DEZE 3 AFTER SUN TOPPERS WIL JIJ HEBBEN!

DEZE 3 AFTER SUN TOPPERS WIL JIJ HEBBEN!

Hi allemaal,

Het is weer zo’n typische Nederlandse zomer dit jaar. Druilerig, bewolkt en niet bepaald warm. Ik blijf hopen op een heerlijke nazomer waarin we toch echt nog wat extra zonnestraaltjes kunnen meepikken! Juist dan is het natuurlijk maar al te fijn als je lekker lang kunt genieten van je bruine kleurtje. Ik ga in deze blogpost drie heerlijke after sun producten met jullie delen die jij écht in je stash wil hebben.

Natuurlijk is het niet alleen maar slecht weer geweest. Er zijn ook een aantal dagen geweest waarop we de 30°C hebben aangetikt én waarop ik -gelukkig- van wat zonnestraaltjes heb kunnen genieten. Mij zul je niet snel zien met een -natuurlijk- bruin kleurtje. Dat komt omdat ik niet snel bruin word én omdat ik het niet fijn vind om te bakken in de zon. Ik vind het dan al snel te warm én ik weet hoe slecht de zon is voor mijn huid, dus ook daarom probeer ik ‘m te mijden. Echter houd ik wel van een lekker bruin kleurtje en daar voorzie ik mezelf graag mee door middel van zelfbruiner. Toch vind ik het altijd veel mooier om een écht bruin kleurtje te hebben, van de zon. Dus op de momenten waarop ik toch wat kleur heb gekregen door die warme, gele bol, wil ik die kleur zo lang mogelijk behouden. We weten allemaal dat after sun hier een kleine bijdrage aan kan leveren. Ik gebruikte voorheen eigenlijk altijd de meest basic after sun producten. Ik behaalde zeker resultaat, maar ik hoopte op iets wat mij nog net iets langer van een kleurtje kon laten voorzien. En, zoals de titel al verraadde, heb ik hele fijne producten gevonden die heerlijk zijn in gebruik én net even wat extra’s doen in de houdbaarheid van jouw tan.

Nog even een kleine disclaimer vooraf: ik heb de producten voor het lichaam in combinatie met elkaar getest, dus het zou kunnen dat het resultaat los van elkaar iets minder effectief is.

COLLISTAR AFTER SUN SHOWER-SHAMPOO MOISTURIZING RESTORATIVE

Een after sun douchegel heb ik in het verleden wel eens geprobeerd, maar toen merkte ik niet echt dat het wat deed. Na verschillende positieve reviews te hebben gelezen over dit product van Collistar, werd ik getriggerd om het toch nog eens een kans te geven. Het product belooft de door de zon belaste (of aangestaste) huid de zorg te bieden die het nodig heeft én tegelijkertijd de duur van de verkregen bruining te verlengen. De douchegel voorkomt ook dat de gebruinde huid gaat vervellen, waardoor je het product óók na je vakantie gewoon kunt blijven gebruiken, totdat je bruine kleurtje écht helemaal verdwenen is.

Oké, duh… Ik kom er letterlijk tijdens het schrijven van dit artikel achter dat dit product ook voor de haren gebruikt kan worden, om het haar extra te verzorgen na een dag in de zon. Ik heb dit dus nog niet getest, maar ik ben mega benieuwd of ik ‘m voor mijn haren net zo fijn vind als voor mijn lichaam!

De Collistar After Sun Shower-Shampoo Moisturizing Restorative zit qua substantie tussen een douchegel en -olie in. Het product voelt ontzettend zacht en voedend aan op de huid en zorgt, in combinatie met de hele aangename en milde geur, voor een heerlijke ervaring in de douche. Daarnaast werkt het product voor mij echt super! Waar ik normaal echt na aantal dagen begin te vervellen, gebeurt dit nu niet of nauwelijks, echt bi-zar! Het product gaat -gelukkig i.c.m. deze prijs- lang mee. Zoals de fles op de foto staat, heb ik er een keer of acht mee gedoucht, dus bij veelvuldig gebruik kom je de zomerperiode (bijna) helemaal door!

Prijzen:
400 ml – €24,00

LANCASTER GOLDEN TAN MAXIMIZER AFTER SUN LOTION

Een after sun lotion is het meest bekende after sun product dat er is. Vaak hebben de producten een blauwe verpakking en ruiken ze heel fris, naar Aloë Vera of komkommer. Ook dat is zeker lekker na een dagje zonnen, maar ik ben persoonlijk meer van de ietwat zachtere geuren (of juist heel lekker zoet en fruitig) als het op lichaamsproducten aankomt. Ik was dan ook blij verrast dat deze after sun lotion van Lancaster een lekker zachte, verzorgende geur heeft. Dit product is een van de meest bekende high end after sun lotions. Ik was er al jaren benieuwd naar en heb nu oprecht spijt dat ik ‘m niet eerder heb gekocht. Het product zorgt voor een prachtig en langhoudend kleurtje, kalmeert de huid, maakt de huid zacht en glad én voegt een hele mooie shimmer toe aan jouw zongebruinde huidje. Lancaster belooft dat dit product je kleurtje tot met een maand kan verlengen. Ik vind het echt een fijn product. Ik heb het gevoel dat het écht wat doet, het brengt super fijn aan, laat zich gemakkelijk uitmeren, trekt snel in én laat een hele mooie golden satin finish achter op mijn huid. Echt de fijnste after sun die ik ooit heb gehad! D

Prijzen:
125ml – €19,60 | 250ml – €18,85 | 400ml – €21,60
(De prijzen i.c.m. het aantal milliliters is niet altijd even logisch bij Notino.nl, maar ik zou zeggen: “doe er je voordeel mee!”. Lekker gaan voor die 400 milliliter fles!)

LANCASTER GOLDEN TAN MAXIMIZER AFTER SUN SERUM

Speciaal voor het gezicht heeft Lancaster, in dezelfde lijn als de lotion, ook een serum uitgebracht. De huid van mijn gezicht is altijd erg gevoelig voor de zon. Ik heb geen zonneallergie, maar ik krijg wel last van kleine gekke bultjes en en een extreem droge huid. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik hier meer last van heb op vakantie als in Nederland. Ik ben (nog) niet op vakantie geweest dit jaar. Ik heb het product dus nog niet kunnen testen in een ander klimaat, maar ook over dit product ben ik heel enthousiast. Je merkt aan alles dat dit product uit dezelfde lijn komt als de lotion van Lancaster. Ook dit product zorgt er écht heel goed voor dat de houdbaarheid van je bronzy kleurtje wordt verlengd. Het voedt mijn huid erg goed. Ik heb tot nu toe geen andere crème nodig gehad in combinatie met deze, echter kan ik me wel voorstelen dat ik deze op vakantie wel combineer met een hydraterende crème, omdat mijn huid dan écht een boost nodig heeft na een dag in de zon. De golden shimmer die in dit product zit is ook weer fantastisch mooi. Het is niet heel aanwezig, maar zorgt nèt voor die mooie en gezonde glow, precies waarnaar je op zoek bent, vooral als je ‘s avonds lekker op pad gaat na een warme dag.

Prijzen:
30ml – €21,00
(Deze is normaal dubbel zo duur bij de drogist, dus sla je slag!)

Yes, dat waren ze alweer. Mijn drie after sun must haves! Mocht je maar één product willen aanschaffen óf eens willen beginnen met eentje, dan zou ik gaan voor de Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Lotion, omdat je hier een geweldig mooie glow van krijgt en er dus écht iets van ziet als je het hebt aangebracht. Daarnaast zou je deze óók voor je gezicht kunnen gebruiken, dit staat ook op de verpakking. Dit heb ikzelf nooit gedaan, omdat ik ook het serum heb. En in een serum zitten altijd betere ingrediënten voor het gezicht dan in een lotion die ook voor het hele lichaam gebruikt kan worden! Maar mocht je jezelf echt willen trakteren, kun je de producten met gemak nog bestellen en dit jaar openen. Ze zijn allemaal namelijk minimaal 12 maanden houdbaar na openen. Je kunt er dus tot einde zomer 2022 mee doen!

Het is trouwens goed om te weten dat de prijzen bij Notino.nl dynamisch zijn. Het kan dus voorkomen dat als je deze blogpost leest, de prijs anders is t.o.v. de prijs in het artikel benoemd staat.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: