THE BODY SHOP DROPS OF YOUTH | YOUTH CONCENTRATE SHEET MASK

THE BODY SHOP DROPS OF YOUTH | YOUTH CONCENTRATE SHEET MASK

Hi allemaal,

The Body Shop is een merk dat mijn hartje echt heeft gestolen. Dagelijks gebruik ik producten van dit cruelty-free beauty merk. Tot een jaar of anderhalf geleden liep ik de The Body Shop winkels vaak voorbij, omdat ik altijd dacht dat de producten way too overpriced waren. Door mijn blog heb ik kennis mogen maken met dit merk, aangezien ik destijds een aantal pakketjes van The Body Shop had ontvangen. Dit resulteerde erin dat ik een enorme fan van het merk ben geworden, wat betekent dat ik op dagelijkse basis producten van The Body Shop gebruik. Eén van meest populaire lijnen van The Body Shop is Drops Of Youth, een uitgebreide gezichtsverzorgingslijn waar begin dit jaar een product aan is toegevoegd, namelijk het Youth Concentrate Sheet Mask.

De Drops Of Youth collectie is een collectie die zich richt op het aanpakken van de eerste tekenen van huidveroudering. De producten helpen om je huid er gladder, frisser en gezonder uit te laten zien en bieden daarnaast direct hydratatie. De lijn bestaat momenteel uit tien producten, variërend van reinigingsproducten tot maskers en van speciale producten op het gebied van oogverzorging tot crèmes en serums. In de collectie waren voorheen al twee maskers te vinden, namelijk een specifiek product om te gebruiken voor de delicate huid rondom de ogen, maar ook een overnight masker voor het gehele gezicht. In januari heeft The Body Shop hun allereerste sheet masker uitgebracht. Ze hebben namelijk het Youth Concentrate Sheet Mask toegevoegd aan de mooie en veelzijdige Drops Of Youth collectie.

Sheet maskers zijn sinds een korte tijd niet meer weg te denken uit beautyland. In de eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden, aangezien ik altijd in de veronderstelling was dat een ‘normaal’ gezichtsmasker gemakkelijker in gebruik was, maar sinds een tijdje zijn sheet maskers ook niet meer uit mijn gezichtsverzorgings routine weg te denken. Sheet maskers werken snel, effectief én je hoeft niet te boenen om het masker te verwijderen, wat betekent dat mijn huid gelijk na het gebruik van zo’n masker ready to go is.

Het Youth Concentrate Sheet Mask is dus het eerste sheet masker dat The Body Shop op de markt brengt. Het masker is biologisch afbreekbaar en 100% vegan. Het masker zou in slechts 15 minuten voor een zichtbaar frissere, veerkrachtigere huid met een gezonde uitstraling moeten zorgen. Het masker is gemaakt van cellulosevezel, wat een zeer ademende en absorberende werking heeft. Bij het gebruik van dit masker zou het zo comfortabel als een tweede huid moeten aanvoelen.

Het Youth Concentrate van The Body Shop is een product dat ontzettend fijn schijnt te zijn. Voor een flesje van 30 ml betaal je €28,-. Echter is het sheet masker doordrenkt met 70% van de inhoud van zo’n 30 ml-flesje. Dit iconische product is verrijkt met biologische babassu-olie uit Brazilië en stamcellen van drie planten: edelweiss, zeevenkel en blauwe zeedistel. Deze plantstamcellen staan bekend om hun regeneratieve eigenschappen en vernieuwen zichzelf continue, zodat ze zich beter kunnen weren tegen schadelijke omgevingsfactoren en schade kunnen herstellen. Dankzij deze krachtige plantenmix, zal de huid er gezonder, gladder en veerkrachtiger uitzien.

Toen ik het Youth Concentrate Sheet Masker binnenkreeg, was ik gelijk ontzettend benieuwd, aangezien het Youth Concentrate Serum al een hele tijd mijn interesse wekt. Daarbij gebruik ik de laatste maanden steeds vaker sheet maskers, omdat het snel en effectief is. Het Youth Concentrate Sheet Masker zit -net als andere sheet maskers- in een soort ‘zakje’. Wanneer je het zakje openscheurt, komt er een frisse geur die licht naar citroen ruikt naar voren. Het masker is zichtbaar doordrenkt met een doorzichtige vloeistof en kan direct aangebracht worden op de huid, aangezien er geen vliesje van het masker verwijderd hoeft te worden. De uitsparingen in het masker zijn kleiner dan ik gewend ben van andere sheet maskers, wat betekent dat het masker daardoor heel goed aansluit op het gezicht. Tijdens de 15 minuten die het masker op het gezicht zit, voelt het masker heel fijn aan. Na 15 minuten heb ik het masker verwijderd en het overtollige serum in gemasseerd. Daarna heb ik het zakje erbij genomen, waar nog een deel van het serum in zat. Ook dit heb ik in gemasseerd, een echte boost voor mijn huid dus.

Ken je dat gevoel dat je aan je huid voelt dat een product daadwerkelijk iets voor je huid doet of heeft gedaan? Ik merk dit wanneer mijn huid van binnenuit na een tijdje lichtelijk warm aan begint te voelen. Toen ik het overige serum in mijn huid had gemasseerd, werd mijn huid van binnenuit een beetje warm en toen dacht ik: yes, it works! Daarnaast zag mijn huid er direct na het gebruik van het masker er heel rustig en stralend uit. Mijn roodheden waren als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn huid voelde gehydrateerd aan.

Yes, yes, yes! Ik heb er een nieuwe favoriet bij. Het Youth Concentrate Sheet Mask is wat mij betreft een hele mooie aanvulling op de Drops Of Youth collectie. Het masker werkt ontzettend goed voor mijn huid en het resultaat is direct zichtbaar. Wanneer de rest van mijn gigantische voorraad sheet maskers bijna op is, ga ik zeker naar The Body Shop om dit heerlijke masker aan te schaffen. Ik ben om!

Het Youth Concentrate Sheet Mask is te koop voor €6,- bij de winkels van The Body Shop en online op thebodyshop.nl.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: