URBAN DECAY MELTDOWN MAKEUP REMOVERS

URBAN DECAY MELTDOWN MAKEUP REMOVERS

Hi allemaal,

Een tijdje geleden ontving ik een pakket van Urban Decay. Wow, ja, Urban Decay, super gaaf! In dat pakket zaten onder andere drie make-up removers. Urban Decay is zo’n merk waar ik altijd mijn ogen uit kijk, maar zelf nog nooit iets van heb gekocht. Ik was daarom ook heel erg benieuwd naar de kwaliteit en werking van deze make-up removers.

De Meltdown Makeup Remover lijn bestaat uit drie producten:
1. Cleansing Oil Stick
2. Dissolving Spray
3. Lip Oil Stick

Het geheim achter deze lijn:
Kan je geen genoeg krijgen van onze langhoudende producten, maar heb je géén idee hoe je het er uiteindelijk weer af krijgt?! Ontmoet onze drie nieuwe formules Meltdown Makeup Remover. Gemaakt om gemakkelijk de meest eigenwijze restjes waterproof make-up te verwijderen (ja, zelfs Vice Liquid Lipstick en onze 24/7 Pencils!). De Meltdown Makeup Removers zijn krachtig en tegelijkertijd ook zacht. Meltdown verzorgt, hydrateert en verfrist de huid (zonder vettig residu) en laat geen spoortje make-up achter.

Cleansing Oil Stick – €25,05

De Cleansing Oil Stick is een 3-fase remover op oliebasis die verandert van balsem naar vloeibare olie en vervolgens naar microfoam. Breng het product droog aan en masseer het zacht op de huid tot het vloeibaar wordt. Voeg vervolgens wat water toe en masseer tot het schuimt. Vervolgens verwijder je alle make-up door het gezicht af te spoelen. De stick is compact en handig voor op reis – hij lekt niet en mag mee in het vliegtuig. De luxueuze olieformule bevat onder andere kurkumawortel extract, olie van zonnebloempitten en vitamine E. De huid voelt zacht aan en make-up wordt verwijderd (en hij ruikt nog heerlijk ook!).

De verpakkingen van deze producten vind ik enorm leuk. Urban Decay maakt door deze verpakking gelijk duidelijk wat het voor een product is, slim! De kleuren zijn dus vooral zwart-wit, maar het logo springt er mooi uit!

Zoals je kunt zien, is de stick een beetje gelig van kleur, iets wat je overigens niet terug ziet op het gezicht.

Natuurlijk is het erg lastig om de substantie van een olie goed vast te leggen op beeld. Ondanks dat zie je toch dat de olie erg dik is van structuur, iets wat ik toch wel een beetje gek aan vind voelen. Misschien niet zo zeer de substantie van de olie, maar meer het feit dat je met zo’n grove stick over je gezicht heen gaat. Zodra ik het water heb toegevoegd, gaat het product dus licht schuimen. De remover voelt dan heel zacht aan, een prettig gevoel dus!

Iets wat een minder prettig gevoel geeft, is op het moment dat de olie/het schuim in je ogen komt. Ik heb denk ik nog nooit een make-up remover gehad die zó onwijs prikt in mijn ogen. Auw… Ik heb ‘m drie avonden achter elkaar getest op mijn ogen, omdat ik dacht dat ik mijn ogen niet goed dicht had of juist te veel dicht deed knijpen, maar het bleef onwijs prikken. Onwijs jammer, want deze stick haalt mijn waterproof oogmake-up enorm gemakkelijk weg! Achteraf bleek dat dit product ook helemaal niet bedoeld is voor de ogen, oeps! Ik heb het product wel vaker gebruikt voor mijn gezichtsmake-up en daar vind ik ‘m eigenlijk heel fijn voor werken. De stick haalt mijn make-up er heel gemakkelijk af, zonder mijn huid enorm uit te drogen. Wel moet ik na gebruik een crème aanbrengen, maar dat heb ik eigenlijk met alle producten, aangezien mijn huid erg droog is van zichzelf.

Dissolving Spray – €25,05

Onze enorm krachtige (maar milde) Dissolving Spray verspreidt een gewichtloze mist en zorgt ervoor dat make-up oplost en in één swipe kan worden verwijderd – zonder op de delicate huid te wrijven of trekken. Wacht maar tot je ziet hoe goed deze spray werkt; hij haalt gemakkelijk ALLE make-up eraf, zelfs waterproof mascara. Spray wat Dissolving Spray op een watje en verwijder je make-up. Onze super effectieve, watervrije, formule bevat enkele ingrediënten, waaronder vitamine E.

Naar deze spray was ik ook gelijk enorm benieuwd, want een make-up remover in de vorm van een spray is iets wat ik nog nooit eerder had geprobeerd. De mist die uit de spray komt is heel fijn, waardoor er geen vervelende harde straal op je gezicht beland. Ik heb het product namelijk zowel direct via het wattenschijfje gebruikt als gelijk op mijn gezicht gesprayd en daarna een watje gebruikt. Beide manieren werken eigenlijk prima, daar heb ik persoonlijk geen voorkeur voor.

Ook deze spray verwijderd de make-up enorm snel en goed. Toch vind ik deze spray niet prettig in gebruik. Waarom? Juist omdat er geen olie in zit, voelt het product heel droog aan op de huid. Als je dan met het wattenschijfje over je huid heen gaat, lijkt het qua gevoel alsof er helemaal geen product op het watje zit. Ieks, dat gevoel vind ik zó akelig aanvoelen. Niet fijn. Misschien heb jij van dat gevoel totaal geen last, maar dat kun je even checken door met een droog wattenschijfje over je gezicht heen te gaan.

Op bovenstaande foto heb ik één keer gesprayd. Zoals je ziet, is mijn hand al aardig nat van het product. Toch blijft het watje vervelend voelen, ook als ik vijf tot zeven keer erop spray. Ik weet niet wat het is en of ik de enige ben die niet tegen dat gevoel kan, maar dit is dus géén product voor mij.

Lip Oil Stick – €18,00

Toen we onze Vice Liquid Lipstick ontwikkelden werden we ontzettend blij van het langdurige resultaat, maar we hadden soms wat moeite om alle kleur er weer af te krijgen. Daarom creëerden we een remover die krachtig genoeg is om dit aan te kunnen: Meltdown Lip Oil Stick. Haal de ene tint Vice van je lippen en bereid je voor op de volgende. De lichte, zijde-achtige formule brengt soepel aan en verwijdert zelfs de meest langhoudende lipproducten. Breng de Lip Oil Stick aan over de lippen en veeg de lipstick er vervolgens met een watje moeiteloos af. Je lippen zijn schoon, gehydrateerd en klaar voor een volgende kleur! De verzorgende, formule bevat ingrediënten waaronder vitamine E en ceramiden. Dankzij het ‘gel oil systeem’, voelt het niet olie-achtig maar juist zijdezacht aan. De Lip Oil Stick is zo hydraterend dat je hem zelfs als lipbalm kan gebruiken!

Oeh, hoe goed klinkt de belofte van Urban Decay? Ik heb zelf geen Vice Liquid Lipstick, maar ik kan mij voorstellen dat deze enorm langhoudend zijn en dus lastig zijn om te verwijderen van de lippen. Ik heb wel een aantal langhoudende liquid lipsticks, dus ik heb deze oil stick wel kunnen testen! Normaalgesproken verwijder ik zulke langhoudende lipsticks met make-up remover op basis van olie, meestal gebruik ik daar het Garnier Skin Active Micellair Reinigingswater in Olie Waterproof voor. Het nadeel daarvan is dat dat een hele vieze smaak achterlaat, aangezien het natuurlijk niet bedoeld is voor op de lippen. Aangezien de Lip Oil Stick van Urban Decay speciaal voor de lippen gemaakt is, smaakt dit al een stuk beter. Nog niet méga lekker, maar veel prettiger dan een oogmake-up remover. De stick heeft trouwens een lichte kokosgeur.

De stick heeft een aparte substantie: een ‘gel oil system’, zoals Urban Decay dat noemt. Ik vind de substantie erg prettig aanvoelen, omdat het totaal niet uitdrogend is en zelfs voedend is.

Ook de formule van deze Lip Oil Stick is weer wat dikker, iets wat ik persoonlijk erg prettig vind werken voor de lippen, omdat het heel zacht is.

De grote vraag is natuurlijk: werkt deze Lip Oil Stick om de meest langhoudende Liquid Lipsticks van je lippen af te krijgen? Mmm… Mijn Liquid Lipsticks krijg ik er helaas niet mee af. Natuurlijk zijn dit andere merken en waarschijnlijk ook andere substanties, dus ik weet niet hoe deze stick werkt als het gaat om de Vice Liquid Lispticks. Toch gebruik ik het product wel, maar dan niet als make-up remover. Ik gebruik ‘m namelijk als lippenbalsem, daar vind ik ‘m heel fijn voor!

Tsja, als ik heel eerlijk ben, heeft deze lijn mij een beetje teleurgesteld. Dit is de eerste lijn die ik ooit van Urban Decay heb getest en door alle goede verhalen over het merk, had ik hoge verwachtingen. Helaas heeft deze lijn mijn hoge -misschien irreële?- verwachtingen niet waar kunnen maken. Meestal verwijder ik mijn make-up met het Garnier Skin Active Micellair Reinigingswater voor de Gevoelige Huid én mijn oogmake-up met het Garnier Skin Active Micellair Reinigingswater in Olie Waterproof. Deze producten kosten voor 400 ml product nog geen 7 euro, een groot verschil met de producten van Urban Decay. Mijn voorkeur gaat zowel qua werking als qua prijs uit naar de producten van Garnier. De Cleansing Oil Stick vind ik het meest fijne product, maar ook in dit geval vind ik meer dan 25 euro voor een make-up remover stick die niet veel bijzonders doet, best wel veel geld.

Sorry Urban Decay, maar je hebt me echt teleurgesteld. Ik ben heel benieuwd naar de make-up producten die ik nog van je heb liggen, waaronder onder andere een oogschaduwpalette en een lipstick. Ik hoop heel erg dat die producten voor mij beter werken, want ik geloof echt wel dat je een heel fijn merk bent, maar deze producten hebben mij helaas niet omver geblazen.

Deze producten zijn vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van ICI Paris XL én bij geselecteerde ICI Paris XL filialen:
» Kalverstraat – Amsterdam
» Lijnbaan – Rotterdam
» Grotemarktstraat – Den Haag
» Demer – Eindhoven
» Eindestraat – Breda
» Diezerstraat – Zwolle

YouTubeBloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.