ARMANI BECAUSE OF YOU & STRONGER WITH YOU

ARMANI BECAUSE OF YOU & STRONGER WITH YOU

Hi allemaal,

Valentijnsdag is ondertussen alweer twee weken geleden, echter ben ik van mening dat je je lover niet alleen op Valentijnsdag moet verrassen, maar het hele jaar door. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om jezelf af en toe te verwennen met een heerlijk geurtje. In deze blogpost ga ik het niet hebben over één parfum, maar over twee parfums, namelijk over een parfum koppel van Emporio Armani.

Ik vind het altijd ontzettend leuk als parfums als ‘koppel’ worden uitgebracht. Zo hebben Joey (mijn vriend) en ik bijvoorbeeld beiden het parfum koppel van Paco Rabanne; One Million en Lady Million. Wat mij betreft valt ‘hetzelfde’ parfum dragen in de categorie ‘couple goals’. Tegenwoordig komen er steeds meer merken uit met mannen- en vrouwenparfums die bij elkaar passen, zo ook Emporio Armani. De geuren ‘Because It’s You’ en ‘Stronger With You’ zijn nu zo’n twee jaar geleden uitgekomen en vormen nu de basis voor een nieuwe release, namelijk ‘In Love With You’ en ‘Stronger With You Intensely’. De laatste twee heb ik nog niet kunnen ruiken, maar ik ben heel erg benieuwd. Over de eerste twee genoemde geuren ga ik je in dit artikel alles vertellen!

De kern van beide geuren is liefde. Onvoorwaardelijke en blije liefde. Deze liefde wordt opnieuw uitgevonden en gevangen in twee geuren en gesymboliseerd door twee ringen met elkaar te verweven -welke ook verwerkt zijn in de verpakking en de flacon-. De geuren vullen elkaar perfect aan. Ze zijn gelijk in kracht. De ene geur is perfect vrouwelijk en de ander is moedig mannelijk. Samen communiceren ze, dagen ze uit en verleiden ze. 

BECAUSE IT’S YOU | 30 ML €40,80

LADIES FIRST! Dus we beginnen met Because It’s You, de vrouwelijke variant van de twee. Armani beschrijft de geur met de volgende woorden: vreugdevol, tederheid en glitter. De eau de parfum straalt passie en vrouwelijkheid uit. Het is een geur die met kracht en verleidelijkheid speelt. De geur is tegelijkertijd met de mannelijke versie Stronger With You uitgebracht. De geuren vullen elkaar perfect aan en vormen samen een geurendialoog voor hem en haar.

De vormgeving van zowel het kartonnen doosje als van de flacon is een combinatie van eenvoudig en chique. Het kartonnen doosje is gebroken wit van kleur en bevat een aantal verticale, licht schuine zilveren strepen. Deze ‘strepen’ of ‘ringen’ komen ook terug in de dop van de flacon. Armani legt uit dat de liefde wordt gesymboliseerd door ringen met elkaar te verweven. Deze ringen komen zowel terug in de dop van de flacon, maar ook in de ‘O’ van ‘You’. Ik vind het heel origineel om de ringen op deze manier te verwerken in het kartonnen doosje en de flacon zelf. Verder is de flacon eigenlijk vrij simpel. Het glas is doorschijnend en de vloeistof is lichtgeel van kleur.

De geur opent met delicate, rijpe frambozen in combinatie met neroli. Het hart wordt gekenmerkt door de geraffineerde roos en zoete vanille, die prachtig met muskus harmonieert en zo een complexe en krachtige sensualiteit onthult.

Geurnoten:
» Top: Citroen, Framboos, Neroli.
» Hart: Roos.
» Basis: Belambra Hout, Muskus, Vanille.

Als ik de geur in vier woorden zou moeten omschrijven, zou ik de volgende woorden kiezen: fruitig, bloemig, everyday en vrouwelijk. Because It’s You is een geur die ik iedere dag zou kunnen dragen. Ik denk juist door de combinatie tussen fruitige en bloemige geurnoten. Daarbij zijn de basisnoten natuurlijk ietwat krachtiger, waardoor de geur niet kinderlijk zoet wordt, maar het juist een krachtige, vrouwelijke geur is. Juist omdat deze geur uiteenlopende geurnoten bevat, denk ik dat dit parfum bij velen in de smaak zal vallen. Because It’s You is een eau de parfum, wat zorgt voor een langdurige geursensatie.

STRONGER WITH YOU | 30 ML €34,90

We gaan verder met Stronger With You, de mannelijke variant van de twee geuren. Armani beschrijft de geur als een energieke geur voor de moderne man. Degene die deze geur draagt, leeft in het heden, is zelfbewust en elegant. Het is een aantrekkelijke geur met een onweerstaanbaar aroma. Dit parfum is tegelijkertijd met de vrouwelijke versie Because It’s You uitgebracht. De geuren vullen elkaar perfect aan en vormen samen een geurendialoog voor hem en haar.

Eigenlijk is de vormgeving van zowel het kartonnen doosje als van de flacon vrijwel hetzelfde als die van het vrouwelijke parfum. Het kartonnetje is zwart en de kleur van de strepen is donkerder. De flacon is een tikkeltje langer en smaller dan de vrouwelijke variant en de dop heeft ook een ietwat donkerdere zilveren kleur, welke weer overeenkomt met de kleur van de strepen op het kartonnen doosje. Het glas is net als bij de vrouwelijke variant doorschijnend en de vloeistof is donkergeel/oranje van kleur.

De geur is onvoorspelbaar en verrassend door zijn originaliteit. In de boventonen klinkt een melange van kardemom, roze peper en viooltjes door. Het olfactorische hart wordt gedomineerd door salie, dat de eindeloze jeugd symboliseert. De sensuele vanille in de basis omarmt liefdevol de zoete kastanje en onderwerpt zich aan de onweerstaanbare aantrekkingskracht van muskus.

Geurnoten:
» Top: Kardemom, Munt, Roze Peper, Viooltjesblad.
» Hart: Ananas, Meloen en Salie.
» Basis: Belambra Hout, Ceder, Kastanje, Vanille.

Leuk om te zien dat twee basisnoten overeenkomen met de vrouwelijke variant van de geur. Joey heeft Stronger With You gekregen voor kerstmis en sinds dien ben ik helemaal gek geworden op de geur. De fruitige noten gecombineerd met zoete kastanje en vanille -dat ook een zoetige geur is- is een combinatie die je niet vaak tegenkomt in mannelijke geuren. Door de toevoeging van de roze peper wordt er een pittig akkoord toegevoegd in de topnoten. Daarnaast zijn er ook houtachtige noten toegevoegd aan de basisnoten, welke zorgen voor de mannelijkheid. Ik vind deze geur heel lastig om te omschrijven, aangezien er zó veel verschillende geurnoten bij elkaar komen. Als ik de geur in drie woorden zou moeten omschrijven, zouden dat de volgende woorden zijn: mannelijk, sensueel en uniek. Ik heb nog nooit eerder een geur geroken die ook maar een beetje lijkt op Stronger With You. De geur is uitgebracht als eau de toilette, maar blijft gedurende de dag goed aanwezig.

Ik ben ontzettend blij dat Joey en ik nu allebei kunnen genieten van dit parfum koppel dat is uitgebracht door Armani. De geuren sluiten goed bij elkaar aan, zowel de vormgeving van de flacons als de geuren zelf. Joey en ik gaan de komende tijd genieten van deze twee heerlijke parfums.

De prijzen die in dit artikel verwerkt zijn, zijn de prijzen van beide geuren zoals ze te koop zijn bij Notino.nl, de grootste online beauty winkel van Europa. Bij andere parfumeries betaal je zo’n €20,- meer per flesje van 30 ml. Niet alleen deze parfums zijn een stuk voordeliger wanneer je ze besteld bij Notino.nl, maar ik heb gemerkt dat de meeste producten die zij verkopen, voordeliger zijn dan dat je ze bij een ‘standaard’ parfumerie koopt. Zo ligt de prijs van Stronger With You 30 ml ‘normaalgesproken’ rond de €57,- en is deze bij Notino.nl te koop voor nog geen €35,-. Dat scheelt dik €20,-!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Notino.nl, daarnaast heb ik de producten ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: