HET IS WEER TIJD VOOR HERFST PARFUMS

HET IS WEER TIJD VOOR HERFST PARFUMS

Hi allemaal,

Winter dip is kicking in… For real! Pfoe, ik merk echt dat ik moeite heb met de grote omslag in het weer de laatste weken. Ik probeer me momenteel vooral te focussen op de leuke aspecten van de herfst en winter, zoals de gezellige avondjes binnen, lampjes die over een tijdje weer overal aan staan, kaarsjes, dikke truien, grote jassen, maar ook het kunnen dragen van warme, volle geuren. Soms hoor ik dat mensen elk seizoen voor dezelfde geur kiezen, maar ik vind het zó heerlijk om de geuren die ik draag, af te kunnen stemmen op het jaargetijde. Een geluksmomentje voor mij is oprecht om in de ochtend een lekkere geur uit te kiezen. Daarbij besef ik me dan ook altijd heel goed dat ik heel dankbaar mag zijn dat ik de mogelijkheid heb om überhaupt te kunnen kiezen welke geur ik die dag wil dragen. In dit artikel ga ik een aantal geuren met jullie delen die perfect zijn voor de herfst. Een aantal heb ik zelf in mijn ‘collectie’ en anderen staan op mijn wishlist of ben ik benieuwd naar. Lets go naar de herfst parfums!

YSL Libre Intense

Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum Intense is ondertussen al drie jaar geleden uit gekomen. In die tijd ben ik steeds meer van deze geur gaan houden en ik merk dat ik deze al een heel aantal keren heb gedragen dit seizoen. Ik schreef er drie jaar geleden dit artikel over. Dit is zo’n typische geur die voor mij echt gelijk staat aan ‘herfst’ en ‘winter’. Het is een intensere, diepere, meer sexy geur die zich perfect laat lenen om tijdens de koudere dagen te dragen. De geur is zoet, romig en warm. De vanille valt voor mij op in deze geur en dat vind ik heer-lijk. En daarbij is de flacon werkelijk prachtig, echt een genot om naar te kijken.

Lancôme La Vie Est Belle Intensément

Over deze geur schreef ik ook in 2020 een review, die hier te lezen is. De La Vie Est Belle geuren stellen mij echt bijna nooit teleur. Als een nieuw uitgekomen geur zou moeten aanschaffen en ik zou ‘blind’ (zonder te ruiken) moeten kiezen, zou ik kiezen voor een geur uit de La Vie Est Belle lijn, because I loooove it! Lancôme had eerst ook de L’Eclat geuren in het assortiment, die Eau de Parfum is nog steeds een van mijn favoriete wintergeuren, maar deze is helaas niet meer te koop. Toen ik daarachter kwam, was ik oprecht sad. Maar de Intensément versie is ook heel erg lekker. Ten opzichte van de YSL Libre Intense is deze van Lancôme wat minder gedurfd en bijvoorbeeld geschikter om cadeau te doen voor een verjaardag. Ik gebruik deze geur zowel in de zomer als in de winter, maar ik merk dat ik ‘m de laatste weken meer erbij pak dan daarvoor, dus deze staat zeker weer hoog op mijn favorieten lijstje.

YSL Black Opium

Black Opium is een parfum dat bijna iedereen wel kent. Net als Libre Intense is deze geur ook van Yves Saint Laurent. Deze geur kocht ik in de eerste instantie een beetje om de ‘hype’, maar ondertussen ben ik er dol op geworden. Het is een échte herfst en winter geur door de deurnoten vanille, patchouli en koffie. Een diepe, intense, warme geur waar je van moet houden, maar als je ervan houdt, wil je niet meer zonder.

Carolina Herra Good Girl

Dit is zo’n geur die ik overal voorbij heb zien komen en die enorm mijn interesse heeft gewekt, maar die ik volgens mij nog niet eerder heb geroken. Tonkaboon en cacao zijn de basisnoten in deze geur, waardoor ik denk dat Caroline Herra Good Girl goed passend zou zijn voor de koudere seizoenen. Deze staat in ieder geval op mijn ‘te ruiken’ lijstje en ik schat even in dat ‘ie daarna gelijk door kan naar mijn wishlist.

Armani Sì Passione Intense

Ook de Sì Passione Intense is eentje al op mijn wishlist staat. In deze geur zit onder andere vanille en patchouli en ik kan me herinneren dat ik ‘m niet super intens vond, maar wel winters. Hopelijk kan ik deze geur komende winter gaan toevoegen aan mijn collectie!

Welke geur staat er op jouw wishlist voor deze winter?

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: