DROMEN OMZETTEN IN DOELEN

DROMEN OMZETTEN IN DOELEN

Hi allemaal,

Vandaag ga ik het hebben over een heel ander onderwerp dan waar ik normaal over blog, maar waar ik stiekem toch wel dagelijks over aan het sparren ben. Het lijkt mij namelijk heel erg tof om later (dat klinkt nog heel ver weg, maar het is dichterbij dan ik zelf denk, haha) iets te beginnen voor mezelf. Voordat ik begon met bloggen heb ik heel lang geroepen dat ik niets voor mijzelf wilde beginnen, maar daar ben ik op terug gekomen. Het is mij zó enorm goed bevallen om voor mijzelf iets op te zetten (in dit geval mijn blog) en daar voor de volle 100% voor te gaan. Ik kan mijn eigen doelen nastreven en ik bepaal zelf wat er wel en niet op DailyDaphne.nl komt te staan. Natuurlijk blog ik gewoon naast mijn studie en is het op dit moment echt puur een hobby, maar ik denk er steeds vaker over na hoe het zou zijn als ik in de toekomst mijn eigen bedrijf zou kunnen opstarten. In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over de Young Lady Business Academy, een Academy die is opgezet door Elske Doets.

Elske Doets is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017 en heeft als missie om Young Ladies te inspireren en te motiveren om hun professionele droom na te gaan jagen. Zij heeft daarvoor een gratis Academy opgezet dat jonge meisjes (15 tot en met 24 jaar) helpt om hun dromen na te jagen. Oh ja, extra leuk: je kunt ook nog een reis winnen! De allerbeste Young Lady Business Case krijgt namelijk de gelegenheid om vier dagen met Elske Doets mee op zakenreis te gaan naar een bestemming in de USA of Canada. Dat is toch super gaaf? Daar kom je natuurlijk in contact met allemaal girlbosses, waar je onwijs veel van kunt leren.

Iedereen heeft dromen, alleen heeft de een ze misschien al beter op een rijtje dan de ander. Ik ben van mening dat het heel belangrijk is om je dromen te verwerken in doelen, maar hoe doe je dat? Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik op dit punt in mijn leven niet heel goed weet wat ik in de toekomst wil. Ik volg de opleiding HBO Pedagogiek, waar ik twee jaar geleden aan begon. Ondertussen is er sinds een jaar een hele toffe nieuwe hobby bij gekomen, namelijk mijn blog en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb gemerkt dat ik daardoor heel erg ben gaan twijfelen over mijn toekomst. Aan de ene kant wil ik heel graag iets met mijn diploma gaan doen, maar ik wil ook mijn blog laten uitgroeien tot een heel tof platform waar ik al mijn energie in kan steken. Daarnaast lijkt het me sinds kort ook enorm leuk om een eigen webshop op te gaan starten. Iedere dag kom ik weer dingen tegen waarvan ik denk: “hier wil ik iets mee”. Het is dus erg lastig om dromen werkelijkheid te laten worden. Je zult keuzes moeten maken. Welke droom wil jij als eerste verwezenlijken? In mijn geval is dat het behalen van mijn diploma.

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH

Het is een hele uitdaging om een droom te verwezenlijken, maar vaak lijkt het lastiger dan het is. Een droom is meestal iets heel groots, iets waar ook een lange tijd aan vooraf gaat. Ik maak mijn droom altijd helder voor mijzelf op deze manier:

  1.  Jouw dromen op papier zetten. Die droom mag zo groot zijn als je het je maar kunt bedenken. Probeer je wel vast te houden aan één droom, anders moet je met te veel bezig zijn op hetzelfde moment.
  2. Jouw droom opdelen in doelen. Zorg ervoor dat deze doelen duidelijk geformuleerd én haalbaar zijn.
  3. Vraag anderen om hulp, daarbij kun je denken aan je ouders, vrienden en familie. Kunnen zij iets voor jou en je droom betekenen? Leg hen goed uit welke doelen je hebt opgesteld en waar je eventueel hulp zou kunnen gebruiken.
  4. Verrijk jezelf met kennis, bijvoorbeeld door naar de Young Lady Business Academy te gaan. Van zulke bijeenkomsten leer je enorm veel en kom je tot nieuwe inzichten, waardoor jij jouw doelen misschien nog sneller kan behalen.
  5. Bekijk je doelen na alle nieuwe informatie nog eens kritisch en pas ze aan waar nodig.
  6. Zet je doelen op papier en maak ze duidelijk zichtbaar voor jezelf. Maak er bijvoorbeeld een toffe collage van met jouw uitgeschreven doelen en allerlei inspirerende quotes. Zorg dat je dit zo vormgeeft dat je zelf geïnspireerd raakt op het moment dat je de collage/ het moodboard/ de quotes ziet staan.
  7. Geloof in jezelf!

Meer weten over het omzetten van dromen in doelen? Deze week komt er ook nog een artikel online over een planner die jou daar ook bij kan helpen. Stay tuned!

Elske kan jou helpen en een duwtje in de rug geven om jouw droom te verwezenlijken. Zij kan jou helpen en adviezen geven over hoe jij het beste jouw bedrijf kan opzetten en hoe je dit allemaal het beste kunt aanpakken. Er komt namelijk heel veel kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf of merk, waardoor het zeker heel erg handig is om de Academy te volgen. Als jij mee wil doen aan de Academy, kun je hier jouw motivatie insturen. Let wel op: de inschrijving sluit op 5 november 2017.

Over twee jaar ga ik ook zeker mijn motivatie insturen, want tegen die tijd ben ik als het goed is klaar met mijn opleiding. Ben jij er nu al klaar voor? Dan kun je je hier gratis opgeven voor de Young Lady Business Academy!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*€- Dit artikel is gesponsord. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. Voordat ik überhaupt begon met bloggen, maakte ik al een hele tijd gebruik van Stuvia.nl.

Delen: