ESSIE SPRING IN, PINKIES OUT | SPRING 2019

ESSIE SPRING IN, PINKIES OUT | SPRING 2019

Hi allemaal,

Yes yes yes, het is eindelijk zo ver; ik heb weer eens een prachtige Limited Edition collectie van Essie ontvangen. Essie brengt jaarlijks meermaals de meest mooie gelimiteerde nagellakken uit. In deze blogpost laat ik de gehele Spring in, Pinkies out collectie zien.

Zoals jullie wellicht weten, is Essie mijn meest favoriete nagellak merk ever. Al sinds ik mij kan herinneren, ben ik een enorme nagellak-fanaat. Er zijn periodes geweest dat ik mijn nagels dagelijks van een ander kleurtje deed voorzien. Nu hoor ik je denken: “dagelijks?”. Ja, dagelijks. Ik kocht destijds de meest goedkope nagellakjes, welke vaak niet van de beste kwaliteit waren. Dit betekende dat het kleurtje op mijn nagels vaak snel ging chippen. Ik weet nog dat ik een aantal jaren geleden naar de Big Bazar ging met mijn lieve bonusvader, want ik had in de folder gezien dat zij Essie nagellak voor 4 (?) euro hadden. Essie was een merk dat ik al heel lang kende, maar als ik één Essie nagellak uit de vaste collectie zou kopen, zou mijn zakgeld voor die maand al op zijn, dus dat vond ik heel erg zonde. Ik kocht een aantal mooie kleuren en ging met een heel trots gevoel naar huis, want ik had ein-de-lijk ook nagellak van Essie, haha.

Meer en meer begon mijn liefde voor het merk Essie te groeien. Waar ik het in de eerste instantie vooral kocht voor de naam en de bekendheid van het merk, begon ik langzamerhand in te zien dat het merk niet voor niks zo bekend was. Ik snapte helemaal waarom mensen zo’n tientje per nagellakje wilde betalen, want het was nou eenmaal hele goede kwaliteit. Mijn huidige nagellak collectie bestaat dan ook vooral uit nagellak van Essie, waarvan de teller momenteel op zo’n 40 Essie-kleurtjes staat. Op dit moment heb ik met mezelf de ‘afspraak’ dat ik eigenlijk alleen nog maar nagellak van Essie mag kopen, omdat de meeste andere merken achteraf vaak toch tegenvallen qua kwaliteit, ook al is een kleur nog zo mooi. De nagellakken blijven niet alleen heel mooi op de nagel zitten, maar brengen -dankzij het mooi afgesneden, volle, ronde kwastje- ook prettig aan. Oké, nu heb ik weer genoeg gedeeld over mijn grote liefde voor dit merk, dus laten we maar snel doorgaan naar de nieuwe lente collectie!

Essie heeft de ‘Spring 2019‘ collectie de naam ‘Spring in, Pinkies out‘ gegeven. Eigenlijk omschrijft de naam van deze Limited Editions de kleuren heel erg goed, aangezien de meeste tinten roze-achtig zijn. De collectie bestaat in totaal uit zes kleurtjes. Enerzijds passen de tinten goed bij elkaar, maar anderzijds denk ik dat iedereen minimaal één kleurtje helemaal te gek vindt! Toen ik de collectie voor het eerst zag, wist ik gelijk dat de tinten iets voor mij zouden zijn. De afgelopen maanden heb ik namelijk vooral natuurlijke tinten gedragen en laat deze collectie nu net voor de helft uit neutrale tinten bestaan…

This spring it’s time for pinkies out & picture hats on! Afternoon tea in the garden is all about a
teacup half full. So slip on your favorite flowy dress & get ready to enjoy tiers of joy with
a touch of sugar. Never take a reign check on this tea party – there are
too many stirring secrets you won’t want to miss. 

STIRRING SECRETS | CREAM

“Meng een beetje mysterie met een licht nude beige creme met zachte tonen van roos.”

Stirring Secrets is dé perfecte lichtroze nude kleur. Vaak zijn lichtroze tinten heel opvallend en onnatuurlijk op de nagel, vooral als ze te licht van kleur zijn. Toch is dat bij Stirring Secrets niet het geval, waarschijnlijk door een hintje beige/nude dat in de kleur is verwerkt. Voor iedereen die nog op zoek is naar een lichtroze kleur die er natuurlijk en niet flets uit ziet op de nagel, is Stirring Secrets een topper!

