CATRICE SLIM’MATIC ULTRA PRECISE BROW PENCIL WATERPROOF

CATRICE SLIM’MATIC ULTRA PRECISE BROW PENCIL WATERPROOF

Hi allemaal,

Ieder half jaar verandert Catrice het assortiment; er gaan bepaalde producten uit, maar er komen dan ook (vaak hele mooie!) nieuwe producten in het assortiment. Ik verheug me er altijd heel erg op om de nieuwe collectie te bewonderen in de winkel! Deze keer vond ik de collectie niet heel spannend en speciaal, maar toch nam ik één product mee dat gelijk mijn aandacht trok, namelijk het Slim’matic ultra precise brow pencil waterproof. Het is een potloodje voor de wenkbrauwen dat mij gelijk liet denken aan de Anastasia Brow Wiz. Benieuwd of dit een budget-topper is? Lees dan gauw verder voor de review!

De huls is ontzettend dun! Het uiterlijk is simpel, maar dat maakt ‘m naar mijn mening juist erg leuk. De naam van het product staat erop gedrukt: Slim’matic ultra precise brow pencil waterproof. Dit wenkbrauwpotlood is dus waterproof, dat zou dus moeten betekenen dat de wenkies altijd on fleek zijn, klinkt goed, niet?

Wat ik iets minder leuk vind, is dat er maar 0,05 gram product in zit. Pfoe, dat is echt ontzettend weinig! Ik heb het potlood op dit moment vier dagen in gebruik en er zit gelukkig nog genoeg in. Ik las in de review van IrisPraat.nl dat ze ongeveer vijf dagen met het potloodje heeft gedaan, toen was ‘ie al bijna op, wow. Nou moet ik zeggen dat ik mijn wenkbrauwen er niet helemaal mee inkleur. Ik gebruik deze meer voor de randjes en het staartje van mijn wenkbrauw, maar het eerste gedeelte doe ik met mijn wenkbrauwpoeder. Aangezien ik niet mijn hele wenkbrauw inkleur met dit potlood, zal deze bij mij langer meegaan, maar dan nog…

Ik ben gegaan voor de kleur 010-Light, een lichte, assige tint. Dit is de lichtste kleur, er zijn nog twee donkerdere kleuren. Toen ik een swatch maakte in de winkel, was ik bang dat deze tint te warm van kleur zou zijn. Toch nam ik deze mee, omdat 020-Medium echt te donker voor mij is.

Dit is het ultra-fijne puntje. Het puntje is 1,5 millimeter dik (of dun, ligt eraan hoe je het wil noemen, haha). Met zulke dunne puntjes kun je heel goed ‘haartjes’ tekenen, waardoor je een natuurlijk effect kunt creëeren. Je kunt het puntje niet slijpen, ik was bang dat dat uiteindelijk vervelend zou gaan werken. Toch is dat helemaal niet het geval, het is niet nodig om het puntje te slijpen, omdat het zichzelf weer goed vormt en het zó dun is.

Aan de andere kant van het potlood zit een spoolie, ontzettend handig! Op die manier heb je direct alles bij de hand wat je nodig hebt. Een spoolie is echt een must have, ik kan echt niet zonder als ik mijn wenkbrauwen doe. Ik vind het bij mezelf namelijk niet mooi als alles te strak is en dan is een spoolie heel handig om de wenkbrauw even door te kammen. Ik merk wel dat ik heel goed moet opletten dat ik het plastic dopje niet kwijt raak, haha.

Dit is de swatch op mijn hand. Voor het linker streepje heb ik wat harder gedrukt en ben ik meerdere keren over de swatch heen gegaan. Voor het rechterstreepje heb ik gewoon één keer lichtjes een streepje gezet. Je ziet dus dat de kleur erg varieert als je harder of zachter drukt.

Het potlood is redelijk hard, wat mij betreft een pluspunt  voor een wenkbrauwpotlood. Als een potlood voor de wenkbrauwen te zacht is, is het resultaat meestal erg onnatuurlijk. Dat is bij deze dus niet het geval, pluspunt!

Zo ziet het potlood eruit als ik het heb aangebracht op mijn wenkbrauwen. Op de eerste foto zie je hoe ik het potlood meestal gebruik: het staartje heb ik bijgetekend met het potlood en het voorste gedeelte van mijn wenkbrauw heb ik lichtjes ingevuld met poeder. Toen ik deze foto maakte, had ik er wel al een hele stagedag opzitten, waardoor het poeder iets is vervaagd. In tegenstelling tot de poeder, blijft het potlood enorm goed zitten, yes!
Op de rechter foto zie je hoe ik mijn wenkbrauw in zijn geheel heb ingekleurd met dit potloodje. Ik vind het resultaat redelijk natuurlijk ogen. Bij andere potloodjes krijg ik nooit zo’n natuurlijk effect, wauw!

Ik merk wel dat het redelijk veel tijd en moeite kost om je gehele wenkbrauw in te kleuren met dit potloodje, omdat je toch wel heel precies te werk moet gaan. Ook dat is een van de redenen dat ik mijn wenkbrauwpoeder er bij neem!

Pluspunten:
✓ Compact, waardoor je ‘m gemakkelijk meeneemt in je toilettas of op reis
✓ Er zit een spoolie aan
✓ Dun en stevig puntje, waardoor je een mooi, natuurlijk resultaat kunt creëren
✓ Blijft ontzettend lang zitten
✓ Mooi budget-prijsje van €2,99

Minpunten:
✗ Gaat een relatief korte tijd mee
✗ Veel tijd en moeite om een mooi effect te creëren

Al met al ben ik dus ontzettend tevreden over dit nieuwe wenkbrauwpotloodje! Ik vind het zeker een aanrader voor dit mooie prijsje van €2,99! Ik gebruik ‘m dus wel in combinatie met mijn Catrice wenkbrauwsetje, maar ook dit potloodje zit nu in mijn dagelijkse routine, I love it!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook