ETOS MATTE LIPSTICK TRANSFORMER

ETOS MATTE LIPSTICK TRANSFORMER

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik echt een lipstick-junkie, haha! Ik hou enorm van lipsticks in verschillende kleuren en van verschillende merken. Ik droeg vroeger vooral glanzende lipsticks, maar door de jaren heen merk ik toch dat ik matte lipsticks meestal mooier vind en er vaker bij pak. Nou heeft Etos een tijdje geleden een te gek product uitgebracht, namelijk de Matte lipstick transformer, een product dat iedere glanzende lipstick matte zou maken. Hoe handig klinkt dat? Ik was er enorm benieuwd naar! Lees je mee?

Wat Etos zegt over de Matte lipstick transformer

Met de Matte Lipstick Transformer verander je in een handomdraai de uitstraling van je lipstick. Jouw favoriete kleur kun je vanaf nu dus op twee manieren dragen: mat of shiny.

Zo werkt het: breng de Matte Lipstick Transformer aan nadat je je favoriete lippenstift hebt opgebracht. De gel matteert direct de kleur. De lichte formule zorgt voor een comfortabel gevoel, waardoor je de gel gerust de hele dag door kunt gebruiken. 

Toen ik de Matte lipstick transformer op Instagram voorbij zag komen, werd ik gelijk enthousiast. Hoé tof ziet dit resultaat eruit? Ik was onwijs benieuwd of dit product zo goed zou werken als de foto liet zien…

Op de achterkant van de tube staat vermeld dat het product niet bedoeld is om over een lipgloss of lip lacquer aan te brengen. Er zit 10 ml product in de tube en het product is 18 maanden houdbaar na opening.

De Matte lipstick transformer is een matte, zwarte tube met een schuine applicator. Ik vind het design erg leuk, net zoals alle verpakkingen van het eigen merk van Etos tegenwoordig. Ik ben fan!

De Matte lipstick transformer heeft dus een schuine applicator. Zodra je zachtjes in de tube knijpt, zie je gelijk een doorzichtige, vrij dikke gel uit de applicator komen.

Boven: Etos Color Care Lipstick Forbidden Pink(kerstcollectie) + Matte lipstick transformer
Onder: Etos Color Care Lipstick Forbidden Pink (kerstcollectie)

Ai… van deze swatch word ik niet blij. Het resultaat van de bovenste swatch ziet er maar rommelig, minder gepigmenteerd en totaal niet matte uit. De lipstick die ik heb gebruikt, is wel glanzend, maar niet onwijs. Daarom besloot ik om het product op mijn lippen te testen met een meer glanzende lipstick.


M.A.C. – Vegas Volt (amplified creme)

Op bovenstaande foto’s zie je heel goed het effect van de Etos Matte lipstick transformer. Op de linkerfoto heb ik alleen de glanzende lipstick op en op de rechterfoto heb ik een laagje van de tranformer aangebracht over de lipstick. Wat een verschil he? Ik ben super enthousiast over dit resultaat!

Het grote verschil tussen matte en glanzende lipstick is niet alleen de finish en het feit dat ze amper afgeven, maar ook het gevoel op de  lippen. De Matte lip transformer voelt ontzettend romig en zacht aan, waardoor je ‘m dus echt voelt zitten. Dat is wel gek, omdat matte lipsticks normaalgesproken erg droog aanvoelen, je ze amper voelt zitten en je niet gemakkelijk met je lippen over elkaar kunt wrijven. Dat is bij dit product wel het geval. Het resultaat is dus een matte look, maar het voelt toch nog alsof een creamy lipstick op hebt. Verder geven matte lipsticks normaal dus (bijna) niet af, maar omdat dit product zo romig en zacht aanvoelt, moet je er ook rekening mee houden dat de lipstick blijft afgeven. Een pluspunt is dat het je lippen totaal niet uitdroogt, wat bij matte lipsticks vaak wel het geval is!

Met het resultaat dat ik zag op de tube, was ik iets minder blij, haha. Wat een rommeltje. Ik raad daarom ook aan om een beetje van de Etos Matte lipstick transformer op je vinger aan te brengen en dat zachtjes op je lippen te deppen. Op die manier hou je de tube schoon en wrijf je minder lipstick van je lippen af.

Pluspunten:
✓ Een fijn prijsje van €3,99
✓ Product dat nog niet veel merken hebben
✓ Mooi design
✓ Je kunt al je glanzende lipsticks omtoveren tot een matte
✓ Doet wat het beloofd: een glanzende lipstick matte maken

Minpunten:
✗ Stiekem hoopte ik ook dat dit product “matte” zou aanvoelen op mijn lippen, maar eigenlijk is de look alleen matte. Voor derest voelt het gewoon aan alsof je een creamy product op je lippen hebt
✗ Door de applicator wrijf je een deel van de lipstick eraf, je kunt het dus beter met je vingers aanbrengen

Mijn mening? Ik ben tevreden over dit product! Etos is een van de eerste die zo’n soort product op de markt heeft gebracht en dan ook nog eens voor een fijn prijsje. Ik kan nu al mijn glanzende lipsticks in een handomdraai matte maken, hoe tof is dat? Of ik het product iedere dag ga gebruiken? Nee, dat denk ik niet. Ik heb een aantal lipsticks in mijn collectie die qua kleur erg op elkaar lijken. Als ik een bepaalde kleur op wil doen, die ik zowel glanzend als matte heb, zou ik toch gelijk voor de matte gaan. Dat is gewoonweg makkelijker. Toch zijn er ook een aantal mooie kleuren die ik alleen heb met een glanzende finish, die kan ik door middel van dit product omtoveren tot een matte lipstick, echt een uitvinding, yes!

»Draag jij liever matte of glanzende lipsticks?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

28 Comments

 1. maart 25, 2017 / 10:14 am

  Fijne review, wat een leuk product! X

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:48 am

   Dank je wel❤️

 2. maart 25, 2017 / 5:44 pm

  Wauw. Deze kende ik nog niet. Ben ook absoluut een Etos fan. De mascara vind ik ook super!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:30 pm

   Is ook nog niet lang te koop! Etos eigen merk is inderdaad super!

 3. maart 25, 2017 / 6:14 pm

  Wel, die zou ik ook nog wel durven dragen.
  Etos ligt hier helaas niet in de buurt (Belgje hierzo)

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:31 pm

   Dat is erg jammer. Ach, je zult vast een keertje in Nederland gaan shoppen 🙂

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:31 pm

   Bedoel je de transformer of de lipstick eronder?

 4. maart 25, 2017 / 8:48 pm

  Ik vind dit op zich wel een grappig product maar dit is niet aan mij besteed. Ik vind de uitwerking van het product nog niet top. Aanbrengen met een kwastje is inderdaad een goede oplossing. Ik vind het resultaat op de lippen best mooi. Ik draag vrijwel altijd matte lipstick, dus dit product zou hier thuis sowieso in de la blijven liggen.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:32 pm

   Ik verkies een matte lipstick inderdaad ook boven een glanzende lipstick met deze topcoat eroverheen. Toch is het wel ideaal voor de glanzende kleurtjes die je graag matte zou willen hebben!

 5. maart 25, 2017 / 8:48 pm

  Weer iets geleerd! En ik ben ook fan van Etos producten. En Hema producten.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:33 pm

   Etos eigen merk is inderdaad super! Ik gebruik zelf eerlijk gezegd niet echt Hema producten. Wat zijn jouw aanraders? Liefs

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 25, 2017 / 10:34 pm

   Ach, met een beetje aanpassen werkt het prima!

 6. maart 25, 2017 / 11:34 pm

  Wat een te gek product weer! Dit wil ik ook. Lipstickjunkie zit in de naam Daphne geloof ik 😉 Ik ben vooral fan van superstay lipsticks, zodat je lekker kunt eten en drinken wat je wil haha! Dit resultaat is trouwens wel echt goed!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 26, 2017 / 6:42 pm

   Haha, dat denk ik ook dan! Das waar, heel fijn, soms wel wat uitdrogend helaas 🙁

 7. maart 27, 2017 / 7:40 am

  Ik gebruik eigenlijk nooit lippenstift maar kan mij voorstellen dat dit product super handig is als je van glans naar mat wilt! Ik vind de matte trend trouwens wel tof!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 29, 2017 / 7:52 am

   Ik vind het ook suuuuuper handig, echt een uitvinding!

 8. maart 27, 2017 / 11:58 am

  Goh, wat een slimme productinnovatie (althans, dat denk ik, als eenvoudige man)

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 29, 2017 / 7:52 am

   Haha, het is zeker slim!

 9. maart 27, 2017 / 1:40 pm

  Mooi product. Zelf heb ik inderdaad wel eens andere producten gebruikt die zorgden voor een matterend effect. Helaas voelde dat altijd heel naar aan. Kreeg er echt droge lippen van. Hoe lang blijft het geheel zitten?

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 29, 2017 / 7:53 am

   Het blijft niet onwijs lang zitten, omdat het vrij romig aanvoelt en kan gaan glijden. Een matte lipstick is natuurlijk erg droog, waardoor die een stuk langer blijven zitten!

 10. maart 27, 2017 / 10:03 pm

  Wauw wat een fijn product zeg! Je review is ook heel duidelijk vind ik, heel fijn om te lezen. Ik denk niet dat ik hem zelf aan zou schaffen, juist omdat ik matte lipsticks zo fijn vind omdat ze niet afgeven haha. Ik ben een luie lipstickdraagster. 😉

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 29, 2017 / 7:54 am

   Dank je wel Samantha, dat vind ik natuurlijk erg leuk om te horen! Dan kan je ‘m inderdaad beter laten liggen! Liefs

 11. maart 28, 2017 / 7:08 am

  Hmm niet overtuigd door het product, ik draag sowieso al niet echt vaak lipstick, dus een extra tool zoals deze is aan mij ook niet besteed. Wel een nuttige review. Duidelijk een eerlijk!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 29, 2017 / 7:56 am

   Ah nee, dan snap ik inderdaad wel dat je ‘m niet zou aanschaffen! Heel erg bedankt <3 Liefs

 12. maart 28, 2017 / 7:22 pm

  Wat leuk dat dit zo goed werkt zeg! Het lijkt mij wel fijn dat het creamy aanvoelt juist, dan voelen je lippen niet zo superraar aan… En dat resultaat is geweldig! Malou x

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 29, 2017 / 7:55 am

   Leuk he! Dan is dit zeker iets voor jou! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *