CLINIQUE FRESH PRESSED VITAMIN C

CLINIQUE FRESH PRESSED VITAMIN C

Hi allemaal,

Inmiddels is het zo’n jaar geleden dat ik van Clinique een doosje bestelde met daarin een serum en reinigend poeder uit de  Fresh Pressed lijn. Zo’n twee weken geleden zag ik het product weer liggen en bedacht ik me: yes, dit is hét perfecte moment om de inhoud van dit doosje te gaan testen.

Het doosje dat ik heb besteld, is een Vitamine C kuur voor zeven dagen. Het doosje bevat zeven cleanser zakjes en een booster. De zakjes met cleanser en de boosters zijn ook los te koop in voordeelverpakkingen, waarbij het dan ook de bedoeling is dat je een kuurtje van zeven dagen doet, maar daar kom ik aan het einde van dit artikel nog even op terug.

Clinique belooft dat je jouw huid, met deze zeven dagen kuur, een flinke boost kunt geven. Na het gebruik van deze kit zou de huid er stralend en helder uit moeten zien.

Als je het kartonnetje dat rondom het doosje zit, eraf haalt, komt er een iconisch Clinique doosje tevoorschijn. Simpel, duidelijk en een lichtgroene kleur.

CLINIQUE FRESH PRESSED RENEWING POWDER CLEANSER

De Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser is een poederreiniger die door water wordt geactiveerd met frisse Vitamine C om de huid te reinigen, te verhelderen en de textuur te verbeteren. Het is de bedoeling dat dit ultrafijne poeder in de ochtend wordt gebruikt, zodat de huid direct wakker is en diep wordt gereinigd.

Je gebruikt de Powder Cleanser als volgt:
1. Giet het poeder in een natte hand
2. Doe er water bij en laat het schuimen
3. Masseer zachtjes over de huid, vermijd het gebied rond de ogen
4. Laat een minuut rusten, zodat de huid kan profiteren van de kracht van pure Vitamine C
5. Spoel de cleanser goed af

Het eerste wat ik dacht toen ik deze zakjes zag, was waarom Clinique ervoor had gekozen om losse zakjes met cleanser uit te brengen. Het leek me maar onhandig en een geknoei. Achteraf valt dat gelukkig heel erg mee en ben je er snel aan gewend. De reden waarom Clinique ervoor heeft gekozen om deze cleanser in poedervorm en losse zakjes te verkopen, is omdat Vitamine C een heel lastig ingrediënt is om goed te kunnen verwerken in producten. Vitamine C is een heel krachtig en doeltreffend ingrediënt, maar alleen als het onder de juiste condities wordt verpakt. Zo kan Vitamine C zijn effectiviteit verliezen bij blootstelling aan zuurstof, licht of vocht. Wanneer je dus een doorzichtig potje crème koopt met Vitamine C erin, is de kans dus groot dat het ingrediënt lang niet meer (zo) effectief is als je graag zou willen. Het ‘zakjes systeem’ dat Clinique heeft bedacht, is dus écht ideaal, omdat je op deze manier het maximale uit het product kunt halen.

De zakjes cleanser scheuren gemakkelijk en zonder geknoei open. Je giet het poeder in je hand en mengt het met water, zodat het gaat schuimen. De cleanser verdeel je over je gezicht, waarna je een minuutje wacht, zodat de Vitamine C de tijd heeft om zijn werk te doen en daarna spoel je de cleanser af en dep je je gezicht droog.
Ik heb een vrij gevoelige en droge huid, die door de meeste cleansers extreem droog en trekkerig wordt. Echter heb ik hier bij dit poedertje van Clinique geen last van, dik pluspunt! Het is een niet-uitdrogende en niet-ontvettende formule, die mild genoeg is om iedere ochtend te gebruiken. Na het gebruik van deze powder cleanser is jouw huid helemaal voorbereid op de volgende stap, namelijk het aanbrengen van de Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamine C 10%.

CLINIQUE FRESH PRESSED DAILY BOOSTER

De Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% is een flaconnetje dat garandeert de volle kracht van pure, frisse Vitamine C in Clinique’s hoogste concentratie om de huid te verhelderen, te egaliseren en haar textuur te vernieuwen. Meng eenvoudig twee druppels uit deze ‘ampul’ met je favoriete moisturizer, zowel in de ochtend als in de avond.

Je gebruikt de Daily Booster als volgt:
1. Laat het dopje erop. Verwijder de folie
2. Druk tweemaal stevig op het bolletje om het vitamine-C-poeder in de kalmerende emulsie vrij te geven
3. Schud 15 seconden goed, en iedere keer voor gebruik
4. Verwijder het dopje
5. Meng twee druppeltjes ‘s ochtends en ‘s avonds met je moisturizer om je gebruikelijke routine meer kracht bij te zetten
Vermijd het gebied rond de ogen. Schud elke keer voor gebruik. Het is de bedoeling dat de ampul binnen zeven dagen wordt gebruikt, voor een optimale werkzaamheid.

Net zoals bij de Powder Cleanser, heeft Clinique voor de Daily Booster ook een speciale verpakking ontwikkeld. Bij blootstelling aan zuurstof wordt Vitamine C op een natuurlijke wijze afgebroken. Clinique heeft een vershoud-flacon gecreëerd die de Vitamine C isoleert tot de activering. De Vitamine C zit als het ware opgeslagen in een klein vakje in de flacon. Als je op het oranje ‘knopje’ aan de bovenkant drukt, wordt het Vitamine C poeder vrijgelaten in de kalmerende emulsie. Voor het beste resultaat adviseert Clinique om de ampul binnen zeven dagen te gebruiken. Op de zijkant van de flacon kun je met een stift de datum waarop je het product hebt geopend opschrijven.

Ik heb de Daily Booster gebruikt in combinatie met een van mijn meest geliefde moisturizers, namelijk de Clinique Moisture Surge Intense. Die crème is van zichzelf al heel hydraterend en voedend. Ik was daarom ook extra benieuwd of ik het effect van de Daily Booster goed zou merken. Om heel eerlijk te zijn, heb ik er niet aan gedacht om iedere dag, in de ochtend en in de avond de Daily Booster toe te voegen aan mijn dag- en nachtcrème. Toch heb ik de ‘gel’ uit de ampul wel zo’n 80% van de tijd toegevoegd aan mijn crème, waar ik dan twee druppels aan toevoegde (twee keer klikken op het oranje knopje). Ik merkte gelijk dat ik een stuk minder moisturizer nodig had en ik -zelfs met minder moisturizer- ook mijn hals mee kon nemen. Op dit moment zit er nog een beetje product in de flacon, maar ik denk dat als je écht iedere ochtend en avond gebruikt, de hoeveelheid precies genoeg is voor een weekje!

Mijn huid voelt zó intens zacht en gehydrateerd aan na gebruik. Ik merk dat mijn doorbloeding wordt gestimuleerd en dat vind ik altijd zo’n enorm fijn gevoel. Na het gebruik van de Daily Booster ziet mijn huid er heerlijk glowy en gezond uit. Ik wordt in de ochtend wakker met een lekker zacht, beetje warm huidje and I like it. Nadat ik de producten een paar dagen heb gebruikt (met af en toe een vergeten momentje) merk ik dat mijn huid er rustiger en gladder uit ziet. Mijn huid is egaler en voelt heerlijk zacht aan. Het product belooft ook te werken tegen huidveroudering, maar dat is natuurlijk lastig te testen in zo’n korte tijd. Wel is het zo, dat als je je huid goed verzorgt en de hydratatie geeft die de huid nodig heeft, het huidverouderingsproces vertraagd wordt, dus in die zin ben ik er zeker van overtuigd dat dit product bijdraagt aan het behouden van een jong huidje.

De conclusie is denk ik wel duidelijk. Ik ben ontzettend tevreden over deze zeven dagen kuur van Clinique. Het is een hele mooie kit om je huid een flinke boost te geven. Mijn huid is in tijden niet zo zacht en gehydrateerd geweest als na het gebruik van deze producten. Vooral de Daily Booster heeft me echt omver geblazen, maar de combinatie van de Daily Booster en de Powder Cleanser is helemaal top. Zoals ik aan het begin van dit artikel benoemde is het ‘kitje’ dat je in dit artikel zag vrij prijzig, maar je kunt de producten via Notino.nl ook los kopen, in een soort voordeelverpakkingen en dat zou ik je zeker aanraden. Zo investeer je ‘eenmalig’ en kun je de vier kuurtjes gebruiken op de momenten dat je het nodig hebt, bijvoorbeeld als je ziek bent geweest, een drukke tijd hebt gehad of je je huidje wat extra liefde wil geven (in de winter). Clinique verkoopt de Daily Booster en de Powder Cleanser dus los, in grotere verpakkingen. Zo kun je een pakketje met vier Fresh Pressed Daily Boosters aanschaffen voor €66,80 en een pakketje met 28 Powder Cleansers voor €25,80. Als je beide pakketjes aanschaft en onderverdeelt in vier kuurtjes, ben je iets meer dan €23,00 kwijt voor één kuurtje. Ik ga binnenkort maar weer een bestelling doen denk ik!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: