DE BESTE HAAR LIJN OOIT | HAIR JAZZ

DE BESTE HAAR LIJN OOIT | HAIR JAZZ

Hi allemaal,

Tot een tijdje geleden gebruikte ik altijd random shampoo’s, conditioners en maskers voor mijn haren. Eigenlijk kocht ik altijd de producten die nieuw óf in de aanbieding waren, meestal van Andrélon. Ik merkte eigenlijk nooit verschil tussen al die verschillende producten, waardoor ik nooit trouw bleef aan één vaste lijn. Een aantal maandjes geleden (eind mei) kreeg ik een pakketje met allerlei haarverzorgingsproducten van het merk Hair Jazz toegestuurd door www.Harmonylife.nl. Deze producten beloofden enorm veel goeds te gaan doen voor mijn haren en ik kan alvast verklappen dat ik helemaal overtuigd ben. Ik heb eindelijk een lijn gevonden die enorm goed voor mijn haren werkt en die ik ook zeker wil blijven gebruiken! Lees je mee met mijn ervaringen?

Ik kreeg een pakketje binnen waar vier producten in zaten:
» Hair Jazz Shampoo (250 ml)
» Har Jazz Masker (500 ml)
» Hair Jazz Lotion (200 ml)
» Hair Jazz Leave-in-Hair-Cream (150 ml)

Dit zijn vier producten die natuurlijk allemaal een eigen ‘gebruiksaanwijzing’ hebben. Wat ik een enorm groot pluspunt vind, is dat er een brief bij de producten wordt geleverd, waarin precies wordt uitgelegd hoe je de producten het beste kunt gebruiken, heel fijn!

Richtlijnen voor gebruik:
1. Hair Jazz shampoo: Breng om de 2-3 dagen Hair Jazz Shampoo aan op de hoofdhuid (haarwortels). Verspreid en masseer in de hoofdhuid met je vingertoppen voor 1-2 minuten. Laat de shampoo nog 2 minuten zonder wrijven op je huid inwerken. Spoel de shampoo uit met lauwwarm water.
2. Hair Jazz masker: Breng het  Hair Jazz masker aan op het gewassen en verspreid gelijkmatig van halverwege de lengte tot de haartoppen. Laat het masker 3-5 minuten inwerken en spoel met lauwwarm water. We bevelen aan het vochtinbrengende masker 2 a 3 keer per week te gebruiken. Breng geen haarmasker aan op de hoofdhuid.
3. Hair Jazz lotion: Droog je haar nadat je Hair Jazz Shampoo en masker hebt gebruikt met een handdoek. Verstuif de lotion rechtstreeks over je hoofdhuid en masseer zachtjes voor 1-2 minuten. Spoel niet. Gebruik Hair Jazz Lotion om de 2-3 dagen.
4. Hair Jazz leave-in hair cream: Breng gelijkmatig aan op schoon, handdoekdroog haar en breng het in model. Kan ook als laatste gebruikt worden op droog haar voor nog meer perfectie.

Ik heb dus vier producten ontvangen, twee daarvan zijn om uit te spoelen en de andere twee zijn voor na het douchen. Ook kreeg ik een t-shirt waarop allemaal strepen staan, waarmee ik een before en after foto heb gemaakt. Deze producten beloven namelijk onder andere je haren sneller te laten groeien. WAAAHH, dat wil toch ieder meisje?

Uit onderzoek blijkt dat Hair Jazz de volgende resultaten kan geven:
» Haar tot drie keer sneller laten groeien
» Haar zachter laten worden
» Mocht je stoppen met het gebruiken van deze producten, houdt de werking nog een aantal weken aan
» Bewezen en geteste werking op alle soorten haar
» De meeste klanten merken na enkele weken gebruik van Hair Jazz een zichtbare vermindering in haarverlies
» Mooier, sterker en glanzender haar
! Deze resultaten zijn bewezen, maar het resultaat verschilt per persoon !

*Deze producten zijn NIET getest op dieren.

Hair Jazz Shampoo – €25,90

Het eerste product is de shampoo, die in een luxe fles zit. De tube is wit en heeft een paars met zwarte opdruk, erg leuk!

De tube heeft een draaidop, iets wat ik zelf niet heel handig vind in de douche. Als je een grote douche hebt met genoeg ruimte om de producten droog neer te zetten/leggen, is een draaidop geen probleem. Helaas hebben wij thuis geen vensterbank of een grote plank in de douche, waardoor het lastig is om de shampoofles droog ergens neer te leggen. Als er net shampoo in je handpalm zit, is het lastig om de dop weer dicht te draaien, waardoor je de fles even (open!) moet neerleggen tot het product in je haren zit. Dat is natuurijk geen grote ramp, maar een klikdop die vast zit aan de fles zou toch een stukje gemakkelijker zijn!

Gebruik:
Breng om de 2-3 dagen Hair Jazz Shampoo aan op de hoofdhuid (haarwortels). Verspreid en masseer in de hoofdhuid met je vingertoppen voor 1-2 minuten. Laat de shampoo nog 2 minuten zonder wrijven op je huid inwerken. Spoel de shampoo uit met lauwwarm water. 

 

Zoals je ziet, heeft de shampoo een vrolijke, blauwe kleur. De structuur van de shampoo is erg dik, in ieder geval dikker dan ik gewend ben van een shampoo. Daar wen je overigens snel aan hoor, bij de tweede wasbeurt merk je er niets meer van! De geur is ook iets waar ik aan moest wennen. Ik vraag me al vanaf het begin af waar deze shampoo naar ruikt, maar ik ben er nog steeds niet achter. Deze shampoo ruikt in ieder geval niet zo lekker als een shampoo van bijvoorbeeld Andrélon. Ik was erg bang dat je dit uiteindelijk ook zou ruiken ná het douchen, maar dat is gelukkig niet het geval!

Hair Jazz Masker – €28,90

Het tweede -en gelijk ook laatste- product dat je in de douche gebruikt, is het masker. Deze pot is echt HUGE! Met een inhoud van 500 ml is dit toch wel het grootste haarmasker dat ik ooit heb gezien, haha. Deze verpakking is ook wit van basiskleur en heeft een roze met zwarte opdruk. Ook deze verpakking vind ik er erg leuk uit zien!

Helaas ben ik wederom niet zo te spreken over de verpakking van het masker, aangezien een pot ook niet erg praktisch is in een douche. Wij hebben thuis een klein ‘houdertje’ waar we de douchespulletjes op kunnen zetten die we die keer willen gebruiken. Deze pot is eigenlijk te groot voor die houder, waardoor ‘ie niet stevig staat. Daarnaast druppelt er al gauw water in de pot, waardoor je snel te werk moet gaan. Als je bijvoorbeeld een vensterbank ter beschikking hebt tijdens het douchen, is dat natuurlijk helemaal geen probleem, maar voor mij is het niet echt handig.

Gebruik:
Breng het  Hair Jazz masker aan op het gewassen en verspreid gelijkmatig van halverwege de lengte tot de haartoppen. Laat het masker 3-5 minuten inwerken en spoel met lauwwarm water. We bevelen aan het vochtinbrengende masker 2 a 3 keer per week te gebruiken. Breng geen haarmasker aan op de hoofdhuid.

Er zit een soort ‘beschermlaagje’ op de pot, waardoor de pot mooi blijft. Dat is iets wat bij mij een luxe gevoel naar boven brengt.

Het masker is gelig van kleur en -zoals veel maskers- best wel dik van structuur. Ik vind de structuur eigenlijk heel normaal aanvoelen, net zoals alle andere haarmaskers die ik tot nu toe heb gebruikt. De geur is gelukkig een stuk lekkerder dan die van de shampoo, dat vind ik fijn!

Ik gebruik de shampoo en het masker tegelijk, al wordt dit niet aangegeven door Hair Jazz. Het is de bedoeling dat je de shampoo vooral bij de haaraanzet gebruikt en het masker net iets daaronder, in de lengtes van de haren dus. Nadat ik de producten een aantal keren had gebruikt, kwam ik op het grandioze idee om de producten tegelijk te gebruiken (lekker slim dat ik daar pas zo laat achter kwam, haha). Op die manier hoefde ik niet nog drie tot vijf minuten extra te wachten tot het masker zijn werk heeft gedaan. Het masker kan dan intrekken op het moment dat ik de shampoo aan het inmasseren ben. Door deze producten op die manier te gebruiken, sta je veel minder lang onder de douche, handig!

Hair Jazz Lotion – €26,90

Deze lotion gebruik ik als mijn haar handdoekdroog is. Ik spray een aantal keer met de spray op mijn haaraanzet. Toen ik dat las, dacht ik gelijk: “ai, daar wordt mijn haar zeker heel vettig van”. Gelukkig is dit helemaal niet het geval, alles behalve zelfs! Ik merk wel dat ik langzamerhand een beetje ‘gek’ word van het masseren van mijn hoofdhuid. Natuurlijk voelt  het fijn op mijn hoofdhuid, maar:
1) Het kost enorm veel tijd
2) Het voelt na een tijdje vervelend aan aan mijn vingers

De eerste paar keren heb ik de gebruiksaanwijzing helemaal opgevolgd, maar op een gegeven moment merkte ik dat het enorm veel moeite kostte om mij aan de aantal minuten masseren te houden, vooral omdat het gewoon veel tijd kost.

Gebruik:
Droog je haar nadat je Hair Jazz Shampoo en masker hebt gebruikt met een handdoek. Verstuif de lotion rechtstreeks over je hoofdhuid en masseer zachtjes voor 1-2 minuten. Spoel niet. Gebruik Hair Jazz Lotion om de 2-3 dagen.

Hair Jazz Leave In Hair Cream- €26,90

Deze crème vind ik heel erg fijn. Het is een ietwat dikkere crème die enorm lekker ruikt. Ik gebruik dit product na de spray. Als ik de spray heb gebruikt, ga ik nog even met de föhn door mijn haren. Als mijn haren dan bijna droog zijn, borstel ik ze even door en neem ik een druppeltje op mijn handpalm en wrijf ik mijn handen door elkaar. Let wel op dat je je handen goed door elkaar wrijft, anders krijg je lelijke plekken in je haren. Op het moment dat ik het product goed heb verdeeld over mij handen, verdeel ik de crème door de lengtes van mijn haren. Het resultaat? Glanzende haren die lekker ruiken en verzorgd uit zien!

Gebruik:
Breng gelijkmatig aan op schoon, handdoekdroog haar en breng het in model. Kan ook als laatste gebruikt worden op droog haar voor nog meer perfectie.

Op bovenstaande foto zie je de substantie van de crème heel goed, namelijk een vrij dikkige structuur, iets wat ik persoonlijk erg fijn vind. Doordat de crème redelijk dik is, blijft het product namelijk goed op je handen liggen. Bij te dunne producten is het vaak erg lastig om niet te knoeien. Pluspunt dus dat deze wat dikker is van structuur! Ik vind het ook erg fijn om dit product tussen de wasbeurten door in mijn puntjes te wrijven, zodat ze wat minder droog lijken.

Het effect…

Dan belooft deze lijn natuurlijk ook dat het de haren sneller laat groeien. Ik heb even opgezocht hoeveel cm je haar normaalgesproken per maand groeit. Gemiddeld groeien haren 1,5 cm per maand, best weinig, niet? Toen ik mijn haren eind mei/begin juni heb opgemeten, waren ze op het langste punt 26,5 cm (?) lang. De rechtste foto is eind juli/begin augustus gemaakt. Op die foto zie je dat mijn haren op het langste punt 31 cm waren. Dat betekent dus dat mijn haren 4,5 cm zijn gegroeid in twee maanden. Dat is dus 1,5 cm meer dan gemiddeld.

Let trouwens niet op mijn punten op de rechter foto. Eigenlijk moest ik al naar de kapper om mijn punten te laten knippen toen de linker foto werd gemaakt. Natuurlijk kon ik tussen het testen door niet naar de kapper, aangezien ik dan de werking niet goed kon vaststellen. Ik ga nu heeeeeel snel een afspraak maken bij de kapper, haha!

Voor dat kleine beetje dat mijn haren meer zijn gegroeid dan normaal, zou ik deze -toch wel dure lijn- niet aanschaffen. Toch ga ik de shampoo denk ik opnieuw kopen, die is namelijk bijna op. Ik vind deze hele lijn namelijk écht onwijs fijn. Ik zou de producten zelf dus niet zozeer kopen voor het sneller laten groeien van mijn haren, maar wel voor het effect dat het geeft. Mijn haren zien er gezonder uit, ruiken lekker na gebruik én voelen dikker aan, zonder stug te worden. Als ik mijn haren was met andere producten (bijvoorbeeld van Andrélon), voelen ze ook zacht en ruiken ze lekker, máár dan zijn ze heel glad en zit er totaal geen body in. Als ik dan bijvoorbeeld een knot wil maken, lukt dit de eerste paar dagen na het wassen helemaal niet. De knot is dan enorm klein en zakt heel snel uit. Op het moment dat ik deze lijn gebruik, kan ik gelijk als ik mijn haren heb geföhnd een grote knot maken die goed blijft zitten. Daaraan merk ik écht dat het mijn haren meer volume geeft, zonder het stug te maken.

Al met al vind ik deze lijn dus enorm duur, maar ben ik oprecht aan het overleggen om ‘m opnieuw aan te schaffen. Ik vind de producten heel fijn werken en ik zie na het gebruik van deze lijn ook daadwerkelijk verschil. I love it! Wel vind ik dat er nog eens gekeken mag worden naar de verpakkingen van de shampoo en het masker. Ik vind ze persoonlijk een beetje onhandig. Toch mag dat de pret niet drukken, ik blijf deze lijn de komende tijd namelijk nog met veel plezier gebruiken!

Ik heb ook nog een tip waarmee je de producten (tot minimaal 31 augustus) met korting kunt aanschaffen. De vier producten die ik jullie heb laten zien, zijn normaalgesproken ook in een set te koop voor €108,60. Op dit moment kun je via deze link de gehele set bestellen voor maar €59,90! Dus mocht je twijfelen om de producten aan te schaffen, zou ik het nu gelijk doen, aangezien dit wel heel veel korting is!

YouTubeBloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

Delen: