een seconde of vijf drogen en doe daarna gelijk mijn kleding aan, zonder witte strepen te krijgen!

Daarnaast wordt de tip gegeven om de stick na gebruik te drogen, omdat ‘ie dan minder snel leeg zou gaan. Voordat ik de stick afdroog, maak ik deze vaak eerst nog een keer nat, zodat eventuele viezigheid eraf wordt gespoeld.

Ook op deze verpakking staan alle voordelen benoemd. Dat is niet alleen handig, maar het ziet er ook erg leuk uit!

Ook deze stick heeft een ‘vegetarian’ keurmerk en is ‘multi award winning’. Wel staat er op de verpakking dat deze pas vanaf 6 jaar gebruikt mag worden. Persoonlijk heb ik geen idee waarom, heb jij enig idee?

Ingrediënten:
Potassium Alum (a natural mineral salt).

Pfoe, wat was die ingrediëntenlijst lang zeg, haha!

Salt of the Earth Rock Chick Stick – Consumentenadviesprijs €7,49

De ‘flagship’ geurloze deodorant stick in een funky verpakking. Rockt niet alleen de badkamer, maar ook je dag, door je optimaal fris te houden!

Deze inhoud van deze deodorant (de stick dus) is precies hetzelfde als de ‘Classic Stick’, maar dan in een funky verpakking. Ik vind de verpakking enorm leuk en opvallend. Of ik ‘m vind passen bij het product? Dat dan weer niet… Ik vind de opdruk iets te opvallend voor een natuurlijk product, maar: leuk is ‘ie zeker!

Hierboven zie je de rest van de foto’s staan van de Rock Chick Stick. Zoals ik hiervoor al benoemde is deze stick precies dezelfde als de Natural Stick, waardoor het misschien een beetje overbodig is om alles te herhalen, haha.

Oké, dat waren alle vier de producten die ik heb ontvangen en wauw, ik ben he-le-maal fan! Wat een enorm fijne producten zijn dit zeg. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de sticks, omdat die het meest natuurlijk zijn. Je doet enorm lang met zo’n stick, want ik gebruik de ‘Natural Stick’ nu sinds het moment dat ik de foto’s van deze deodoranten heb gemaakt en dat was op 28 mei. Ik gebruik de stick nu dus anderhalve maand op dagelijkse basis en hij is pas een heel klein beetje gekrompen. Ik ben heel benieuwd hoe lang ik met de stick ga doen. De ‘Rock Chick Stick’ heb ik bij Joey neergezet, zodat ik daar ook eindelijk een goede en fijne deodorant heb. Op die manier kan ik iedere dag de deodoranten gebruiken. Gelukkig maar, want ik kan niet meer zonder!

De sprays vind ik ook erg fijn, maar op de een of andere manier grijp ik daar persoonlijk minder snel naar, terwijl ze even goed werken als de sticks. Ik heb de laatste paar maanden sowieso een grotere voorkeur voor sticks, maar die voorkeur kan ik in dit geval niet goed benoemen, haha. Als ik moet kiezen tussen de sprays, kies ik sowieso voor de geurloze, omdat ik de geur van lavendel niet kan waarderen. Mocht jij wel van lavendel houden, is het zeker een aanrader. Er bestaan trouwens nog meerdere (nieuwe!) geuren als het gaat om de spray varianten:
» Melon & Cucumber (mmm… die klinkt toch mega lekker?)
» Sweet Strawberry
» Pure Armour Explorer (een versie speciaal voor mannen)

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de deodoranten van Salt of the Earth niet beschermen tegen het zweten zelf. Gelukkig heb ik eigenlijk geen last van natte oksels (iel, dat klinkt best vies, haha), maar alleen van nare geurtjes. Mocht jij wel last hebben van zweet, dan zou ik deze niet aanbevelen. Voor mij is dat gelukkig geen big deal, dus deze deodoranten zijn voor mij perfect!

Voor wie deze review nog niet positief genoeg was: Etos heeft t/m aanstaande zondag (16 juli) 1+1 gratis op ALLE deodorant, waaronder dus ook alle varianten die zijn genoemd in dit artikel. Daarbij zijn de prijzen van drie van de vier producten goedkoper bij Etos dan dat de consumentenadviesprijs aangeeft:
» Natural Spray – Consumentenadviesprijs €7,49 €6,99
» Natural Stick – Consumentenadviesprijs €7,49 €6,99
» Rock Chick Stick – Consumentenadviesprijs €7,49 €6,99
Alle andere varianten kosten gewoon €8,49. En ja, dat is inderdaad duurder dan een deodorant van bijvoorbeeld Dove, maar ik vind ze het 100% waard. Deze deodoranten bevatten geen nare en schadelijke stoffen, maar doen toch enorm goed hun werk. Yes, ik ben om!

»Ga jij na deze review ook overstappen op natuurlijke deodorant?«

YouTubeBloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.