A TOUCH OF SUGAR | SHIMMER

“Een doorschijnende, karaktervolle roze kleur, welke gezoet is met een gouden glitter.”

In één woord: wauw! A touch of sugar is echt een ‘Daphne’-kleurtje. Het is een mooie medium roze/bruine kleur, welke een paar tinten donkerder is dan Stirring Secrets, met een hele fijne gouden en roze glitter erin. Wanneer de nagellak in het flacon zit, lijkt de glitter een stuk grover te zijn dan deze daadwerkelijk is. A touch of sugar is een nagellak die het gehele jaar gedragen kan worden.

PINKIES OUT | PEARL

“Een parelwitte abrikoos is ieders kopje thee.”

Iedere Limited Edition collectie van Essie wordt vernoemd naar één van de kleuren uit die betreffende collectie. In dit geval heet de lente collectie van dit jaar ‘Spring in, Pinkies out’, wat betekent dat Pinkies Out dé kleur van deze collectie is. Pinkies Out is een perzik-abrikoos tint met een iets donkerdere glans erin. Deze kleur is prachtig voor de lente en zomer als je handen al een klein beetje kleur hebben gekregen van de zon. Helaas komt de kleur minder goed tot zijn recht op handen die bleker zijn (like mine, haha).

TIERS OF JOY | PEARL

“Een blauwe tint zoals de maagdenpalm, met een lila kleurenspel is een heuse bekroning.”

Tiers of joy is een lichte lila tint met een hele bijzondere groen-blauwige gloed in zich. Op de foto lijkt de kleur donkerder dan deze daadwerkelijk is. Tiers of joy is een unieke kleur, dit wegens de gloed die de kleur bevat. Een heel mooi rustig, maar bijzonder kleurtje voor de lente!

TEACUP HALF FULL | PEARL

“Een optimistische kastanjebruin, overlopend met een gouden gloed.”

Ik denk dat Teacup half full -na Stirring Secrets- mijn favoriete kleur uit de collectie is. Het is een enorm draagbare, maar chique, bijzondere en unieke tint. Daarbij is ook deze nagellak voor het gehele jaar geschikt. Ik zou ‘m er alleen op de warme zomerdagen niet snel bij pakken, omdat ‘ie dan toch ietwat donker is. Teacup half full is een must have voor in je nagellak stash.

REIGN CHECK | METALLIC

“Wordt behandeld als een koninklijk hoogheid met deze metallic donker groenblauwe tint.”

Reign check is de enige kleur die ik niet helemaal in een lente collectie had verwacht, omdat deze erg donker is. Toch is de kleur op de nagel minder donker dan deze op  het eerste gezicht in het flacon lijkt. Reign check is een donker zilvere kleur met een blauwgroene tint erdoorheen, heel erg bijzonder. Mama was al gelijk helemaal verliefd op dit kleurtje!

Essie heeft mijn verwachtingen weer eens overtroffen. De lente collectie van 2019 vind ik echt prachtig. De meeste kleuren passen goed bij het seizoen en daarbij denk ik dat er voor iedereen wel een kleurtje in deze collectie te vinden is die bij diegene past. Op de foto hierboven zijn de swatches van de nagellakken te zien. Normaalgesproken fotografeer ik swatches van nagellakken altijd op mijn eigen nagels, maar helaas zijn mijn nagels er op dit moment zo slecht aan toe, dat ik het gewoonweg niet mooi vond om dit te fotograferen.

De kwaliteit van de nagellakken is wederom enorm goed. De kleuren van Essie blijven gemiddeld vijf tot zeven dagen zitten -indien de staat van de eigen nagel goed is- en brengen dekkend aan in twee laagjes. Ook het eerdergenoemde kwastje is een heel groot pluspunt aan de lakken van Essie. De collectie die je in deze blogpost hebt gezien is Limited Edition, wat betekent dat je er snel bij moet zij. De nagellakken van Essie zijn voor €9,99 te koop bij Etos.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: