NYX SOFT MATTE LIP CREAM – CANNES

NYX SOFT MATTE LIP CREAM – CANNES

Hi allemaal,

Zoals jullie in het artikel van maandag hebben kunnen lezen, ben ik afgelopen zondag naar Utrecht geweest met Jenny. We gingen naar het I Love Beauty event, waar een mooie stand van NYX stond. Helaas was het daar su-per druk, heel erg jammer. Jenny en ik besloten om naar Douglas te lopen, in plaats van in die mega rij te gaan staan op het event. NYX is een merk dat altijd erg mijn aandacht heeft getrokken, toch heb ik er op de een of andere manier nog nooit iets van gekocht. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Ik als lipstick junkie moést natuurlijk wel voor een Soft Matte Lip Cream gaan! Ik heb er altijd hele goede dingen over gelezen, dus ik was er enorm benieuwd naar! Kijk je mee?

Wat Douglas zegt over de Soft Matte Lip Creams:

The Soft Matte Lipcream van NYX is geen lipgloss en ook geen lipstick, deze matte lipcream is een nieuwe soort lipkleur die zijdezacht aan te brengen is en een matte finish geeft. De Soft Matte Lip Cream blijft lang zitten en is, in tegenstelling tot sommige andere matte lipstick formules ook nog eens hydraterend.

Zoals de naam eigenlijk ook al een beetje verklapt, is de Soft Matte Lip Cream geen gewone lippenstift. Het is een vloeibare lipstick. Ik omschrijf zulke producten altijd als “een lipgloss, maar dan goed dekkend, matte en niet plakkerig”. Snap je me? Haha…

De verpakking is simpel, maar mooi. Het is een gekleurde huls met een matte, zwarte dop. De kleur van de verpakking komt redelijk overeen met de werkelijke kleur, maar niet 100%. Daarom raad ik aan om deze producten toch altijd even te swatchen in de winkel. Er zit 8 ml product in de verpakking, daar heb ik ongeveer €7,50 voor betaald.

Wij gingen allebei voor de kleur Cannes, een mooie roze-achtige nude kleur. In de huls lijkt ‘ie meer naar bruin te neigen, maar zoals je zometeen zal zien, is deze kleur op de lippen meer roze, onwijs mooi!

Dit product heeft een standaard sponsapplicator. Jenny had al twee Soft Matte Lip Creams en kwam erachter dat de applicator van Cannes toch wel iets kleiner was. Toch vind ik de applicator erg goed zijn werk doen. Hij neemt voldoende product op, maar je kunt er tegelijkertijd wel secuur mee werken, pluspunt!

Wauw, mag ik even een momentje voor deze kleur? Ik denk dat de kleur het beste te omschrijven is als een roze-nude kleur, toch zit er ook iets roods in. Zoals je ziet, is de textuur inderdaad soft, matte en creamy. Het pigment is goed, maar niet super. Ik heb het product drie keer aangebracht op deze swatch.

Op deze foto komt de kleur weer heel anders over dan op de swatch. De foto hierboven komt wel meer overeen qua kleur. Zoals je ziet, is de lipcream nog niet helemaal matte opgedroogd, dat duurt bij dit product ook vrij lang. Persoonlijk vind ik dat een groot voordeel, omdat je daardoor rustig de tijd kunt nemen om het product aan te brengen. Na ongeveer 10 minuten (wat toch wel erg lang is), is de lipcream matte opgedroogd, maar geeft ‘ie wel nog altijd af aan bijvoorbeeld een glas. Na minuut of 30 is de lipcream helemaal opgedroogd en geeft deze niet meer af. Dat is erg lang, maar het voordeel van deze formule is dat het de lippen nauwelijks uitdroogt. Verder vind ik het enorm fijn dat je ‘m nauwelijks voelt zitten. Vaak voel je bij liquid lipsticks een dikke laag op je lippen zitten, dat is met de Soft Matte Lipcreams niet het geval, yes!

Op de foto hierboven zie je dat de lipcream matte is geworden. Mooie finish hè? Matte, maar niet uitdrogend, I love it! Oh ja, en sorry voor mijn make-up-loze gezicht, haha!

Op deze foto zie je hoe goed de lipcream nog op mijn lippen zit na 10 (!!!) uur. Ik heb de lipcream geen enkele keer bijgewerkt, wow. Ik heb de hele dag stage gehad: banaan, crackers met leverworst, boterham, koekjes, soep, thee, etc. gegeten en gedronken (ja, ik eet veel) en de kleur zit er nog steeds heel mooi op! Hier en daar is ‘ie wat vervaagd, maar dat mag ook wel na zo’n tijd.

Pluspunten:
✓ Deze kleur is zó ontzettend mooi
✓ Applicator waar goed mee te werken valt
✓ Substantie voelt prettig aan op de lippen, droogt niet uit
✓ Blijft enorm lang (10+ uur) zitten
✓ Keuze uit 28 kleurtjes

Minpunten:
✗ Lange droogtijd, aan de andere kant ook een pluspunt, omdat de cream daarom ook heel fijn aanvoelt op de lippen

Zoals jullie misschien al hebben gemerkt, ben ik een enorme fan van de NYX Soft Matte Lip Creams. Ik ben helemaal verliefd op de kleur Cannes, helemaal mijn kleurtje! Ik zou zeker een kijkje gaan nemen bij de Douglas filialen die NYX verkopen of natuurlijk in de mega NYX store in Amsterdam, zodat je een mooi kleurtje kunt scoren! Natuurlijk kun je ook online bestellen, maar veel kleuren zien er toch heel anders uit op de foto’s dan in het echt. Cannes lijkt op Douglas.nl namelijk ook heel bruin, terwijl ‘ie juist roze is…

»Ben jij al bekend met de Soft Matte Lip Creams van NYX?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

 

33 Reacties

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 22, 2017 / 9:23 am

   Precies! Ik ben helemaal verliefd op dit product!

 1. maart 22, 2017 / 9:27 am

  Haha, mijn zus en ik hebben precies hetzelfde gedaan, lekker naar de Douglas voor NYX zonder die drukte. Deze kleur is zo mooi! Ik heb deze ook en draag het erg vaak. De kleur staat je prachtig 🙂 Liefs, Sija

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 22, 2017 / 10:24 am

   dankjewel❤️

 2. maart 22, 2017 / 8:43 pm

  Ik vind dit zo’n mooi kleurtje. Hij staat je goed.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 22, 2017 / 9:46 pm

   Mooi is ‘ie he! Dankjewel❤️

 3. maart 23, 2017 / 7:03 am

  Wat een mooie kleur! Ik was eigenlijk nog helemaal niet zo bekend met de producten van NYX. Cannes is echt prachtig ik ben nu ook benieuwd naar de andere kleuren.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:43 am

   Ik ook!!

 4. maart 23, 2017 / 7:28 am

  Na 10 uur???? 1 van de pre’s als je het mij vraagt. Deze kleur is erg mooi maar denk niet weggelegd voor mij

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:43 am

   Ja!! Echt heel lango

 5. maart 23, 2017 / 11:03 am

  Ken dit merk helemaal niet, maar wat een mooie kleur!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 11:14 am

   ❤️

 6. maart 23, 2017 / 11:04 am

  O top. Ik ben altijd op zoek naar lippenstift die goed blijft zitten.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 11:13 am

   Dan is deze zeker een aanrader!

 7. maart 23, 2017 / 4:11 pm

  Wat een mooie kleur zeg! Ik ben niet zo van de lipsticks maar als ik me extra op wil doffen doe ik het soms. En dan voel ik mij altijd extra sexy! Wel fijn dat ie lekker goed blijft zitten dan. Dus dan lijkt me deze erg fijn!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:30 pm

   Ja zeker, hoef je er niet meer op te letten, ideaal!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:29 pm

   Geen dank❤️

 8. maart 23, 2017 / 4:19 pm

  Wat een fijne review en wat een mooie kleur zeg.. staat je erg goed..
  xx

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:30 pm

   Dankjewel!

 9. maart 23, 2017 / 4:20 pm

  Ik heb nog nooit geen goede ervaringen met liquid lipstick maar vind deze er mooi uitzien. Hij lijkt heel natuurlijk zonder in je lijntjes te gaan zitten. Ik wil ook graag nog twee eyeliners van NYX dus misschien moet ik deze liquid lipstick ook maar even in gedachten houden. Lijkt me wel leuk om eens te proberen. Hij staat jou in ieder geval beeldig.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:31 pm

   Ik vind ze normaal te zeer op de lippen liggen, maar dat is bij deze totaal niet het geval. Echt een aanrader. Dankjewel, super lief!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:31 pm

   Oeh, die staat ook nog op mijn lijstje!

 10. maart 23, 2017 / 5:20 pm

  Interessant! Ik gebruik eigenlijk nooit iets op mijn lippen omdat niets bij mij lijkt te blijven zitten. Misschien deze maar eens proberen! 🙂

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:31 pm

   Dan zou ik deze inderdaad eens proberen!

 11. maart 23, 2017 / 7:05 pm

  Prachtige kleur! Ik ben nog op zoek naar een ideale lippenstift voor mijn huwelijk. Deze is perfect. Ik wil hem. Ik ga komende week maar gelik even een bezoekje brengen aan Antwerpen.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 23, 2017 / 7:32 pm

   Wat leuk dat je gaat trouwen! Laat je me weten of je ‘m hebt gevonden en of ‘ie t is geworden? Ben heel erg benieuwd, hihi!

 12. maart 23, 2017 / 7:33 pm

  Wat een mooi kleurtje! Hij staat je ook mooi. Deze wilde ik als eerste NYX lipcream halen, maar hij is telkens uitverkocht als ik er ben 🙁

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 24, 2017 / 6:16 pm

   Wat lief, dank je wel! Oh dat is wel heel jammer. Via Douglas.nl kun je ze online bestellen!

 13. Maikel
  maart 23, 2017 / 8:12 pm

  Wat staat die kleur je geweldig! zo mooi

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 24, 2017 / 6:15 pm

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *