EVEN EXTRA LIEFDE VOOR JEZELF (EN JE GEZICHT)…

EVEN EXTRA LIEFDE VOOR JEZELF (EN JE GEZICHT)…

Hi allemaal,

Stiekem word ik ondertussen he-le-maal gestoord van het hele Coronavirus, vooral omdat het er tegenwoordig iedere minuut van de dag over gaat, iets wat natuurlijk super logisch is in een tijd waarin dit virus ons hele leven -letterlijk- overneemt. Toch probeer ik mezelf een beetje te ‘beschermen’ van alle negatieve nieuwsberichten en meningen van iedereen. Ik denk dat het heel belangrijk is om bewust te zijn van hetgeen in de wereld speelt, maar er niet de hele dag mee bezig te zijn. Het schijnt trouwens ook dat je je weerstand kunt opkrikken door het relativeren van zaken. Stress zorgt voor een verminderde weerstand en dus een hogere kans op besmetting. Het belangrijkste is dat wel met z’n alle goed voor onszelf én voor elkaar zorgen. En juist in deze onzekere en lastige tijden, is het extra belangrijk om lief voor jezelf te zijn en wat extra me-time momentjes in te lassen, iets waar de meesten onder ons nu ook net iets meer tijd voor hebben. Aangezien we op dit moment niet meer naar de spa, kapper of schoonheidsspecialiste kunnen om onszelf even te laten verwennen, kunnen we er maar beter voor zorgen dat we deze fijne momentjes naar huis brengen: Home-Spa moments dus. We moeten er met z’n allen (maar toch alleen: “hello social distancing!”) het beste van maken.

GEZICHTSVERZORGINGSROUTINE

De producten uit mijn gezichtsverzorgingsroutine zijn momenteel ontzettend wisselend. Mijn routine bestaat uit het verwijderen van mijn make-up, vervolgens breng ik een serum of olie aan, dan een lekker voedende crème en dan eventueel een oogcrème. Aangezien de producten die ik gebruik zó erg verschillen, kan ik nu dus niet één vaste routine omschrijven. Natuurlijk kan ik wel een aantal favorietjes opnoemen die ik al een tijdje gebruik. Zo is het welbekende Garnier Skinactive Micellair Reinigingswater voor de Gevoelige Huid een all time fave, maar bijvoorbeeld ook de Clinique Take The Day Off Lids, Lashes & Lips, waar Garnier de meer budgetproof versie (Skinactive Essentials 2-in-1 Waterproof Make-up Oogreinigingslotion) van verkoopt. Qua crèmes, serums, oliën en oogcrèmes wissel ik nog het aller meeste af. Ik vind bijvoorbeeld de producten uit de Clinique Moisture Surge lijn ontzettend fijn. Deze zijn lekker voedend voor mijn droge huid. Daarnaast ben ik ook he-le-maal fan van de nieuwe Hydra Zen Anti Stress Glow Liquid Moisturizer, de Rénergie Multi-Life Ultra Cream en het Advanced Génifique Youth Activating Concentrate, allemaal van Lancôme. Naast de gezichtsverzorgingsroutine die ik iedere dag uitvoer, verwen ik mijn huid op sommige dagen nét iets extra, namelijk met een gezichtsmasker en gezichtspeeling.

GEZICHTSMASKER

Ik probeer zo’n twee keer per week een extra me-time momentje in te lassen om mijn huid te laten genieten van een lekker gezichtsmasker. Dit is iets wat ik ontzettend fijn vind, maar waar ik op de een of andere manier toch altijd te weinig tijd voor vrij maak. Ik neem mezelf dan voor om twee keer per week een fijn masker aan te brengen, maar ik denk dat het daar gemiddeld zo’n drie keer per maand van komt. Oepsie… Ik gebruik tegenwoordig vooral sheetmaskers voor mijn gezicht. De maskers van Garnier vind ik ontzettend fijn. Ik gebruik vooral graag hun Hyaluron Shot Fresh-Mix Tissue Mask, Vitamin C Shot Fresh-Mix Tissue Mask én hun Moisture + Aqua Bomb Tissue Mask. Als je voor een luxere uitvoering wil gaan, kun je kiezen voor het Lancôme Génifique Hydrogel Melting Mask, waar trouwens ook een bijpassend oogmasker voor bestaat. Over beide producten is een review te vinden op DailyDaphne.nl. Mocht je liever voor een masker gaan dat gewoon op het gezicht gesmeerd moet worden, vind ik het Hydra Zen Jelly Mask van Lancôme ontzettend fijn. Dit product heb ik nog niet zo heel lang, maar is wel al een grote favoriet geworden!

GEZICHTSPEELING

De meest nieuwe stap die ik heb toegevoegd aan mijn gezichtsverzorgingsroutine is een peeling. Ik gebruikte wel eens een gezichtsscrub en dacht stiekem altijd dat een gezichtspeeling een luxere benaming was voor scrubben, maar ik zat er goed naast. Het grote verschil zit ‘m namelijk in de manier waarop de dode huidcellen worden verwijderd. Bij een scrub worden de dode huidcellen als het ware van de huid afgeschraapt, dit door middel van de korreltjes die in de scrub zitten, waardoor de huid glad wordt. Een peeling bevat allerlei zure stofjes, waardoor de dode huidcellen worden opgelost. In principe hebben beide producten een soortgelijk effect, namelijk het verwijderen van dode huidcellen. Mijn voorkeur gaat tegenwoordig wel 100% uit naar een peeling, dit omdat ik het gevoel heb dat mijn huid een stuk minder geïrriteerd raakt. Momenteel gebruik ik een peeling van Revolution Skincare, namelijk de 30% AHA + BHA Peeling Solution, een veganistisch product dat zorgt voor een intensieve, diepgaande reiniging van de huid, alle onzuiverheden verwijderd en de huid perfect zacht maakt. AHA staat voor Alfahydroxyzuren, welke helpen bij het verminderen van rimpels en het verbleken van pigmentvlekken. Het Betahydroxyzuur (BHA, ook wel Salicylzuur) dringt door tot in de poriën en reinigt ze. Bij dit product is het wel heel belangrijk om je goed aan de gebruiksvoorschriften te houden, gezien je anders je huid flink kunt beschadigen. Deze peeling mag namelijk maximaal twee keer per week (‘s avonds) worden aangebracht op een gereinigde en droge huid. Breng het product aan over het gezicht en de hals en laat maximaal 10 minuten inwerken, daarna afwassen met lauw water. Contact met de ogen moet te allen tijde worden voorkomen. Denk er ook aan om extra goed te letten op het aanbrengen van zonbescherming de dagen na de peeling. Ik merk ontzettend veel verschil nadat ik zo’n peeling heb aangebracht op mijn huid.
Probeer extra goed voor jezelf te zorgen in deze lastige en gekke tijd. Ben lief voor jezelf!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: