LANCÔME LA VIE EST BELLE INTENSÉMENT

LANCÔME LA VIE EST BELLE INTENSÉMENT

Hi allemaal,

Daar ben ik weer, met artikel nummero zeven (!) over een geur van Lancôme, namelijk een review over de nieuwste aanvulling binnen het parfumassortiment van dit prachtige merk, La Vie Est Belle Intensément. Dit is de zesde La Vie Est Belle-aanwinst in mijn parfum collectie en er zijn ook drie Trésor geuren vertegenwoordigd. Dat betekent dat er gewoon negen (!) geurtjes van Lancôme op mijn geurenplateautje staan. En over de meest recente aanwinst ga ik in dit artikel alles vertellen…

La Vie Est Belle is een iconische, klassieke geur die wereldwijd ontzettend veel wordt verkocht. De geur is een ode aan het geluk, een positieve universele boodschap die iedereen raakt. De historische flacon heeft de emblematische vorm van een glimlach, het symbool van vreugde. Een technisch hoogstandje in compact en zwaar glas, met bovendien een perfect evenwicht tussen de welvingen van de glimlach en zijn geometrisch kader. Het parfum zit in het hart van deze luxeverpakking en is samengesteld uit een selectie van de mooiste grondstoffen, de meeste natuurlijk van oorsprong. De geur is het werk van drie grote parfumeurs die samen een onvergetelijke compositie maakten.

Keer op keer brengt Lancôme nieuwe versies uit van de iconische La Vie Est Belle. La Vie Est Belle Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Parfum Intense, Eau de Parfum Intensément, En Rose, L’Absolu De Parfum, de L’Eclat Eau de Parfum en Eau de Toilette, een haarparfum en ga zo maar door… En heel eerlijk? Ik vind ze bijna allemaal even lekker. In principe weet je gewoon dat als de originele La Vie Est Belle jouw ding is, je de andere geuren ook heerlijk zult vinden.

Lancôme omschrijft de geur als:

[1] Filosofie over leven en geluk, of universele ode aan de schoonheid van het leven
[2] La Vie Est Belle Insensément Eau de Parfum Intense samengesteld uit een rijk en sensueel hart [Iris Concentraat, Vanille, Jasmijn en Patchouli] gesublimeerd door opgewekte, exquise en zalige toetsen.
[3] Eerste intense rode Iris-Vanille akkoord, exclusief gecreëerd voor Lancôme door een van de grootste Franse parfumeurs.
Geluk is vandaag, hier, nu, op elk moment van ons leven ligt geluk voor je klaar om opgeraapt te worden. ‘Gelukkig zijn’ is voor Lancôme de belangrijkste gemoedstoestand, een noodzakelijk gevoel. Gelukkig zijn zou nooit moeten wachten, het zou een obsessie moeten zijn. Geïnspireerd door deze visie introduceert Maison Lancôme een nieuw hoofdstuk voor haar iconische parfum: La Vie est Belle Intensément.

La Vie est Belle Intensément openbaart een uitzonderlijke energieke vibe, in de kenmerkende compositie van het originele eau de parfum. Een zucht van passie. Iris, in het hart van deze nieuwe compositie, is de emblematische bloem in La Vie est Belle. Het vermengt met de sensuele geurnoten van vanillepeul om een weelderig, onderscheidend duo te creëren. Een laag op laag opgebouwd aura dat het iconische Lancôme parfumspoor achterlaat, resoneert met een unieke intensiteit. Trouw aan haar karakteristieke passie voor het leven opent La Vie est Belle Intensément met een euforische explosie van bergamot, roze peper en harmonieuze framboos; en ontvouwt vervolgens elk facet van haar bloemige, sensuele en fluwelige boeket. Geaccentueerd en versterkt door de iris en het vanille duo, straalt deze geur een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit – uur na uur.

De geurnoten kort op een rijtje:
> Top: Peer, Bramen
> Hart: Rode Iris, Oranjebloesem Absoluut, Sambac Jasmijn
> Basis: Vanille Extract, Essentie van Sandelhout, Patchouli Heart Essence

De geur heeft een typische La Vie Est Belle flacon, maar is toch net ietsje anders. Voor het eerst wordt de iconische La Vie Est Belle geur met een intense kleur gezien. Een vrolijke, intens roze kleur reflecteert en refereert naar een eindeloze vrijheid. Verder past de geur helemaal in het plaatje van de andere geuren van La Vie Est Belle: vrouwelijk, sprankelend, luxe en met de symbolische vleugels van vrijheid, welke dit keer in een passende knalroze / rode kleur aanwezig zijn. De couturefinish van elke strik wordt met de hand aangebracht waardoor elke flacon uniek is.

Tsja, toen ik dit artikel opende, wist natuurlijk iedereen met mij dat deze review niet anders dan positief afgesloten zou worden. Kan ik dit nog ‘een nieuwe favoriet’ noemen? Aangezien eigenlijk alle geuren van Lancôme favoriet zijn… Ik kan in ieder geval concluderen dat ik dit oprecht een hele lekkere geur vind. Het is een hele intense, krachtige, warme, zoete en sensuele geur. Eentje die ik graag bewaar bijzondere momentjes waar ik extra van wil genieten: een heerlijk etentje, een feestje óf een lekker avondje op de bank. Ik zou ‘m persoonlijk minder snel in het dagelijkse leven dragen, puur omdat ik dat ontzettend zonde vind. Het is een geur die vrij aan de prijs is en waar ik dan ook zuinig op ben. Gelukkig blijft de geur wel lekker lang hangen, waardoor je niet vaak hoeft bij te sprayen. Eigenlijk is één spraytje al genoeg voor de hele avond!

De verkoopadviesprijs van de flacon die je in dit artikel hebt gezien (50 ml) is €109,14. *Slik*, ja dat is nogal een bedrag voor een 50 milliliter flacon. Een eau de parfum is natuurlijk altijd duurder dan een eau de toilette, omdat de verhouding parfum een stuk hoger ligt. Het is dan ook logisch dat de prijs van de eau de parfum intense nog iets hoger ligt. Voordeel is wel dat het product ook zuiniger in gebruik is, waardoor je er uiteindelijk langer mee zal doen.

En ja hoor, daar kom ik weer: Notino.nl verkoopt veel luxe parfums voor fijnere prijsjes. De prijzen zoals Lancôme La Vie Est Belle Intensément te koop is bij Notino.nl:

> 30 ml: €42,90
> 50 ml: €67,50
> 100 ml: €122,50

Ik blijf het bizar vinden dat de prijzen bij Notino.nl zó veel lager liggen dan de prijzen bij andere parfumeries. De prijs van de 50 ml flacon scheelt dik €40,- (!), what?! Natuurlijk blijft een parfum van een luxe merk altijd een flinke uitgave, maar op deze manier is het toch iets beter te behappen. Dit grote prijsverschil geldt niet alleen voor de geur die je in dit artikel zag, maar ook voor vele andere geuren. Het is dus zeker de moeite waard om even te bekijken of jouw lievelingsgeur óf een parfum die al een tijdje op je wishlist staat, fijner geprijsd is op de website.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: