LANCÔME LA NUIT TRÉSOR MUSC DIAMANT L’EAU DE PARFUM

LANCÔME LA NUIT TRÉSOR MUSC DIAMANT L’EAU DE PARFUM

Hi allemaal,

Ondertussen is het denk ik wel bekend dat ik een enorme liefhebber ben van de geuren die Lancôme uitbrengt. De La Vie Est Belle (L’Éclat) geuren komen veelvuldig voorbij op mijn Instagram account en draag ik dagelijks met heel veel plezier. Naast ‘La Vie Est Belle’ staat Lancôme om nog een geurlijn bekend, namelijk de ‘Trésor’ lijn, welke in 1990 is ontstaan. Nu, zo’n 30 jaar verder, zijn er al vele varianten van deze geur uitgebracht, zo ook La Nuit Trésor Musc Diamant, het pareltje dat centraal staat in deze review.

“EEN NIEUW GEURVERHAAL VOL SENSUALITEIT”

Een minutieus vormgeven, stalend wit parfum, een uitzonderlijke diamant. Maak kennis met La Nuit Trésor Musc Diamant. De voorbode van een nieuwe liefdesgeschiedenis, een sensuele nieuwkomer in de familie La Nuit Trésor.

La Nuit Trésor Musc Diamant is een nieuw verleidelijk verhaal met in de hoofdrol de intieme toetsen van muskus, een sensuele geur, even subliem als een witte diamant en het alter ego van het moderne icoon La Nuit Trésor Eau de Parfum.

La Nuit Trésor, een belofte die onophoudelijk vernieuwd wordt, een onwrikbare deelname aan een avontuur waarin de liefde elke dag even sterk is als de eerste. De geur werd ontwikkeld door drie uitzonderlijke parfumeurs; Amandine Marie, Christophe Raynaud en Honorine Blanc. Samen creëerden zij een nieuw facet van de liefde in de vorm van een overdosis muskus die in de hele geurpiramide aanwezig is. Deze unieke muskusessence maakt voortaan deel uit van de familie La Nuit Trésor.

De geur wordt als volgt omschreven:

[1]. L’heure blanche (F): een nieuw, kostbaar moment van de nacht; het laatste uur van de nacht, bij dageraad, wanneer twee verliefden een belofte van eeuwige liefde uitwisselen.
[2]. Eau de Parfum samengesteld uit de zeldzaamste materies: een verleidelijk hart van rozenessence gemengd met een overdosis muskus en toetsen van fresia en vanille.
[3]. De eerste verleidelijke rozengeur: de nieuwe liefdesdrank van de 21e eeuw, voor Lancôme gecreëerd door drie Franse meester-parfumeurs: Amandine Marie, Christophe Raynaud en Honorine Blanc. 

Geurnoten:
» Top: het fluwelige akkoord van frambozen wordt gecombineerd met de poedertextuur van een zachte absolu van viooltjesblad en gesublimeerd door een heldere, witte muskustoets – het authentieke en originele karakter van elke liefdesgeschiedenis.
» Hart: een zeldzame essence van Damascusroos die met duizenden kilo’s tegelijk geoogst wordt om een kostbare en verleidelijke geur te geven. Verder zijn er omhullende akkoorden van fresia, een lichte en heldere toets die zorgvuldig door de parfumeurs samengesteld werd en versterkt wordt door een halo van delicate toetsen van transparante jasmijnblaadjes met de unieke frisheid van citrusvruchten. Een van de toetsen valt op: het is de witte muskus geur die met zijn licht houtachtige noten elegantie, body, kracht en duurzaamheid verleent.
» Basis: de hemelse, gesatineerde witheid en zinnelijke rijkdom van de witte muskus duikt op. In een wolk van krachtige en sensuele poederachtige zachtheid geeft hij het parfum een dierlijke toets. Samen met romige akkoorden van sandelhout en amandelen, fascinerend vanilletoetsen en een essence van patchoeli, zorgt hij voor een onuitwisbare, intrigerende impressie. Een nieuwe verslaving, een nieuwe intensiteit in de liefde.

“EEN MUSKUS MET VERSCHILLENDE FACETTEN”

Wauw, wat een uitgebreide en luxe uitleg weer. Ik vind het altijd zó ontzettend knap hoe een geur op zo’n goede en luxueuze manier omschreven kan worden.

Het kartonnen doosje dat om het parfum heen zit, is holografisch, net zoals een diamant die beweegt in het (zon)licht.

De flacon van La Nuit Trésor Musc Diamant is geïnspireerd op de witte diamant, de zuiverste van alle. Hij breekt het licht en schittert intens als authentiek symbool van kracht en schoonheid. Deze flacon heeft een puntig uiteinde, een vierkante dop en afgeronde hoeken. Zo ontstaat er een explosie van intens wit licht. De piramidale vorm gaat een dialoog aan met het wit, niet omdat er geen kleur is, maar als allegorie van het samensmelten van alle kleuren van het spectrum in een sublieme, briljant afgeslepen flacon.

Net als alle flacons van de La Nuit Trésor geurlijn, draagt ook de Musc Diamant een satijnen signatuurroos. Deze keer in het wit, als verwijzing naar de witte muskus. Het etui voor deze absolute parel is geïnspireerd op het aura van wit licht, een intens, radicaal, elegant en modern hologram.

Wauw, Lancôme heeft mijn hartje weer weten te veroveren. Alleen de diamantvormige flacon is al zo zo zo mooi. De flacon is doorzichtig van kleur en bevat een unieke parelmoerglans aan de zijkant van de flacon. Natuurlijk telt niet alleen het uiterlijk van de geur, de binnenkant is minstens zo belangrijk. Toen ik deze geur voor het eerst rook, was ik gelijk verkocht. La Nuit Trésor Musc Diamant is veel minder zoet dan haar zusjes. De combinatie van Muskus en Vanille zorgen voor een warme, houtachtige basis en daarbij komt er een bloemige en licht fruitig sprankeltje kijken. Ik denk dat ik deze Eau de Parfum -voor mijzelf- het beste kan omschrijven als ‘volwassen’. Normaalgesproken ben ik van de warme geuren die veelal naar de zoete kant neigen, maar deze nieuwe geur is een houtachtige muskusgeur, wat een gevoel van volwassenheid met zich meebrengt. Waar andere geuren van Lancôme ook prima geschikt zijn voor de jongere parfumliefhebbers, is Musc Diamant denk ik te sterk en te non-zoet. La Nuit Trésor Musc Diamant is een unieke geur die ontzettend lang blijft hangen; één tot twee keer sprayen en je hebt de hele dag plezier van deze bijzondere, heerlijke geur.

Volgens mij sluit ik iedere review van een Lancôme parfum af met: “ik denk dat mijn conclusie overduidelijk is en dus ook zeker niet lang hoeft te zijn. Ik vind deze geur heer-lijk!”, haha. En deze zin geldt ook zeker voor La Nuit Trésor Musc Diamant. Het is een hele unieke, volwassen en vrouwelijke geur die de hele dag blijft zitten. Ik ben wederom fan!

De verkoopadviesprijs van de flacon die je in dit artikel hebt gezien (50 ml) is €101,50, een behoorlijke uitgave. Echter, zoals jullie wellicht al weten, verkoopt Notino.nl veel luxe parfums voor fijnere prijsjes. De prijzen zoals Lancôme La Nuit Trésor Musc Diamant te koop is bij Notino.nl:
> 30 ml – €49,90
> 50 ml – €66,90
> 75 ml – €80,90

Ik vind het bizar dat de prijzen bij Notino.nl zó veel lager zijn. De prijs van de 50 ml flacon scheelt bijna €35,- (!), wow. Waar je in de winkel al boven de €100,- betaald voor de 50 ml variant, bestel je de 75 ml variant bij Notino.nl voor maar €80,90. Natuurlijk blijft een parfum van een luxe merk altijd een flinke uitgave, maar op deze manier is het toch iets beter te behappen. Dit grote prijsverschil geldt niet alleen voor de geur die je in dit artikel zag, maar ook voor vele andere geuren. Het is dus zeker de moeite waard om even te bekijken of jouw lievelingsgeur óf een geur die al een tijdje op je wishlist staat, fijner geprijsd is op de website.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Notino.nl, daarnaast heb ik de producten ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: