PS… PRIMER WATER

PS… PRIMER WATER

Hi allemaal,

Ik wilde al een hele tijd de Photo Finish Primer Water uitproberen van Smashbox, maar die is echt ontzettend duur (€33,50, wow). Ik vond het product iedere keer te duur om hem uit te proberen, maar toch bleef ik nieuwsgierig. Toen ik een tijdje geleden een product zag staan in de Primark, dat wel heel erg op de Photo Finish Primer Water van Smashbox leek, ging ‘ie gelijk mijn mandje in. Hoe tof zou het zijn als deze goedkope primer van €3,00 goed zijn werk zou doen?

Het degisn van de Primer Water vind ik ontzettend mooi. Het is heel goed afgekeken van de Photo Finish Primer Water van Smashbox, dat zie je gelijk.

Wat Primark zegt over de primer:

“Preps skin for make-up application”

Kort maar krachtig, haha. Ik ben heel benieuwd hoe deze waterige primer zijn werk zal doen en of het wel fijn is in gebruik. Ik breng na mijn make-up wel altijd een fixing spray aan, maar een primer in de vorm van een spray heb ik nog nooit gebruikt.

De Primer Water is na opening nog 12 maanden houdbaar en er zit 150 ml in. Oh ja, nog een leuk weetje: als het goed is, is de make-up van Primark (en dus ook deze primer) dierproefvrij!

De primer zit dus in een spray flacon. Het gaatje van de spray laat best veel product door, waardoor je gezicht al snel best wel nat is en er dikke druppels op zitten. Ik vind het persoonlijk fijner als een spray een fijne nevel achter laat. Eenmaal aangebracht, trekt de spray wel erg snel in de huid.

Dan: de ingrediënten. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met primers, omdat er vaak silliconen in zitten. Mijn huid wordt helaas niet blij van dit ingrediënt. In dit product zitten gelukkig geen silliconen, dat zou dan helemaal goed moeten komen, toch?

Jammer maar helaas, het tweede ingrediënt dat in dit product zit is Propylene glycol, een minerale olie. Er is de afgelopen jaren veel speculatie geweest over dit ingrediënt. De een zweert erbij, de ander zegt dat het de huid afsluit, waardoor je er onzuiverheden van kunt krijgen. Het schijnt een goedkope vervanger van glycerine te zijn, een ingrediënt waar mijn huid wel goed op reageert. Dan zit er ook sodium sulfate in, ook wel bekend als SLES, ai… Ook dit ingrediënt is de afgelopen paar jaren onwijs veel in de media geweest. Het schijnt dat je dit beter kunt ontwijken, omdat het kan zorgen voor uitdroging en huidirritatie. Verder zit er ook parfum in. Het product ruikt daardoor lekker, maar parfum kan ervoor zorgen dat de huid uitdroogd.

Helaas reageert mijn huid niet goed op de Primer Water van Primark en ik denk dat dat komt door de drie bovenstaande ingrediënten komt. Ik heb ineens onzuiverheden op mijn wangen en mijn wangen en de zone tussen mijn wenkbrauwen zijn ook heel droog. Nee, niet geschikt voor mijn huid dus.

Maar doet dit product wel wat het beloofd? Ook daar kan ik heel kort en krachtig over zijn: NEE. Ik heb het product een aantal dagen getest, maar ik merk werkelijk waar geen verschil qua houdbaarheid van mijn make-up.

Pluspunten:
✓ Mooi design
✓ Goedkoop prijsje van €3,00

Minpunten:
✗ Goedkope ingrediënten gebruikt
✗ Onzuiverheden van gekregen
✗ Make-up blijft niet langer zitten

Helaas doet dit product meer kwaad dan goed voor mijn huid. Ik ga deze niet meer gebruiken en mijn huid even lekker oppeppen met een maskertje, want dat is echt wel nodig. Hoe enthousiast ik was toen ik het product kocht, hoe teleurgesteld ik nu ben. Ik vind het ontzettend jammer dat dit product zo’n flop is. Ik raad dit product dan ook echt niet aan, aangezien ik er echt een onzuivere huid door heb gekregen.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook