MAYBEAUTY THE INCREDIBLE FACE GEL

MAYBEAUTY THE INCREDIBLE FACE GEL

Hi allemaal,

Helaas is mijn huid de afgelopen tijd niet mijn beste vriend. Op de een of andere manier is mijn huid zowel onzuiver als droog, super raar en vervelend. Als ik producten gebruik tegen mijn onzuivere huid, wordt mijn huid nog droger en als ik producten gebruik die mijn huid goed voeden, wordt mijn huid op sommige plekken alleen maar meer onzuiver. Een gebed zonder eind dus… Een tijdje geleden kreeg ik van MayBeauty.nl een mailtje met de vraag of ik hun bekende The Incredible Face Gel wilde proberen. Ik had hier al mega goede dingen over gehoord, dus ik was onwijs benieuwd naar dit product. Ben jij er ook zo benieuwd naar? Lees dan gauw verder!

Over MayBeauty

Schoonheidsproducten gericht op kwaliteit en natuurlijke zachtheid.

`

Ingrediënten
Aqua, Propylene Glycol, PEG-400, Glycerin, Steartrimonium Methosulfate, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Butylene Glycol, Rosa Damascena Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Polysorbate 80, Betaine, Phenoxyethanol, CI 16185, Allantoin, Disodium EDTA

De gezichtsgel wordt geleverd in kleine cupjes á 10 milliliter. Aan de ene kant is dat erg handig op het moment dat je een verpakking wil meenemen, bijvoorbeeld voor op reis. Mijn voorkeur gaat toch uit naar een grotere flacon, aangezien je ongeveer twee keer kunt doen met zo’n verpakking. Het zou daarom handig zijn als het product in een grotere flacon zou zitten, aangezien er dan minder product wordt verspild.

Op de achterkant staat nog een kleine uitleg over het product:
> Verwijdert de dode huidcellen
> Wrijf The Incredible Face Gel zachtjes op het gezicht en zie hoe de dode huidcellen en onzuiverheden los laten, voor een schonere, helderdere en gladdere huid
> Als je een gevoelige huid hebt, test het product van tevoren even op je hand, voordat je het gebruikt op het gezicht

Dit zie je als je het cupje openmaakt: een lichtroze, bijna doorzichtige en ietwat dikkere gel.

Gebruiksaanwijzing

  1. Breng de gel aan op de huid die je wil reinigen
  2. Masseer de gel in je huid en zie hoe de dode huidcellen loslaten
  3. Voel nu hoe glad en schoon je gezicht is

De Face Gel is dus erg gemakkelijk in gebruik. Na ongeveer een minuutje op een zachte manier ronddraaiende bewegingen maken op het gezicht, zouden de de dode huidcellen moeten loslaten en zichtbaar zijn.


Gel net aangebracht op het gezicht – gel na zachtjes masseren op het gezicht

Zoals je op de foto’s hierboven ziet, zitten er korreltjes op mijn gezicht na het inmasseren van de gel. Ik vind het erg vreemd dat dode huidcellen zo goed zichtbaar zijn (aangezien ze normaalgesproken ieniemienie zijn) én dat dat zo snel gaat.

Zoals je hier ziet, had ik ook aardig wat korreltjes op mijn hand na het gebruik van de gel.

Toch bleef ik het apart vinden dat de korreltjes zo groot waren. MayBeauty geeft aan dat dit dode huidcellen zijn, maar eerlijk gezegd had ik daar mijn twijfels bij. Daarom heb ik op een gegeven moment de gel twee keer vlak achter elkaar getest (er zaten ongeveer vijf minuutjes tussen). En je raadt het misschien al: ook de tweede keer zaten er korreltjes op mijn gezicht en handen. Dit betekent dus dat die korreltjes niet de dode huidcellen zijn, maar gewoon de gel die opgedroogd is en loslaat door de ronddraaiende bewegingen. Ik vond dit erg jammer om te constateren, want stiekem had ik het wel gaaf (en tegelijkertijd misschien ook wel vies, haha) gevonden als dit echt dode huidcellen zouden zijn.


Met make-up – zonder make-up – na The Incredible Face Gel
(“The bags under my eyes are Chanel”)

Maar werkt het product? Want dat is ten slotte het meest belangrijk. Of de gel alles doet wat er wordt beloofd? Nee, dat niet. Ik merk vooral dat mijn huid een stuk zachter en gladder aanvoelt na gebruik, maar gelukkig niet mega droog. Dat zachte, gladde gevoel vind ik persoonlijk erg prettig. Mijn make-up zit de dag erna een stuk beter, dus dat is zeker een groot pluspunt! Verder lijkt het op de laatste foto alsof mijn huid een stuk helderder uit ziet, erg mooi!

Pluspunten:
✓ Maakt je huid zachter en gladder

✓ Laat de huid meer stralen
✓ Voelt niet plakkerig aan na gebruik
✓ Make-up zit er een stuk mooier door

Minpunten:
✗ De verpakking; ik had liever een grotere flacon gezien, zodat er minder product wordt verspild
✗ Er worden dingen beloofd die eigenlijk niet helemaal kloppen. Je ziet namelijk geen dode huidcellen die loskomen, maar het is gewoon opgedroogde gel
✗ Je kunt de Face Gels bestellen vanaf acht stuks, dus als je één of twee cupjes wil proberen, gaat dit helaas niet
✗ Redelijk prijzig (vanaf €26,- voor acht stuks)

Zoals je misschien wel merkt, heb ik gemengde gevoelens over The Incredible Face Gel van MayBeauty. Aan de ene kant voelt mijn huid na gebruik erg zacht en glad aan en oogt het veel stralender, maar aan de andere kant heb ik er persoonlijk wel veel moeite mee dat er wordt gezegd dat de korreltjes dode huidcellen zijn, terwijl deze informatie niet helemaal klopt. Noem me een zeur, maar ik snap nooit zo goed waarom merken dingen beloven die helemaal niet kloppen. Al met al vind ik de gel fijn werken en kan ik ‘m zeker aanraden!

De Incredible Face Gels zijn te koop via MayBeauty.nl vanaf €26,- voor acht stuks. Met de code ‘daphne-facegel’ of via deze link  krijg je 30% korting!

»Heb jij al eens kennis gemaakt met MayBeauty?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.