FAVORIETE ZELFBRUINER VOOR HET GEZICHT

FAVORIETE ZELFBRUINER VOOR HET GEZICHT

Hi allemaal,

Raise your hand als je het hele jaar zo wit bent als een spookje! *Steekt hand omhoog*. Ik word niet snel bruin van de zon, maar daarnaast wil ik ook niet dagenlang liggen te bakken voor een mooi kleurtje. Eigenlijk heeft dat twee redenen: 1) De zon is gewoonweg ontzettend slecht voor je huid, zowel met het oog op huidziektes als rimpelvorming én 2) Ik vind het niet fijn om de hele dag op een bedje te liggen zweten om een beetje kleur te krijgen. Toch vind ik het wel heel erg mooi om een bruin kleurtje te hebben, vooral in mijn gezicht. In de winter ben ik vaak zó wit dat ik regelmatig de vraag krijg of ik ziek ben. Bleekscheet? Yes, I am! En hoewel iedere huidskleur natuurlijk goed en mooi is zoals ‘ie is, vind ik mezelf toch net iets mooier met een beetje kleur in mijn gezicht. Echter is het vaak een hele opgave om een fijne zelfbruiner te vinden, aangezien er ontzettend veel zelfbruiners op de markt zijn én 9 van de 10 producten vlekken, oranje zijn, niet goed blijven zitten óf mega duur zijn. Als jij nog op zoek bent naar de perfecte zelfbruiner voor je gezicht, moet je zeker even verder lezen!

Als het gaat om zelfbruiners, heb ik denk ik zeker al tien verschillende producten geprobeerd. Van low budget tot high end merken, van foams tot druppeltjes en van afwasbare producten tot producten die beloven een aantal dagen te blijven zitten. De perfecte zelfbruiner voor mijn lichaam heb ik helaas nog niet gevonden, maar ik gebruik nu al een hele tijd een ontzettend fijne zelfbruiner voor mijn gezicht, namelijk het Collistar Magic Drops Self-Tanning Concentrate. En met de titel van dit artikel (ha, dat rijmt!) heb ik natuurlijk al lang verraden wat ik van dit product vind, maar in deze review ga ik je alles vertellen over deze fijne druppeltjes!

Oké, even beginnen bij wat je als eerste ziet als je dit product koopt, namelijk het kartonnen doosje dat om het flesje zit. Het doosje is simpel, maar duidelijk vormgegeven, aangezien je gelijk ziet om welk product het gaat: een zelfbruiner met een pipetje, die speciaal bedoelt is voor het gezicht én een snel resultaat belooft.

Op de verpakking staat een omschrijving van wat het product moet doen en hoe je het product kunt aanbrengen. Echter vind ik deze uitleg een beetje ‘karig’, gezien deze tanning drops eigenlijk heel multifunctioneel gebruikt kunnen worden:
1. Je kunt een paar druppeltjes aanbrengen op de huid en deze met de handen of een kwast netjes uitwrijven.
2. Een paar druppeltjes mengen met je nachtcrème en dit aanbrengen op je gezicht.
3. Een paar druppeltjes mengen met je bodylotion, zodat je je lichaam ook een mooi, subtiel kleurtje kunt geven.

Let op: als je dit product aanbrengt met je handen, was je handen achteraf heel goed met water en zeep! Later in dit artikel zal ik uitleggen hoe ik dit product altijd gebruik en wat mijn tips zijn.

Eerst even door naar het flesje. Het Collistar Magic Drops Self-Tanning Concentrate is te koop in een 30 milliliter en 50 milliliter flacon. De variant die op de foto’s in dit artikel te zien is, heeft een inhoud van 30 milliliter. Het flacon is gemaakt van glas en heeft een matte finish. Deze combinatie zorgt ervoor dat het flesje een ontzettend luxe feeling en uitstraling heeft. De drops worden uit het flesje gehaald middels een pipetje, een prettige manier om precies de juiste hoeveelheid product uit de verpakking te halen.

De textuur van de Magic Drops is er een die ik nog nooit eerder had gezien. De druppels zijn bruinig van kleur en zijn erg vloeibaar, maar tegelijkertijd ook een beetje gelly. Het product zorgt voor langdurige hydratatie en maakt de huid aangenaam glad en zacht. Daarnaast wordt het product snel opgenomen door de lichte textuur.

Eerder in dit artikel sprak ik over de drie manieren waarop het Collistar Magic Drops Self-Tanning Concentrate aangebracht kan worden. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de eerste optie die ik besprak, namelijk het aanbrengen van de druppels op de huid en dan uitwrijven. Ik reinig mijn huid en vervolgens  breng ik een serum of hele dunne crème aan op mijn gezicht en hals. Dit laat ik ongeveer een minuutje intrekken en ik druppel het Self-Tanning Concentrate op mijn gezicht (ik denk zo’n acht druppeltjes in totaal). Ik neem een schuin afgesneden Kabuki kwast en verdeel de druppeltjes middels ronddraaiende bewegingen over mijn gezicht, hals, oren én in mijn haarlijn, totdat het product egaal is aangebracht op mijn huid. Doordat de druppels bruinig van kleur zijn, kun je gemakkelijk zien of de zelfbruiner egaal is aangebracht. Je kunt de druppels ook aanbrengen met je handen, maar ik vind het effect met een kwast mooier én het is minder geknoei als je ervoor kiest een kwast te gebruiken (je weet wel, vieze handen enzo!).

Ik gebruik de Magic Drops het liefste in de avond, zo kan ik ze de hele nacht laten intrekken op mijn gezicht, zodat het effect de volgende ochtend optimaal is. Mocht je een snelle touch up nodig hebben, kun je het product ook gedurende de dag aanbrengen op een gereinigde huid en een (half) uur laten intrekken. Het resultaat is dan minimaal, maar het doet zeker iets.

Oké, even alle pluspunten van dit product op een rijtje. Het Collistar Magic Drops Self-Tanning Concentrate is voornamelijk mijn favoriete product door het effect dat het geeft. Ik breng het product aan in de avond en ik word in de ochtend wakker met een hele mooie, zachte, egale, goed gekleurde en bruine huid. Het product is alles behalve oranje en laat zich mooi verdelen over de huid. De Tanning Drops brengen gemakkelijk en snel aan, zijn gemakkelijk op te bouwen en irriteren mijn huid niet. Daarnaast heeft het Concentraat gelukkig ook geen vervelende geur, ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Iedere dag vervaagt het product een beetje, maar wel op een hele mooie en natuurlijke manier. Hierdoor ontstaan er geen vlekken of gekke kleurverschillen. En tot slot is het product helemaal niet duur en absoluut zuinig in gebruik. Ik ben nu bezig aan mijn tweede flesje en mijn eerste flesje heb ik nu zo’n jaar geleden gekocht. Het flesje dat op de foto te zien is, is mijn derde, maar die hoef ik de komende maanden niet aan te raken.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik groot fan ben van deze druppeltjes. Het Collistar Magic Drops Self-Tanning Concentrate is niet meer weg te denken uit mijn skin care routine!

Het product is te koop voor zo’n €20,- via de webshop van Notino!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: