SUDIO VASA BLÅ BLUETOOTH OORDOPJES

SUDIO VASA BLÅ BLUETOOTH OORDOPJES

Hi allemaal,

Oordopjes zijn van die dingen waar ik echt niet zonder kan. Ik ben iemand die écht niet zonder muziek kan, dus fijne oordopjes kunnen dan echt niet missen. Het enige nadeel aan oordopjes vind ik dat ze negen van de tien keer helemaal in de knoop zitten, ook als ik ze wél netjes heb opgeruimd. Ik vraag me af hoe ik het toch iedere keer weer voor elkaar krijg. Hoe handig zou het zijn om oordopjes met een minder lange kabel te hebben, zodat de oordopjes niet in de knoop kunnen raken? Mij leek dit altijd mega handig. De afgelopen tijd heb ik de bluetooth oordopjes van Sudio Sweden getest en vandaag lees je of ik het echt zo handig vind…

Over Sudio Sweden

De naam Sudio herinnert aan een voorval in New York, waar één van de oprichters Phil Collins zag prutsen met zijn hoofdtelefoon. Door de frustratie van het niet aan kunnen bieden van een beter alternatief kon hij tijdens een moment van oogcontact slechts zeggen: “trust me I know the feeling.” De naam Sudio is een hommage aan Phil Collins’ hit Sussudio en de vastberadenheid om van de onderneming een succes te maken komt van deze anekdote.

Ik vind het altijd onwijs leuk om te weten welke reden/motivatie er achter een bepaald bedrijf schuilt. Hoe zo’n doodnormale situatie kan uitgroeien tot een succesvol bedrijf. Ik vind dat echt geweldig!

Ik mocht de Vasa BLÅ Rose Gold White oordopjes ontvangen. De verpakking waarin de oordopjes zitten, ziet er enorm strak en luxe uit. De verpakking zelf is matte en de afbeelding van de oordopjes is glanzend. Veder voelt het doosje erg stevig aan en sluit het met een magneet, onwijs mooi! Qua vormgeving doet het mij erg denken aan de verpakkingen van Apple.

De oordopjes die ik heb ontvangen, heten dus Vasa Blå. Het zijn draadloze oordopjes die met alle soorten Bluetooth werken. Op de achterkant van het doosje staat precies aangegeven wat erin zit:
» Leren hoesje
» Kabel clip
» Vier in grootte verschillende dopjes
» Oordopjes
» Handleiding
» Quick start handleiding
» Garantiebewijs
» (ook zit er een klein oplaadkabeltje in, maar dat staat niet op de achterkant aangegeven)

In de flap van het doosje zitten magneetjes, waardoor het gemakkelijk te openen en sluiten is. De verpakking zal daardoor lange tijd mooi blijven en niet snel beschadigen. Het doosje maak je dus via de zijkant open en dan zie je twee doosjes. In het bovenste doosje zitten de oordopjes en in het onderste doosje zitten het lederen hoesje, de accessoires en de handleiding.

Alles zit mega goed verpakt, dat vind ik echt een pluspunt!

Dit zit er dus allemaal in het doosje: de handleiding, de extra opzetstukjes, het garantiebewijs, het lederen hoesje, de oordopjes, het kabeltje om op te laden en de clip.

Ik ben iemand die stiekem nooit de handleiding leest. Het duurt me veel te lang en in die tijd heb ik zelf meestal wel uitgevogeld hoe iets werkt. Sudio heeft daar iets fijns op bedacht. Ze hebben namelijk niet alleen de uitgebreide handleiding meegeleverd in het doosje, maar ook een handige, korte versie. Op de voorkant van het kaartje zie je staan hoe je de oordopjes moet verbinden met je telefoon, laptop of tablet. Zoals je ziet is dat eigenlijk heel gemakkelijk: je houdt de middelste knop ongeveer 7 seconden ingedrukt en dan gaat het rode lampje branden. Via je telefoon, laptop of tablet kun je de oordopjes dan verbinden aan het desbetreffende apparaat. Let wel op dat de oordopjes uitstaan voordat je 7 seconden op het knopje drukt. Als ze al aanstaan, gaan ze na drie seconden namelijk uit.

Op de achterkant staat in het kort uitgelegd waar je de knopjes voor kunt gebruiken. Eigenlijk werkt het voor Apple, Android, Windows en BlackBerry hetzelfde, alleen heeft Apple meer mogelijkheden. In tegenstelling tot Android, Windows en Blackberry kun je met een Apple apparaat een liedje ook voor- en achteruit spoelen én pauzeren. Mocht je geen Apple hebben, zul je dit dus via de telefoon, laptop of tablet zelf moeten regelen.

Dan komen we eindelijk aan bij de oordopjes! Zoals je ziet, zitten de oordopjes aan elkaar vast door middel van een korte, platte kabel. Deze oordopjes zijn dus niet geheel draadloos, zoals bijvoorbeeld de EarPods van Apple. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg, aangezien ik ze anders sowieso kwijt zou raken, haha. De kabel leg je als het ware in je nek, dus daar heb je amper last van. Aan beide kanten van de kabel zit een verdikking: de batterij aan de ene kant en de bediening van de knopjes aan de andere kant. De platte kabel zorgt ervoor dat er minder snel een knik in de kabel komt, pluspunt!

Wat Sudio zegt over de Vasa Blå oordopjes:

Studiokwaliteit geluid, een elegant ontwerp en 8 uur vrijheid, daar staat de Vasa Blå voor. Link de Vasa Blå aan je telefoon en je neemt gemakkelijk de telefoon op door de ingebouwde microfoon en met de afstandsbediening kun je je telefoon besturen. De Vasa Blå is geschikt voor alle Bluetooth apparaten.

Zoals je ziet, zijn dit in-ear oordopjes. Ik heb zulke oordopjes al eens gehad van Samsung, die kreeg ik ooit eens bij een toestel. Helaas vond ik dit niet fijn zitten, ze waren namelijk veel te groot. Iedereen heeft natuurlijk een andere grootte nodig. Gelukkig heeft Sudio hieraan gedacht en leveren ze in totaal vijf verschillende groottes mee.

De kwaliteit van het geluid is super goed te noemen. Ik weet eigenlijk niet wat ik daar nog meer over moet zeggen. Gewoon. Super goed!

Ik heb de tweede van beneden op de oordopjes gezet. Deze grootte is voor mij precies goed! Het is even een klusje om alle maten te proberen, maar ik raad het je wel aan, want met de juiste grootte voor jouw oren, zitten de oordopjes een stuk lekkerder.

De oordopjes hebben dus aan beide kanten een ‘blokje’. Het ene blokje is de batterij en met het andere blokje kun je de oordopjes bedienen: harder, zachter, doorspoelen, etc.

De bovenste is de batterij, die ongeveer acht uur meegaat en tot tien dagen op standby kan staan. De batterij doet er ongeveer twee uur over om op te laden. Mocht je de batterij snel willen opladen, kan dit ook in tien minuutjes. Als de oordopjes verbonden zijn met mijn iPhone, zie ik in de balk bovenin mijn scherm staan hoe vol de oordopjes zijn, handig!

Met het onderste blokje kun je de oordopjes dus bedienen. Je ziet aan de linkerkant een lampje dat blauw óf rood kleurt. Als de oordopjes aan staan, blijft het blauwe lampje langzaam knipperen. Overdag merk je hier niets van, maar ‘s avonds zie je het natuurlijk wel.

De batterij kun je opladen met het meegeleverde kabeltje of een oplaadkabel die je gebruikt voor bijvoorbeeld een telefoon van Samsung. Als de batterij is opgeladen, kun je het siliconen stukje er weer in duwen, zodat er geen vuil of water in de batterij komt.

Aan de achterkant van het besturingsbalkje, bevindt zich ook nog een microfoon. Wel zo handig als je iemand handsfree wil bellen!

Oh ja, het bereik is ongeveer tien meter, dus je kunt je telefoon, laptop of tablet gerust laten liggen als je bijvoorbeeld even naar de keuken wil lopen.

Ik vind het design van deze oordopjes echt mega mooi. Wat mij betreft kun je sowieso de fout niet in gaan als je rosé goud combineert met wit. De oordopjes stralen een en al luxe uit en kun je netjes opbergen in het bijpassende lederen hoesje. Op die manier blijven de oordopjes natuurlijk het langste mooi. Verder zijn de oordopjes ook erg handig in gebruik, aangezien het kabeltje niet in de weg zit!

Soms merk ik wel dat het batterijtje net iets zwaarder is dan het kleine bedieningspaneel aan de andere kant, maar dat kan natuurlijk ook niet anders, aangezien een batterij over het algemeen ietsje zwaarder is.

Ik gebruik deze oordopjes vooral als ik moet leren. Dan vind ik ze namelijk mega handig, omdat ik altijd mijn samenvattingen schrijf en er normaalgesproken altijd een kabeltje in de weg zit. Dat is bij deze oordopjes dus niet het geval, yes!

Op de fiets gebruik ik toch liever mijn oordopjes van Apple. Die hebben namelijk een andere vorm, waardoor ze de oren niet helemaal afsluiten van omgevingsgeluiden. Ik vind het fijn om muziek te luisteren op de fiets, maar ik vind het erg akelig als ik verder niets meekrijg qua geluid, vandaar dat mijn voorkeur dan niet uit gaat naar de oordopjes van Sudio. Dit is natuurlijk wel mijn persoonlijke voorkeur, dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij ze ook niet fijn vind op de fiets. Ik vind ze bijvoorbeeld wel weer heel fijn als ik mij echt moet concentreren, want juist dan wil je het liefste geen omgevingsgeluiden horen!

Wat misschien leuk is om er nog bij te vermelden, is dat als je nu iets besteld op SudioSweden.com, je een tof marmeren hardcase hoesje ter waarde van €29,- cadeau krijgt!

Pluspunten:
✓ Luxe uitstraling van zowel de verpakking als de inhoud
✓ Onwijs mooi design
✓ Lederen hoesje
✓ Platte kabel, waardoor er minder snel knikken komen in de kabel
✓ Op je iPhone zie je hoe vol de oordopjes nog zijn
✓ Lange batterijduur
✓ Korte oplaadtijd
✓ Er is gedacht aan verschillende maten dopjes
✓ Handig als je je moet concentreren, omdat de in-ear oordopjes geen omgevingsgeluiden doorlaten

Minpunten:
✗ De batterij voel je soms zitten, omdat ‘ie natuurlijk net iets zwaarder is dan het stukje met de knopjes
✗ Door de vorm van de oordopjes, vangen ze veel wind op de fiets, waardoor je de wind hoort ruisen
✗ Gevaarlijk op de fiets, omdat de in-ear oordopjes geen omgevingsgeluiden doorlaten

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, ben ik erg tevreden over deze oordopjes. Het design is mega mooi, het geluid is geweldig, de Bluetooth functie is erg handig, aangezien ik mij nu geen zorgen meer hoef te maken over oordopjes die weer eens in de knoop zitten. Ik gebruik deze oordopjes vooral in situaties waar ik geen omgevingsgeluiden wil horen, bijvoorbeeld als ik mij moet concentreren.

De Sudio Vasa Blå Rose Gold White oordopjes zijn te koop via SudioSweden.com voor €90. Met de code ‘DAILYDAPHNE’ krijg je 15% korting op je aankoop! Sudio verkoopt ook koptelefoons en meerdere soorten oordopjes.

»Heb jij al eens Bluetooth oordopjes uitgeprobeerd?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.