BIODERMAL P-CL-E SERUM

BIODERMAL P-CL-E SERUM

Hi allemaal,

De P-CL-E lijn van Biodermal is een van hun bekendste lijnen. De lijn bestaat uit een crème, (getinte) fluïde en een serum. Sinds het serum in de winkels ligt, ben ik er al benieuwd naar. Ik heb de crème uit deze lijn wel al eerder gehad en daar heb ik helaas gemengde gevoelens over. Aan de ene kant vind ik die fijn, maar toch doet ‘ie minder voor mijn huid dan ik had gehoopt. Zou dit serum mijn verwachtingen waarmaken? Ik heb ‘m grondig voor jullie getest. Ben je benieuwd hoe dit serum mij bevallen is? Lees dan snel verder!

Allereerst: de verpakking. De verpakking is echt typisch Biodermal. Het ziet er heel clean en strak uit, wel een tikkeltje saai naar mijn mening. Het serum zit in een handig pompflacon, heel hygiënisch! De flacon is ‘zacht’, je kunt ‘m induwen, waardoor die erg licht is en dus ook gemakkelijk mee te nemen is op reis. Er zit 30 ml product in en is 24 maanden houdbaar.

Ik heb een droge en gevoelige huid, dus mijn huid heeft een goed voedend product nodig. Nou weet ik dat een serum alleen dit resultaat meestal niet bereikt. Een serum kan wel een mooie toevoeging zijn op een dag- of nachtcrème. Ik ben benieuwd!

Wat Biodermal zegt over het serum:

“Al het goede van P-CL-E in een doeltreffend en intensief serum. Het product is geschikt voor de kwetsbare, gevoelige of droge huid die dagelijks of tijdelijk wat extra ondersteuning en stimulans kan gebruiken. De formule met hoge concentratie huideigen ingrediënten stimuleert de celvernieuwing, ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid en helpt de huid te beschermen tegen externe invloeden.

P-CL-E serum van Biodermal is een dagelijkse boost voor de huid, heeft een lichte en fluweelzachte textuur die optimaal door de huid wordt opgenomen. P-CL-E serum is daarom ideaal als basis voor dagelijkse huidverzorging.

Dermatologisch getest & pH huidneutraal.”

Dat klinkt erg goed! Het serum is dus voor de kwetsbare, gevoelige of droge huid. Deze zou dus perfect bij mijn huid moeten passen. Ik ben benieuwd!

Op het doosje staat dat het serum activeert, herstelt en beschermt:

“Activeert: Ceratonia-extract, het plantaardige alternatief voor collageen, vormt een beschermend laagje op de huid. Hierdoor wordt de huid geholpen om zichzelf te beschermen tegen externe invloeden. Verzacht en verbetert de huidelasticiteit.

Herstelt: Natuurlijke glycoproteïnen en huideigen aminozuren revitaliseren de huid en stimuleren de celvernieuwing.

Beschermt: Vitamine E, één van de meest krachtige anti-oxidanten, beschermt de huid tegen huidveroudering.”

Als ik de ingrediëntenlijst lees, zie ik al snel een aantal dingen waar ik niet blij van word:

  • Siliconen (onder andere Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Polysilicone-11, PEG-10 Dimethicone). Mijn huid kan daar over het algemeen niet goed tegen. Ik krijg er vaak puistjes van. Ik ben benieuwd of dat bij dit serum ook het geval is.
  • Verder zie ik ook dat Parfum redelijk hoog in de ingrediëntenlijst staat. Waarom doen merken dat toch? Parfum kan namelijk zorgen voor huidirritaties en uitdroging. Ik snap daarom niet waarom Biodermal zo veel parfum in een product voor de kwetsbare, gevoelige of droge huid verwerkt.
  • Ook zitten er meerdere soorten parabenen in (Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben). Parabenen zijn conserveringsmiddelen, ze zorgen er dus voor dat een product langer houdbaar wordt. Het nadeel van parabenen kan wel zijn dat er allergische reacties en huiduitslag kan ontstaan. Ai, ai, ai… dat klinkt allemaal niet goed.

Wel zitten er vitamine E (Tocopheryl Acetat) en Butylene Glycol in dit serum. Dit zijn ingrediënten die de huid goed voeden.

Van de ingrediënten word ik dus niet echt blij, toch wil ik het product een kans geven, omdat Biodermal een heel goed merk is als het gaat om huidverzorging. Ze zullen dan wel weten wat ze in de producten verwerken, toch?

Dit is de hoeveelheid product die uit de flacon komt na één keer pompen. Het is precies genoeg voor mijn gehele gezicht, fijn! Zoals je ziet is het een erg luchtige substantie.

Het serum laat zich erg fijn uitsmeren en voelt het heel zacht aan op de huid. Ik vind het altijd enorm fijn aanvoelen als ik een serum aanbreng op mijn gezicht, zo ook bij deze.

Zoals je ziet, laat het serum een mooie, subtiele glans achter. Het ziet er erg verzorgend uit.

Maar doet dit serum ook echt wat voor mijn huid? Niet zo veel als ik had verwacht/gehoopt. Ik vind het erg fijn om het serum te gebruiken in combinatie met mijn gewone dag- en nachtverzorging. Maar op zichzelf droogt het mijn huid eerder uit dan dat het voedt, heb ik het idee. Biodermal belooft dat het serum “intensief en doeltreffend” werkt. Daar ben ik het dus niet mee eens. Het is een prima aanvulling op mijn gewone verzorging, maar op zichzelf doet het meer kwaad dan goed. Ik heb eigenlijk geen last gehad van de siliconen die in het serum zitten, gelukkig!

Ik heb dus gemengde gevoelens over dit serum. Biodermal belooft veel dingen die dit serum helaas niet waarmaakt. Ik had echt een voedend en herstellend serum verwacht, maar helaas. Ik vind het wel een fijne aanvulling op mijn gewone dag- en nachtverzorging. Maar vind ik ‘m het geld waard? Nee. Ik denk dat er voor dit geld veel betere serums zijn!

Biodermal P-CL-E serum is onder andere te koop bij Etos voor €31,49.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook