FOTO OP HOUT LATEN MAKEN + KORTINGSCODE | FOTOOPHOUTSTUNTER.NL

FOTO OP HOUT LATEN MAKEN + KORTINGSCODE | FOTOOPHOUTSTUNTER.NL

Hi allemaal,

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van FotoophoutStunter.nl met de vraag of ik een review zou willen schrijven over de producten van deze website. Het leek mij ontzettend leuk om een mooie foto op hout te laten maken. Ik ben dol op foto’s en vind het dan ook super leuk om foto’s neer te zetten/op te hangen in mijn kamer. Toen ik ging snuffelen op de site, werd ik gelijk enthousiast: ik kon namelijk kiezen tussen verschillende soorten hout, verschillende afmetingen, whitewash, etc. Voor ieder wat wils dus! Het was dan ook een heel klusje om uit te kiezen welke foto ik op welk hout wilde. Aangezien ik uiteindelijk voor een van de duurdere houtsoorten ben gegaan, waren mijn verwachtingen erg hoog! Benieuwd naar mijn ervaringen met deze website? Lees dan gauw verder!

Over FotoOpHoutStunter.nl

FotoOpHoutStunter.nl biedt de goedkoopste foto op hout van heel Nederland (en misschien wel van heel Europa). Of je nu een goedkope foto op hout wil hebben van vurenhout, lariks/ayous of multiplex maakt niet uit. FotoOpHoutStunter gaat er altijd voor om u een scherpe prijs te bieden. Hierbij kijken we niet alleen naar prijs, maar ook zeker naar de kwaliteit.

Er zijn dus verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen: multiplex, vurenhout, ayoushout (ook geschikt voor buiten), steigerhout, bamboe en berkenplex. Ik wist persoonlijk echt niet hoe al deze houtsoorten eruit zouden zien in combinatie met een foto. Op de site staan gelukkig genoeg foto’s, waardoor de keuze een stuk gemakkelijker te maken is!

De prijzen lopen uiteen van €6,- (kleinste formaat, multiplex) tot €600,- (grootste formaat, steigerhout). Ik heb de foto op zaterdagavond besteld en op woensdag kreeg ik ‘m binnen. Dat vind ik erg snel voor een foto die ook nog gedrukt moet worden!

Ik wilde al een langere tijd een up-to-date foto van Joey en mij op mijn kamer. De foto’s die op dit moment ophangen, zijn ondertussen ook al dik twee jaar oud, haha. De foto die ik heb uitgekozen, hebben we een tijdje geleden gemaakt in Amsterdam!

Ik ben gegaan voor een foto op steigerhout van 20x30cm mét whitewash. Zonder whitewash kostte de foto op hout €31,-. Voor een foto op hout met whitewash betaal je 12% extra op de standaardprijs. Uiteindelijk heeft deze foto dus een waarde van €34,72.

Een whitewash laag is te vergelijken met een wit laagje verf. Door deze laag zie je de nerven en noesten minder door de foto heen en worden de kleuren van je foto mooier. De whitewash behandeling is optioneel, omdat het voor sommige foto’s juist mooi is als de hout eigenschappen door de foto heen zijn te zien. Bij foto’s met gezichten of zwart-wit foto’s raden wij altijd aan om een whitewash-laag op het hout aan te laten brengen.

De kleuren van de foto op hout zijn bijna identiek aan de originele foto, dat is erg fijn! Ik ben daarom ook erg blij dat ik heb gekozen voor het whitewash laagje, aanrader!

Mocht je het leuk vinden om een foto op hout te bestellen bij FotoophoutStunter.nl, dan heb ik een leuke kortingscode van 15% voor je: 10stunter15 en is geldig tot 15 april 2017!

Dit is hoe de achterkant eruit ziet. Het zijn twee planken steigerhout die met een ander stukje hout zijn vastgezet. Je kunt er ook een ophangsysteem bij bestellen voor €3,47. Ik heb daar niet voor gekozen, omdat ik de foto graag neer wilde zetten.

Wat ik erg jammer vind, is hoe de zijkant is afgewerkt. Je ziet de whitewash aan de zijkant zitten, waardoor ik de foto schuin moet neerzetten, omdat je het anders ziet zitten.

Verder zie ik toch wel wat stukjes op de foto die ik niet mooi vind:
1. Je ziet duidelijk horizontale strepen van het hout door mijn gezicht heen lopen
2. Joey heeft precies op zijn hoofd een nerf zitten
3. Er is een klein stukje van de linker hoek af
4. Je ziet erg goed de structuur van het hout zitten

Ik ben me er heel goed van bewust dat dit een natuurproduct is en dat deze risico’s er nou eenmaal in zitten, maar toch vind ik dat het hout erg grof is van structuur. Van een afstandje zie je dit gelukkig (!!!) niet zo erg, maar als ik van dichtbij kijk, zie ik het erg goed en dat vind ik wel jammer. Ik had gehoopt dat de structuur van het hout toch wat fijner zou zijn bewerkt.

Ik vind het idee van een foto op hout echt ontzettend leuk! Het is toch net even iets specialer dan een foto in een simpel lijstje. Ik heb de foto neergezet op een plankje boven mijn bureau. Gelukkig is het hout dik genoeg, dus de foto blijft gewoon staan. Van een afstandje ziet de foto er erg leuk uit, maar helaas zie je van dichtbij heel goed bepaalde structuren en nerven zitten, dat vind ik erg jammer.

Pluspunten:
✓ Ziet er erg leuk uit
✓ Snel binnen
✓ Kleuren komen goed overeen met de originele foto
✓ Zowel neerzetten als ophangen
✓ Keuze uit vele houtsoorten en afmetingen

Minpunten:
✗ Grove structuur van het hout
✗ Beschadiging hout
✗ Whitewash zie je terug aan de zijkant
✗ Aan de prijzige kant

Ik heb echt gemengde gevoelens over de foto op hout. Ik vind het erg jammer dat je de structuur zo goed ziet als je van dichtbij kijkt. Dat ligt misschien ook wel aan mijn verwachtingen, aangezien ik echt had verwacht dat het hout gladder gevijld zou zijn. Ik had het voor dat geld gewoon allemaal net iets mooier verwacht. Ik vind (bijna) €35,- voor een (relatief kleine) foto echt wel veel geld, daar had ik zelf een mooier eindresultaat van (gehoopt en) verwacht. Een echte conclusie geven vind ik dan ook erg lastig, omdat het toch gaat om een natuurproduct!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Dit product heb ik opgestuurd gekregen ter review, maar ik geef ten alle tijden mijn eerlijke mening over de producten!