ESCADA FIESTA CARIOCA | MIJN ULTIEME FAVORIETE ZOMERGEUR

ESCADA FIESTA CARIOCA | MIJN ULTIEME FAVORIETE ZOMERGEUR

Hi allemaal,

Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik een enorme liefhebber van lekkere parfums. Eigenlijk is er geen enkele dag dat ik niet even snel een geurtje op spuit voor ik de deur uit ga. Ik vind het niet alleen belangrijk om lekker te ruiken voor anderen, maar ook zeker voor mijzelf. Ik kan er onwijs van genieten als ik door de dag heen een vleugje van mijn eigen parfum ruik. In deze review laat ik jullie mijn ultieme favoriete zomergeur van afgelopen zomer zien. Dit parfum kon je al meerdere malen voorbij zien komen via mijn Instagram, maar vandaag vertel ik je alle in’s and out’s over dit pareltje.

Ik snap niet zo goed waarom ik dit parfum niet veel eerder heb gereviewd. Ik heb een tijdje geleden enorm mooie foto’s gemaakt van deze flacon (al zeg ik het zelf, haha). De foto’s waren echt perfect. Ik besloot na het maken van de foto’s het kartonnetje in de papierbak te gooien, iets wat heel veel pijn deed, haha. En toen ik in juli de review wilde gaan schrijven, kwam ik erachter dat ik de foto’s gewoon nergens meer kon vinden. What?! Noooo! Ik was zó teleurgesteld. Er stond een mapje op mijn laptop, genaamd: “Escada Fiesta Carioca 2017′, maar het mapje was leeg. Geen inhoud. Ik heb mijn SD-kaartjes afgezocht én gekeken of de foto’s niet per ongeluk in een andere map terecht waren gekomen. Maar nee, de foto’s waren spoorloos.

Perfectionist als ik ben, wilde ik geen artikel online zetten zonder foto’s van het kartonnetje. Ik vind dat de review dan gewoon niet compleet is. Ik heb nog getwijfeld om het parfum zelf te kopen bij Douglas, zodat ik het kartonnetje kon gebruiken voor de review. Maar ja, die andere flacon zou ik zelf nooit opmaken, aangezien ik er een van 100 (!) milliliter thuis had staan. Daarna belandde het parfum wederom in mijn ‘nog te reviewen’ kast, maar zag ik er een beetje ‘tegenop’ om foto’s te gaan maken, aangezien de foto’s gewoon niet perfect zouden zijn. De perfectionisten onder ons zullen vast begrijpen wat ik bedoel, haha. Toch vond ik dat dit parfum écht een plekje verdiende op mijn blog, vandaar toch de (ernstig verlate) review.

Even voor de beeldvorming: op de afbeelding hierboven (die natuurlijk niet van mij is, maar van Coty Benelux) zie je de flacon én het kartonnen doosje dat eromheen zit. Het kartonnetje is typisch voor de zomergeurtjes van Escada. De verpakkingen lijken altijd heel erg op elkaar, iets wat ik zelf heel leuk vind, aangezien je dan echt ziet dat het een eenheid is. Daarbij is de verpakking lekker zomers en straalt het vrolijkheid uit. Je ziet namelijk vriendinnen die genieten van de zomer en elkaars gezelschap. De meisjes stralen positiviteit en zelfvertrouwen uit en maken er een feestje van. Snap je nu waarom het pijn deed om deze verpakking in de papierbak te gooien?

Het feest begint al zodra je de flacon oppakt. Het heeft de bekende vorm en is rijk gedecoreerd met een kleurrijk tafereel in tropisch groene en felroze tinten. De vrolijk getekende passievruchten en passiebloemen verwijzen naar de overdaad aan passie en zoetheid in de flacon.

 

Fiesta Carioca is ter ere van de 25e verjaardag van ESCADA’s Summer Limited Editions uitgebracht. Dit parfum is een overdosis aan passie die een weerspiegeling vormt van 25 jaar ESCADA Summer Limited Editions. ESCADA Fiesta Carioca, dat geïnspireerd is op de inwoners van Rio de Janeiro (de Carioca) en hun unieke levenslust en kleurrijke feesten, zit bomvol bloemige en fruitige noten. Deze bijzondere, bruisende Limited Edition is een eerbetoon aan ESCADA’s rijke modeachtergrond en aan een van de succesvolste zomergeurlijnen uit de parfumindustrie.

Eerlijk gezegd had ik nog nooit eerder een (zomer)geur van ESCADA geroken. Toen ik het parfum ontving, werd ik gelijk enthousiast. Ik was gelijk verliefd. Zodra je de dop van de flacon neemt, word je onmiddellijk meegenomen naar een zonnige bestemming en overladen met dat onweerstaanbare, warme gevoel van de zomer.
> Top: passievrucht, framboos en viooltjesblad
> Hart: passiebloem, oranjebloesem en jasmijn
> Basis: muskus, ceder en benzoine

Aan de noten kun je ook zien hoe zoet dit parfum is. Natuurlijk moet je daarvan houden, maar ik vind het heerlijk. Dit is by far mijn favoriete zomergeurtje tot nu toe. Het is een Eau de toilette, maar ik vind dat de geur aardig lang blijft hangen, top! Ik vind een Eau de toilette sowieso fijner dan een (Eau de) parfum in de zomer. Net zoals ik nooit een mega dekkende foundation zou dragen in de zomer, maar liever voor iets lichters ga. Deze geur is voor mij écht perfect. Zeker een aanrader om aan te schaffen. Ik weet zeker dat ik dit zomerse luchtje komende winter wel eens stiekem zal gebruiken. Dan neemt dit parfum me namelijk mee naar het zomergevoel dat ik de hele winter weer moet missen.

De adviesverkoopprijzen van deze lijn zijn:
> Eau de toilette 30 ml – €40,-
> Eau de toilette 50 ml – €57,-
> Eau de toilette 100 ml – €73,-
> Body Lotion 150 ml – €25,-

Dit product is onder andere te koop bij Ici Paris XL.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.