P.S. PRO NON-LATEX MINI BLENDERS

P.S. PRO NON-LATEX MINI BLENDERS

Hi allemaal,

Afgelopen week kwam de review online over de PS. Primer Water van Primark. Tijdens dat zelfde bezoekje aan Primark kocht ik ook de dupes van de BeautyBlender. Ik heb de originele (grote) BeautyBlender, maar die is ondertussen wel aan vervanging toe. Aangezien ik twintig euro voor een sponsje toch echt wel veel geld vind, was ik erg benieuwd naar deze dupes van de Original Micro Mini Beautyblender (€18,50). Ik draag bijna nooit foundation, alleen concealer, waardoor ik eigenlijk net zo goed een kleine spons zou kunnen gebruiken om mijn make-up aan te brengen. Ik was ontzettend benieuwd hoe deze sponsjes mijn make-up zouden aanbrengen. Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder!

De sponsjes zitten per vier verpakt in een doosje, daar betaal je €3,00 voor, echt goedkoop! Ze heten: PS…PRO non-latex 4pk mini blender. Deze sponsjes zouden perfect moeten zijn voor onder het oog en in de ooghoeken, voor op het wenkbrauwbot en voor rondom de neus. Aangezien ik vaak alleen concealer aanbreng onder mijn ogen en soms wat onzuiverheden op mijn kin weg wil werken, zouden deze sponsjes ideaal moeten zijn voor mij!

De sponsjes zijn dus latex-vrij, ideaal voor mensen die niet tegen latex kunnen! Verder zijn deze sponsjes als het goed is dierproefvrij, pluspunt!

Grappig: op de achterkant staat een typfoutje. In het Nederlands staat er: 40 stuks mini blender, oeps?

Er zitten twee witte en twee zwarte sponsjes in het doosje. Persoonlijk had ik liever vier zwarte gezien, omdat de witte sponsjes erg snel vies uit zien. Achja, voor die drie euro mag ik niet klagen, toch?

Ter vergelijking: op de foto zie je hoe groot de sponsjes zijn ten opzichte van de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Ik wilde eigenlijk mijn BeautyBlender erbij leggen, maar die was wel erg vies en krijg ik helaas niet meer schoon. De sponsjes zijn enorm klein, zou dat fijn werken? Zullen ze nog ‘groeien’ als ik ze nat maak?

Bij zulke sponsjes is het dus de bedoeling dat je ze nat maakt. Op die manier wordt het sponsje zachter, groter en neemt het minder foundation/concealer op. Meestal worden dupes niet echt groter als ze nat gemaakt worden. Deze dus wel! Het linker sponsje heb ik onder de kraan gehouden en uitgeknepen. Het rechter sponsje is de originele grootte.

Ik merkte gelijk dat het sponsje een stuk zachter werd, super fijn! Eigenlijk wordt ‘ie even zacht als mijn echte BeautyBlender!

Maar toen ik het sponsje ging gebruiken om concealer aan te brengen onder mijn ogen, werd ik iets minder enthousiast. Het voelde wel onwijs prettig aan, aangezien het sponsje heel zacht was, maar toch was het resultaat echt niet mooi. Het leek alsof je de puntjes van de ‘schubben’ zag zitten op mijn huid, waardoor het er echt cakey uit zag, ontzettend jammer!

Pluspunten:
✓ Laag prijsje van €3,00
✓ Worden groter en zachter als je ze nat maakt
✓ Vier sponsjes per verpakking

Minpunten:
✗ Laat de make-up er cakey uit zien

Helaas werken deze sponsjes toch niet zo goed als ik had gehoopt. Het is juist de bedoeling dat sponsjes de make-up er natuurlijker uit laten zien. Jammergenoeg hebben deze juist het tegenovergestelde effect. Ik heb ondertussen weer de echte BeautyBlender aangeschaft, aangezien ik tot nu toe nog geen enkele fijne dupe heb gevonden! De review van de BeautyBlender komt er zeker aan, stay tuned!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: