Q&A #1 – BLOG INSPIRATIE, YOUTUBE KANAAL EN OPLEIDING

Q&A #1 – BLOG INSPIRATIE, YOUTUBE KANAAL EN OPLEIDING

Hi allemaal,

Een aantal dagen geleden vroeg ik via mijn Instagram aan jullie of jullie vragen voor mij hadden. Mij leek het namelijk enorm leuk om een Q&A artikel te schrijven. Voor de mensen die niet bekend zijn met een Q&A: Q&A staat voor ‘Question and Answer’. Er worden dan vragen gesteld die ik dan beantwoord. Ik had niet verwacht dat ik zo veel leuke vragen zou krijgen. De vragen gaan over mijn blog, mijn toekomst, of ik nog op school zit, etc. Het waren er maar liefst 22! Ik heb ze allemaal beantwoord voor jullie. Bij sommige vragen was het echt even denken, haha. Ben je benieuwd naar de vragen en antwoorden? Lees dan snel verder!

@Mandyslifestyleblog
Wat vind je het allerleukste aan het hebben van een eigen blog?
Het allerleukste aan het hebben van een blog is toch wel dat het mijn eigen plekje op het internet is. Ik kan over alles bloggen wat ik leuk vind en met anderen wil delen. Verder vind ik het ook onwijs leuk dat ik het eigenlijk allemaal helemaal zelf doe. Ik heb wel wat hulp gehad bij het opzetten van mijn blog, maar alle ideeën, het logo, de layout, etc. heb ik allemaal zelf gemaakt. Dat geeft mij echt een goed gevoel; het is helemaal mijn blog! Ik merk ook echt dat ik mijn ei erin kwijt kan, schrijven vind ik zo rustgevend, love it!

@Mandykasbergen
Waar haal jij je inspiratie vandaan? Wie is je grote voorbeeld?
Eigenlijk haal ik mijn inspiratie overal en nergens vandaan. Als ik leuke dingen tegenkom bij andere bloggers, schrijf ik deze ideeën op in een schriftje, zodat ik (mocht ik ooit eens geen inspiratie hebben) daar dan kan kijken. Vooral voor foto’s haal ik mijn inspiratie van apps als WeHeartIt en Pinterest. Verder komen er ook vaak ineens dingen in mij op, die schrijf ik dan op, zodat ik ze niet vergeet.
Mijn grote voorbeeld is echt Cynthia van Cynthia.nl (tot kort geleden Misslipgloss.nl). Ik heb er echt enorm veel respect voor dat zij zo haar eigen pad volgt en doet wat zij leuk vindt. Verder is zij ook super gedreven met bloggen en gaat ze heel professioneel om met haar blog. Ik vind haar echt een powervrouw!

@Irmantennapel
Hoeveel uur per week ben je met je blog bezig?
Mmm… Dat vind ik een lastige. Ik denk dat ik er langer mee bezig ben dan ik zelf in de gaten heb. Ik wil echt drie artikelen per week plaatsen en soms merk ik dat ik dat maar net red. Ik  ben enorm perfectionistisch dus ik zal er langer over doen dan gemiddeld om foto’s te maken, uit te zoeken, te bewerken en het uiteindelijke artikel te typen. Ik denk dat ik (inclusief social media, inplannen, etc.) toch echt wel minimaal vier uur per artikel bezig ben. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort artikel, maar over het algemeen denk ik dat het rond die vier uur zit. Ik wil het binnenkort eigenlijk eens gaan bijhouden, zodat ik voor mijzelf beter kan inschatten hoe lang ik nou bezig ben met een artikel.

@Lookingudrun
Wat wil je nog bereiken met je blog?
Ik ben mijn blog begonnen omdat ik naar iets opzoek was naar een hobby waarbij ik iets met mijn passie kon doen. Het is voor mij (op dit moment) dus echt een hobby. Het lijkt mij ontzettend leuk om mijn blog te laten groeien tot een succesvolle blog, maar ik moet ook realistisch zijn: ik kan op dit moment (met studie, stage, werk, opleiding vanuit het werk) nou eenmaal niet meer dan drie artikelen per week plaatsen, dat is iets wat ik erg jammer vind. Voor nu is mijn grootste doel om er plezier in te houden en om dingen te blijven posten die ik leuk vind en waar ik blij van word. 

@Romyvanderlinden
Waar schijf je het liefst een artikel over?
Ik vind het vooral heel leuk om dit soort persoonlijke artikelen te schrijven. Op die manier kan ik mijn eigen gevoel echt kwijt in mijn artikel en dat vind ik heel fijn. Ik vind het ook heel leuk om reviews te schrijven, maar als ik echt moet kiezen, kies ik voor persoonlijke artikelen.

@Romyvanderlinden
Op welk artikel ben je het meest trots?
Ik ben het meest trots op de Boyfriend TAG en dat is gewoon puur om het feit dat Joey mee heeft willen helpen aan een artikel. Ondertussen zijn we al een tijdje samen, maar aan het begin van onze relatie heb ik het ook wel eens erover gehad dat ik een blog wilde beginnen. Op dat moment stond hij daar niet echt achter en vond hij het maar iets raars. Ondertussen staat hij er gelukkig helemaal achter en is hij trots op me en blij voor me dat ik ben begonnen met bloggen. Je kunt je dan misschien ook wel voorstellen dat ik super blij was dat hij mee wilde doen aan deze TAG. Ik was namelijk echt aan het twijfelen of hij het niet ‘gek’ zou vinden. Dat is ook de reden waarom ik het meest trots ben op dat artikel, omdat het gewoon heel veel voor mij betekend dat hij achter mij staat!

@Favouriteschokers
Nooit meer bloggen of nooit meer op Instagram?
Oeh, dat is echt een lastige… Mijn blog is in korte tijd zó belangrijk geworden, maar zonder Instagram kan ik mijn lezers niet op de hoogte brengen dat er een nieuw artikel online staat… Als ik echt echt echt zou moeten kiezen, denk ik dat ik voor Instagram zou gaan. Dan kan ik namelijk de tekst die ik normaal in de artikelen zet, in de beschrijving van een foto zetten. Maar nu ik dit aan het typen ben, voelt het ook niet goed om te kiezen voor Instagram, dus eigenlijk weet ik het gewoon echt niet, haha. Hier beneden zie je mijn Instagram-account. Volg je mij al?

 

 

@Namedtiene
Zou je ooit een YouTube account willen?
Ja, heel graag! Het lijkt mij ontzettend tof om video’s te maken, als aanvulling op mijn blog. Op dit moment sta ik er (nog) niet achter, omdat ik later misschien in de jeugdzorg wil gaan werken. Het lijkt mij dan niet altijd even handig om bewegende beelden online te hebben staan. Op dit moment sta ik helaas dus nog heel erg in tweestrijd.

@Nawzx 
Hou je van mij?
Ja lieve Nine, love you soooooo much! Snel weer terrasje pikken of uiteten hè 🙂

@Cedric_jonckers
Waar zie je jezelf het liefst over 10 jaar?
Dat vind ik echt een lastige. Over 10 jaar ben ik 28. Ik hoop dat ik dan mijn diploma heb gehaald en alles een beetje op de rit heb (leuke baan, studieschuld afgelost, etc.). Natuurlijk hoop ik ook nog steeds samen te zijn met Joey! Ik zou graag rond de leeftijd van 30 jaar mama willen worden. Wel wil ik graag eerst alles ‘op orde’ hebben (leuke baan, lieve partner, etc.) voordat ik aan kinderen zou beginnen. Ik wil hen namelijk wel kunnen opvoeden in een stabiele situatie, dat vind ik erg belangrijk. 

@Aillurophille
Als je iets in het leven zou willen bereiken, wat zou dat dan zijn en waarom?
@Emma_033_
Heb je nog een droom?
Deze twee vragen heb ik even samengevoegd, omdat ze op hetzelfde neerkomen. Het klinkt misschien heel cliché, maar ik wil gelukkig worden. Ik ben ervan overtuigd dat geld niet gelukkig maakt. Het maakt het leven weliswaar een stuk gemakkelijker, maar ik zou liever weinig geld hebben en gelukkig zijn met de mensen om mij heen, dan dat ik veel geld zou hebben en mijn familie en vrienden bijna niet zou zien. Dat is iets wat ik echt 100% zeker weet. 

@_San.xx
Welk advies heb/had je?
Ik had een twijfeladvies tussen TL(+) en Havo. Mijn grote droom/doel was Havo, dus daar ben ik ook voor gegaan. Ik heb op Havo altijd hard moeten knokken voor mijn voldoendes (vooral in de onderbouw), maar uiteindelijk ben ik enorm blij dat ik de uitdaging ben aangegaan! Ik ben met allemaal voldoendes en in één keer geslaagd!

@Missanoymouzz
Wat was je favoriete schoolvak op de middelbare school?
Dat was denk ik toch wel wiskunde. In het vierde en vijfde jaar heb ik Wiskunde A gevolgd, dat vond ik echt heel leuk! Ik snapte over het algemeen alles, dat hielp natuurlijk ook wel mee aan het leuk vinden van een vak.

@Beautybyadutchgirl
Zit je nog op school?
Ja! Momenteel zit ik in het tweede leerjaar van de opleiding HBO Pedagogiek op Fontys Hogescholen. Als het goed is heb ik dus over iets meer dan twee jaar mijn diploma, whoehooe!

@Missanoymouzz
Hoelang heb je al een relatie met Joey?
Joey en ik zijn vanaf 1 december 2013 samen, dat is nu dus bijna 3 jaar en 3 maanden!

@Chantalledion
Wat is het leukste dat jij en Joey hebben meegemaakt?
Pfoe, dat vind ik echt een lastige. Ik heb aan Joey gevraagd of hij iets wist, maar hij weet het ook niet. We hebben zo veel meegemaakt, dus dan is het erg lastig om maar één ding op te noemen. We zijn drie keer samen gaan skiën, hebben ons gala gehad, zijn super vaak gaan ontbijten, lunchen en uiteten in restaurantjes, hebben samen ons Havo-diploma gehaald en ga zo maar door. Komende zomer gaan we voor het eerst echt saampjes op vakantie, dus dat komt dan ook nog op het lijstje erbij!

@Ciskalalacom
Als je nu je koffers zou moeten pakken en zelf mocht kiezen waar je naar toe zou gaan, waar zou je dan heen gaan?
Sowieso naar een warm land! Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, dus dan zou ik sowieso kiezen voor een land dat niet in Europa ligt. Maar waar ik precies naartoe zou willen, zou ik niet weten. De Malediven, Curacao, Australië en ga zo maar door…

@Namedtiene
Wat is je favoriete make-up?
Qua merk kies ik als budgetmerk voor Catrice en als high-end merk voor M.A.C. Als ik moest kiezen voor een make-up product waar ik niet meer zonder kan, is het sowieso concealer. Ik ben iemand die echt enorme donkere kringen onder haar ogen heeft, waardoor ik er (als ik geen concealer op heb) echt heel moe en ziek uit zie.

@Cedric_jonckers
Als je met iedereen ter wereld een kopje koffie kon drinken, wie zou dat dan zijn en waarom?
Als ik ook een kopje thee mag drinken (haha), denk ik dat ik op dit moment voor Obama zou gaan. Ik heb het ontzettend met hem te doen en ik zou wel willen weten hoe hij hier mee om gaat en hoe hij alles wat nu gebeurt een plekje kan geven. Verder zou ik ‘m ook willen vragen hoe hij en zijn gezin het voor elkaar hebben gekregen om zó normaal te blijven. Volgens mij is zijn gezin zo enorm hecht en lief voor elkaar. Ik heb daar echt respect voor!

@Bespokebyyou
Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?
Dat ligt eraan hoeveel ik mee mag nemen! Sowieso de mensen die heel dicht bij mij staan, mijn telefoon, mijn laptop en ik zou internet laten aanleggen, haha.

@Novvmber
Wie is jouw favoriete artiest?
Ik heb niet echt één favoriete artiest. Ik luister eigenlijk alleen maar naar top 50 muziek en dan vooral graag naar Adele, Ed Sheeran, Ellie Goulding, Calvin Harris en OneRepublic.

Zo, dat waren alle 22 vragen, ondertussen bijna 2000 woorden verder… Het waren er meer dan ik dacht, haha. Ik wil iedereen die een vraag heeft gesteld enorm bedanken! Ik vond de vragen heel leuk bedacht! Mocht je nog een vraag hebben, stel die dan vooral hier beneden, dan zal ik die ook nog beantwoorden!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook