CHANEL HYDRA BEAUTY NUTRITION NOURISHING LIP CARE

CHANEL HYDRA BEAUTY NUTRITION NOURISHING LIP CARE

Hi allemaal,

Zo, dat is alweer een hele tijd geleden, maar wat voelt het fijn om weer terug te zijn! Ik heb 2017 heerlijk afgesloten en ik ben 2018  helaas begonnen met veel schoolwerk. Gelukkig heb ik al mijn deadlines achter de rug en heb ik nu een weekje geen les, heerlijk! Afgelopen week ben ik naar Amsterdam geweest, omdat ik was uitgenodigd voor het persevent van NYX Cosmetics. Van de meeste producten die in mijn goodiebag zaten, komen nog reviews online, so stay stuned! Natuurlijk heb ik ook gewinkeld toen ik in Amsterdam was. Ik heb onder andere een (veel te dure!) lippenbalsem van Chanel gekocht, het product waar deze review over zal gaan.

Eigenlijk ben ik helemaal niet iemand die vaak high-end producten aanschaft, aangezien de goedkopere producten (en verpakkingen) er tegenwoordig er ook echt wel mogen zijn. Toch heeft De Bijenkorf in Amsterdam echt mijn hartje veroverd en vind ik het heerlijk om er een mooi product te kopen en mijzelf met iets te verwennen wat eigenlijk (veel) te duur is…

Ik ben deze keer voor een lippenbalsem van Chanel gegaan, aangezien ik in de winter altijd last heb van enorm droge lippen. Bijna niets helpt, alleen allerlei vaseline-achtige balsems met een vieze geur en smaak. Ik werd erg goed geholpen door de vriendelijke dame bij de counter. Mijn aankoop werd zorgvuldig en in een mooi tasje verpakt, inclusief een heerlijke miniatuur van een geurtje. Het lint dat om het tasje werd gebonden, is heerlijk onder gesprayd met de nieuwste parfum van Chanel, Gabrielle.

“Chanel creëert optimale voeding van de huid”

De researchafdeling van Chanel onthult de uitzonderlijke vermogens van zijn emblematische bloem, de Camelia. Alle belangrijke natuurlijke hydratatiemechanismen van de huid worden hiermee tegelijkertijd gestimuleerd en helpen de huid te herstellen en een optimaal vochtgehalte in de celkernen vast te houden. Een Camelia is in de winterkou op haar mooist, dankzij het buitengewone beschermende vermogen van de was waarmee haar bloemblaadjes zijn omhuld. Deze bijzondere eigenschap inspireerde Chanel tot het creëren van Hydra Beauty Nutrition. De combinatie van optimale hydratatie, voeding en intense bescherming bieden de droge huid en lippen een verzorging op maat. 

De voedende lippenbalsem is speciaal ontwikkeld voor lippen die oncomfortabel aanvoelen of beschadigd zijn. De formule, die verrijkt is met essentiële vetzuren en plantaardige was, beschermt en kalmeert eerst de lippen zonder de kwetsbare huid aan te tasten en onthult vervolgens de schoonheid van de lippen: de balsem strijkt de lippen glas en geeft ze volume en een natuurlijke uitstraling. De balsemtextuur versmelt met de lippen en verspreidt een delicate fruitige geur. 

Normaalgesproken gebruik ik goedkopere producten voor mijn lippen, zoals Carmex, Purol, Rosebud Salve of Eight Hour Cream van Elisabeth Arden. Al deze producten worden gemaakt op basis van petrolatum, ook wel bekent als vaseline. Het is een stofje dat wordt gebruikt als zachtmaker, maar er op de langere termijn juist voor zorgt dat de huid wordt afgesloten, waardoor het haar eigen vochtregulerende vermogen verliest. Petrolatum is een goedkope grondstof, de natuurlijke vervangers zijn een stuk kostbaarder, ook gelijk de verklaring waarom ik voor dit kleine potje van Chanel €36,- heb betaald. Ik heb niet heel veel verstand van ingrediënten, maar ik zie al vrij hoog in de lijst allerlei oliën staan, wat betekent dat het product is verrijkt met enorm veel voedende ingrediënten. Juist omdat ik altijd zo’n last heb van droge lippen in de winter, wilde ik dit product heel graag een kans geven!

Uit het mooie, witte kartonnetje komt een klein potje tevoorschijn dat een witte onderkant, maar een zwarte dop heeft. Beide verpakkingen zijn enorm minimalistisch, maar ik hou daar echt van. Het straalt zo veel luxe uit en daar kan ik oprecht van genieten!

Ik kan niet stoppen met het kijken naar deze foto’s. Ik kan hier oprecht zó enorm blij van worden. Deze verpakking is denk ik de mooiste en meest chique die ik ooit aan mijn stash heb mogen toevoegen.

De balsem zit in een potje, dat vind ik een klein minpunt, aangezien dat natuurlijk een stukje onhandiger is dan een stick-product.

Natuurlijk gaat het echt niet alleen (oké, een beetje) om de mooie verpakking van de balsem, maar is het nog belangrijker hoe dit product zijn werk gaat doen op mijn lippen. Allereerst vind ik de geur van dit product enorm prettig, aangezien ‘ie helemaal geurloos is. In de beschrijving staat dat er een ‘delicate fruitige geur verspreid wordt’ als de lippenbalsem wordt aangebracht, maar daar ruik ik helemaal niets van terug. Op het moment dat ik mij heel erg probeer te focussen op het ruiken van een geur, ruik ik heel lichtjes iets, maar er komt zo weinig geur vrij, dat ik niet goed kan omschrijven wat ik ruik. Ik vind fruitige, zoete geurtjes normaalgesproken heel lekker bij een lippenbalsem, maar meestal smaakt het dan vies op het moment dat het per ongeluk in mijn mond komt. Deze balsem ruik ik amper en proef ik niet, enorm groot pluspunt!

Ik heb de balsem nu zo’n vijf dagen in gebruik en ik merk dat mijn lippen wel degelijk zachter en fijner aanvoelen dan eerder. Mijn velletjes zijn nog niet weg, maar dat heeft misschien ook iets te maken met de verkoudheid die ik afgelopen week te pakken had. Ik heb daardoor eigenlijk alleen maar via mijn mond kunnen ademen, aangezien mijn neus he-le-maal dicht zat. Natuurlijk werkt dat niet bevorderlijk voor de hydratatie van de lippen.

Ik ben heel erg blij met deze veel te dure aankoop! Een lippenbalsem met 10 gram inhoud, waar ik €36,- voor heb neergelegd, klinkt insane, dat is het natuurlijk ook wel een beetje… Toch ben ik heel erg blij met mijn nieuwste aanwinst. Ik ben de balsem al goed aan het gebruiken en iedere keer als ik het potje tevoorschijn haal, word ik helemaal blij. Het luxe gevoel dat dit product met zich meebrengt, is zo fijn! Natuurlijk klinkt dat enorm materialistisch, maar stiekem is het toch echt zo, haha. Naast de prijs vind ik het niet heel handig dat het product in een potje zit, aangezien dat soms toch een beetje een kliederboel kan worden. Toch neem ik het voor lief, aangezien de inhoud helemaal is wat ik ervan verwachte! De balsem voelt enorm fijn aan op de lippen en geeft mijn lippen een mooi glansje, zonder dat ik een vieze smaak in mijn mond krijg. Daarnaast bevat de balsem allerlei kwalitatief goede, luxe en kostbare ingrediënten, waardoor ik weet dat ik mijn lippen hetgeen bied wat ze nodig hebben tijdens deze koude dagen. Ik ben fan!

Delen: