I LOVE SLEEP TAG

I LOVE SLEEP TAG

Hi allemaal,

Het leek mij erg leuk om weer eens een TAG te doen. Ik kwam laatst de I love sleep TAG tegen en toen dacht ik gelijk: die moét ik gewoon doen! Ik hou enorm veel van slapen, eigenlijk is het echt (naast bloggen) mijn favoriete bezigheid, haha! Meer dan dit valt er eigenlijk niet echt over te vertellen. Ik ga de vragen beantwoorden, let’s gooo!

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Ik lig over het algemeen redelijk op tijd in mijn bed, maar ik ben dan vaak nog lang bezig op mijn telefoon/laptop, oeps… Dit is een enorm slechte gewoonte, maar ik vind het echt fijn om op die manier even ‘af te schakelen’ en mijn rust te nemen. Meestal lig ik dan ook pas tussen 12 uur en half 1 te slapen.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Pyjama aandoen, haren borstelen, make-up eraf halen, huid verzorgen, tanden poetsen en de pil slikken. Meestal pak ik daarna mijn tas in voor de volgende dag en steek ik mijn laptop in de oplader. Daarna kruip ik lekker in mijn bed en kijk ik nog even op mijn telefoon, dan stuur ik mijn vriend nog een berichtje en zet ik mijn wekker. Dan gaat mijn lampje uit en ga ik lekker slapen! Ik wil wel gaan proberen om meer te lezen voor het slapen gaan. Ik merk dat ik me een stuk rustiger voel, dus dat is wel iets waar ik echt meer op wil gaan letten!

Wat doe je als je niet kan slapen?
Eigenlijk komt het niet vaak voor dat ik niet kan slapen. Ik slaap over het algemeen echt ontzettend snel! Als ik een keer niet in slaap kom, lig ik in de eerste instantie maar wat te draaien, in de hoop dat ik in slaap val. Als het te lang duurt, pak ik mijn telefoon erbij en ga ik scrollen door mijn social media.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik lig meestal op mijn linkerzij, maar soms vind ik het ook heel fijn om op mijn buik te liggen!

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Chocolade, snoepjes, koekjes, chips, nootjes, ijs, bitterballen, sushi, pasta… Moet ik nog doorgaan?

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?
Eigenlijk verschilt dat heel erg per dag. Mijn schoolrooster is namelijk erg wisselend. De colleges beginnen over het algemeen om 9 uur of om half 11. Op dinsdag en woensdag heb ik stage, dan moet ik helaas eerder opstaan. Op dinsdag moet ik namelijk een dik half uur fietsen, dus dan zit ik al rond een uur of 8 op de fiets, meh… Over het algemeen zet ik mijn wekker anderhalfuur tot een uur eerder dan de tijd dat ik de deur uit moet. Het ligt er dan maar net aan hoe laat ik ben gaan slapen en hoe uitgebreid ik de tijd wil nemen voor mijn make-up de volgende ochtend.

Snoozen of direct opstaan?
Snoozing is life!!! Ik kan écht niet in één keer opstaan, dat is gewoon niet voor mij weggelegd. Ik weet dat uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter direct kunt opstaan, omdat je door het snoozen alleen nog maar slaperiger wordt, maar ik kan er gewoon echt niet zonder. Ik vind het heerlijk om me nog een keer om te kunnen draaien en daarna rustig mijn telefoon te checken. Meestal snooze ik een half uur, maar als ik echt mijn bed niet uit kom, rek ik dit (met gemak) tot bijna één uur en dan maak ik mij als de wiedeweerga klaar, haha!

Slaap je uit in het weekend?
Als het even kan wel! Ik vind het echt super fijn om uit te slapen. Ik hou echt niet van het geluid van mijn wekker, dus ik vind het heerlijk om uit mezelf wakker te worden. Op zaterdag werk ik altijd, eens in de twee weken begin ik pas in de middag en kan ik dus uitslapen. Verder probeer ik op zondag ook altijd uit te slapen, I love it!

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik knars enorm erg op mijn tanden. Zó hard dat mijn vriend mij voorheen al meerdere malen heeft wakker gemaakt met de vraag of ik wilde stoppen met dat geknars. Afgelopen jaar heb ik een bitje laten maken door de tandarts. Sinds een tijdje probeer ik deze echt iedere nacht te dragen. Ik vind het niet fijn zitten, maar ik heb ‘m helaas wel nodig, aangezien ik anders mijn tanden helemaal kapot knars, ieks! Verder heb ik mij laten vertellen dat ik ook wel de neiging heb om vanuit het niets iets te roepen in mijn slaap, haha. Dan ben ik aan het dromen, roep ik ineens een zin en slaap ik daarna gewoon weer verder. Ik ben er zelf ook wel eens van wakker geworden, toen schrok ik gewoon wakker van mijn eigen geschreeuw, oepsie!

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
In totaal liggen er twee hoofdkussens en zeven sierkussens in mijn bed. Als ik alleen slaap, laat ik die allemaal liggen. Ik slaap wel maar op één kussen, mijn eigen hoofdkussen.

Wat heb je aan in bed?
In de winter draag ik meestal gewoon een pyjama, omdat ik het dan snel koud heb. Als het zomer is, slaap ik meestal in mijn ondergoed, omdat ik een pyjama dan echt te warm vind. Ik kan ook niet zonder deken slapen, dus dan is het sowieso al sneller warm in de zomer.

Slaap je met sokken aan?
Ik slaap eigenlijk alleen met sokken als ik hele koude voeten heb. Meestal word ik dan wel wakker in de nacht met hele warme voeten en dan trek ik ze snel uit, haha! Ik draag overdag wel bijna altijd van die dikke cosy socks, dat vind ik echt heel erg fijn!

Hoe groot is jouw bed?
Mijn bed is 140 x 200 cm, prima bedje! Mijn vriend heeft een bed van 200 x 200 cm, dat slaapt stiekem nog net iets fijner!

Als ik ‘s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
Op het snooze knopje drukken, haha! Daarna draai ik mij meestel nog 10 á 20 minuutjes om en dan check ik mijn social media.

Droom je elke nacht?
Iedereen droomt meerdere dromen per nacht, maar ik kan ze vaak (helaas!) niet herinneren. Ik vind het altijd enorm leuk om na te gaan waar een droom vandaan komt.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Ik heb één nachtmerrie die ik mij echt nog heel goed kan herinneren. Ik droomde heel wat jaren geleden dat er een leeuw/tijger onder mijn bed zat en ik ‘voelde’ die klauwen en nagels in mijn rug en billen prikken. Toen ik wakker werd dacht ik het nog te voelen, dat is natuurlijk onzin, maar wel iets wat me altijd is bijgebleven. Iedere keer als ik eraan terug denk, vind ik deze nachtmerrie nog gekker!

Wat is jouw grootste droom?
Pfoe, dat is echt een hele lastige vraag! Ik denk dat ik dan toch voor een heel cliché antwoord ga: gelukkig zijn. Dat is toch het aller belangrijkste wat er bestaat? Geld is ook maar geld, met geld kun je de aller belangrijkste dingen (liefde, vriendschappen, etc.) niet kopen. 

Dit was de I love sleep TAG! Ik kruip nu lekker onder de dekens, ga nog even mijn social media checken en daarna fijn slapen, yes! Mocht je deze TAG leuk vinden en ook willen overnemen, zou ik dat enorm leuk vinden! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden op deze leuke vragen.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook