DAILY DIARY #4 – GESLAAGD, SHOPPEN EN PHANTASIALAND

DAILY DIARY #4 – GESLAAGD, SHOPPEN EN PHANTASIALAND

Hi allemaal,

Afgelopen week was voor mij een drukke en intensieve week, maar tegelijkertijd ook een week waar een grote last van mij schouders af viel. Ik heb de laatste paar weken onwijs veel geleerd voor mijn tentamen. Normaalgesproken ben ik daarna gewoon klaar en heb ik een weekje vrij. Deze keer dus niet… Eén week later stond namelijk het examen gepland voor een opleiding vanuit mijn werk, waar ik al bijna een jaar mee bezig was, maar echt nog het nodige aan moest doen. Het was dus echt even doorbijten. Na het examen had ik wel gelijk vakantie! Aangezien deze week leuker was dan ik aan het begin had gedacht, heb ik voor sommige dagen wat foto’s bij elkaar moeten sprokkelen. Foto’s die bijvoorbeeld in de verkeerde weg zijn gefotografeerd. Toch wilde ik ook deze foto’s in dit artikel zetten, omdat ik ze onwijs leuk vind! Kijk je mee naar mijn week?

Maandag 17 april 2017

Vandaag was het Pasen en dat betekent lekker eten, yay! Thuis vieren wij nooit heel uitgebreid Pasen. Meestal brunchen we gezellig met z’n allen en rusten we de rest van de dag lekker uit. Mama had een heerlijk uitgebreid ontbijtje klaargemaakt, mmm… Helaas had ik geen tijd om uit te rusten die dag. Joey en ik gingen na de brunch weer keihard aan de bak met leren. Oh ja, deze foto heb ik toen op mijn Instagram Stories gezet, vandaar dat er groot ‘breakfast’ op staat, haha!

Dinsdag 18 april 2017

Op dinsdag postte ik deze foto op Instagram. Deze dag bestond namelijk uit leren, again… Eigenlijk zou ik ‘s ochtend stage hebben, maar dat ging uiteindelijk niet door en dat kwam heel stiekem wel goed uit, aangezien ik iedere minuut goed kon gebruiken om te leren.

Mocht je je afvragen waarvoor ik moest leren: ik heb naast mijn ‘gewone studie’ een opleiding gedaan tot Assistent Drogist via Etos. Dit houdt in dat ik over (bijna) alle geneesmiddelen die wij verkopen bij Etos alles moest leren: waar kun je dit geneesmiddel voor gebruiken? Wanneer mag je het niet gebruiken? Vanaf welke leeftijd? Tijdens de zwangerschap ja of nee? Heeft het invloed op de rijvaardigheid? Hoeveel mag je van het geneesmiddel innemen per dag? Etc. Ik vond het enorm pittig en veel. Het is namelijk best droge stof en al die namen lijken zó veel op elkaar… Nee, Latijns is niet mijn sterkste kant, haha.

Woensdag 19 april 2017

Woensdag moest ik vroeg op, aangezien ik om 09.00 uur examen had in Maastricht. In de trein besloot ik een aantal dingen te herhalen en daarna mijn collegeblok weg te stoppen. Het examen vond plaats bij The Computer Company in Maastricht. Dit is een Test Center waar vele mensen per dag een examen afleggen. Je zit met meerdere mensen in een lokaal, allemaal achter een ‘eigen’ computer, een heel ander examen te maken. Toen ik klaar was met het examen, vond ik het mega spannend om op ‘afsluiten’ te klikken. Als ik op die knop zou klikken, zou ik namelijk weten of ik was geslaagd of niet. Na een mentale voorbereiding  (haha!) heb ik erop geklikt en kwam er in beeld: GESLAAGD met een 7.0! Wat? Ik ben gewoon dik geslaagd! Ik ben nu Assistent Drogist en ik mag eindelijk klanten adviseren over geneesmiddelen. Het is een enorm leuke uitdaging die er nu bij komt tijdens het werken. Ik ben helemaal blij!

Via de mail kreeg ik mijn resultaten doorgestuurd. Ik had 90 vragen van de 120 goed, daar ben ik echt mega trots op! In dat mailtje stond ook precies bij welk onderdeel ik welke score had. Vooral op de 100% score bij homeopathie en fytotherapie ben ik erg trots. Dat zijn namelijk echt enorm moeilijke en lange Latijnse namen die je eigenlijk gewoon amper kan uitspreken, laat staan dat je ze in je hoofd krijgt. Dus: I’m soooo happyyy (maar dat was natuurlijk al duidelijk ondertussen)!

Ik wachtte een aantal uurtjes op Joey in Maastricht. De tijd doodde ik door te winkelen, haha. Joey had ‘s ochtends tentamen en daarna een voorlichting. Na school kwam hij naar Maastricht en zijn we gezellig gaan lunchen. Daarna verraste hij me met deze super leuke (en lekkere!!!) chocolade van Rousseau, omdat ik was geslaagd. Echt meeeega lief!

Donderdag 20 april 2017

Op donderdag ging ik Yvon helpen met het opzetten van haar blog (ByYvon.nl). Als bedankje kreeg ik een stukje van mijn lievelingstaart: Red Velvet van Coffee Mundo, jammie!

In de avond moesten we beiden werken. Ik kreeg een mooie bos bloemen van mijn lieve collegaatjes, echt heel erg lief. Deze foto werd gemaakt om te delen op de Facebookgroep van de medewerkers van Etos. Het is een mega blije foto, maar dat laat wel zien hoe blij ik was, haha!

Vrijdag 21 april 2017

Op vrijdag ging ik met mama winkelen in Eindhoven. Het stond al super lang op de planning, aangezien we beiden nooit tijd hebben. Ik had me er enorm op verheugd om weer eens een dagje met mama op pad te gaan. We zijn heel veel winkels binnengelopen, maar ik heb uiteindelijk alleen iets gekocht bij Primark en Zara!

Rond een uur of 8 ‘s avonds waren we helemaal gesloopt. We vonden dat we wel een lekker toetje hadden verdiend en besloten richting Starbucks te lopen. We namen beiden een Trio Chocolate Muffin, deze is echt super lekker!

Zaterdag 22 april 2017

Op zaterdag sliep ik heerlijk uit tot een uur of 11 en ging ik daarna een middagje werken. Na het werk moest ik mij snel klaarmaken en omkleden, aangezien Joey en ik daarna naar een 40-jarig huwelijksfeest gingen, super leuk!

Zondag 23 april 2017

Vandaag ging de wekker erg vroeg, want we gingen naar Phantasialand, whoehoe! Ik ging samen met Joey, twee vrienden van hem én de vriendin van een vriend van Joey, super gezellig. Eindelijk konden we in de nieuwe attractie: de Taron. Ik kan ontzettend genieten van een toffe attractie en dat was deze zeker. Deze heeft namelijk een aantal wereldrecords gehaald, onder andere op het gebied van het lanceren. Je wordt namelijk tot twee keer toe keihard gelanceerd. Daarnaast duurt een ritje ook best lang, namelijk langer dan een minuut en dat is best lang als je het vergelijkt met andere achtbanen.

We zijn twee keer in deze achtbaan geweest en dat was toch echt wel het hoogtepunt van de dag. Deze attractie is zeker een lange wachtrij waard. Ik kan niet wachten tot de volgende keer!

Als lunch haalden we noodles en mini loempia’s, daar ben ik echt gek op. In Phantasialand kun je erg lekker eten. Ik ben al een hele tijd groot fan van de noodles die je daar krijgt, jummie!

Na de super leuke dag in het pretpark, besloten we te gaan eten bij Sol in Sittard. We hebben gekozen voor het onbeperkte tapas menu, zo kun je van alles wat proeven. Ik zat daarna echt mega vol, maar het was super lekker!

Dat was mijn week alweer. Op de een of andere manier ben ik vaak vergeten foto’s te maken.  Toch wilde ik deze week graag met jullie delen, omdat deze week voor mij erg bijzonder was! Komende week ga ik lekker genieten van een aantal daagjes vrij, want ik heb eindelijk vakantie, yes!!! Ik kan weer aan de slag met het maken van foto’s en een beetje vooruit werken qua artikelen. Ik heb er enorm veel zin in!

»Wat heb jij afgelopen week gedaan?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook