LIBRE INTENSE | YVES SAINT LAURENT

LIBRE INTENSE | YVES SAINT LAURENT

Hi allemaal,

Op het gebied van parfums lijkt 2020 wel het jaar van de quasi-nieuwe parfums. Er worden veel ‘nieuwe’ parfums gelanceerd, die eigenlijk een ‘vervolg’ zijn op een al bestaande geur. Recente voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Idôle L’Intense van Lancôme, Chloé Nomade Absolu de Parfum én L’Interdict Intense van Givenchy. En natuurlijk laat een merk als Yves Saint Laurent deze nieuwe trend niet aan zich voorbij gaan. In 2019 werd Libre Eau de Parfum gelanceerd en ondertussen is de nieuwe versie van het al bestaande parfum ook al te koop: Libre Eau de Parfum Intense. Waarom ik de al bestaande geur nooit heb gekocht, maar wel besloot deze nieuwste lancering aan te schaffen én alle ins en outs over deze geur, lees je in dit artikel.

Libre Eau de Parfum is een enorme hit sinds het parfum is uitgebracht in 2019. Stiekem merk ik dat ik toch wel gevoelig ben voor marketing tructjes; des te vaker ik een product voorbij zie komen (of dit nou bij mede-bloggers, via reclames of op een poster in de stad is), des te nieuwsgieriger ik ben. Ik ben dan ook zo iemand die een parfum meermaals gaat ruiken in de parfumerie, ook al weet ik dat de geur eigenlijk niet echt mijn ding is. Want: iedereen lijkt ‘m wel lekker te vinden, dus misschien vind ik de geur na zes keer ook ineens lekker. De eindstand is dan eigenlijk altijd hetzelfde, want een geur is wel je ding, of niet. En niet ineens na een paar dagen het tegenovergestelde. Maar goed, back to the point. Ik heb de ‘originele’ versie van Libre meerdere keren geroken, maar het was toch niet mijn ding. Ik denk dat ik ‘m over all te bloemig vind, daarbij is de geur van lavendel allerminst mijn ding, een geurnoot die er voor mij heel erg uitspringt bij het origineel.

Toen Yves Saint Laurent zo’n twee maanden geleden een nieuwe versie van hun geur die staat voor vrijheid uitbracht, was ik eigenlijk niet gelijk nieuwsgierig, ervan uitgaande dat ook deze versie niet bij mij zou passen. Toch werd ik na een tijdje benieuwd, want ik zag de geur weer zó vaak voorbij komen en iedereen was er lyrisch over. En ja hoor, na de geur één keer geroken te hebben, was ik verkocht.

Libre Intense is de nieuwste creatie van Yves Saint Laurent Beauté. De iconische structuur van YSL Libre, die wordt gekenmerkt door spannende contrasten en afwisselend lavendel en oranjebloesem, wordt in deze compositie op een sensuele en zachte manier opnieuw geïnterpreteerd. De geur staat voor vrijheid en sensualiteit. Zonder compromissen, zonder tegenstrijdigheden. Libre is een viering van vrijheid: een geur voor iedereen die doet wat ze willen en precies durven te zijn wie ze zijn.

De iconische IT-flacon van Libre weerspiegelt de spanning van het parfum tussen mannelijk en vrouwelijk. Yves Saint Laurent heeft mannelijke frisheid en vurige vrouwelijkheid toegevoegd aan het parfum. Hiermee staat het gedurfde contrast van Libre nog meer in de spotlight. Dit is ook terug te zien in het flacon. Libre Eau de Parfum Intense is omhuld in een flacon met een luxueus en oversized accessoire eromheen. De Cassandre, het iconische logo van het merk, is speels gekanteld en genageld aan het glas, net als een juweel. De hals bevat gouden kettingen, gedrapeerd als een sexy juweel. De asymmetrische, zwart gelakte dop kleden deze coutureflacon. Intenser dan ooit, kleurt het parfum in een tint tussen vuur en goud. Het flacon is geïnspireerd op de handtassen van Yves Saint Laurent.

De flacon is echt he-le-maal mijn ding. Ik vind ‘m edgy en stoer door de vele hoeken en punten én de intens gekleurde vloeistof, maar tegelijkertijd ook chique en feminien door de gouden details van de kettingen en het iconische logo dat verwerkt is in en op het glas. Echt prachtig.

Het kartonnen doosje dat om het flacon zit, vind ik ook een luxe uitstraling hebben. Het verklapt een beetje de inhoud, door het logo van YSL groots naar voren te laten komen, maar toch is het een verrassing als je het kartonnetje opent. De intense kleur van de vloeistof is namelijk niet terug te zien in de verpakking en dat vind ik wel heel leuk!

SEXY. INTENS. HOT.

De nieuwe versie van Libre is een volle, bloemige en warme geur met een gloeiend heet karakter en diepe sensualiteit. De iconische structuur van Libre die gebaseerd is op een spanning tussen lavendel uit Frankrijk en oranjebloesem uit Marokko, wordt op een nog sensuelere en zinnelijkere manier geïnterpreteerd, waar de vurige orchidee toegevoegd is. Dit maakt de geur krachtiger, vuriger en rijker…

Geurnoten:
> Topnoten: Lavendel, Mandarijn & Bergamot
> Hartnoten: Oranjebloesem, Jasmijn & Orchidee
> Basisnoten: Vanille, Tonkaboon & Ambergrijs

Libre Eau de Parfum Intense is, zoals de naam al zegt, een diepere, intensere, meer sexy geur die perfect is voor de herfst en winter. In het origineel ruik ik de lavendel heel goed, maar in deze versie, ruik ik de lavendel persoonlijk niet. De geurnoot zit er wel in, maar in tegenstelling tot het origineel, behoort de lavendel tot de topnoten, terwijl lavendel bij Libre een hartnoot is, wat betekent dat de noot daar rijker en langer aanwezig is, terwijl een topnoot sneller vervliegt. Ik ruik wel een heerlijke zoete, romige en warme vanille geur, die zowel afkomstig is van de vanille als tonkaboon. De geur blijft ontzettend goed hangen, zelfs na een dag dragen, kun je nog intens genieten van de diep aanwezige geur. Als je niet van intense, warme, zoete en sensuele geuren houdt, is Libre Intense niet jouw ding en zou ik eerder voor de originele Libre gaan. Als je wel van heerlijk aanwezige geuren houdt, is Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum Intense jouw nieuwe verslaving!
De adviesprijzen van Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum Intense liggen vrij hoog. Dat is heel normaal voor een Eau de Parfum Intense, gezien de geuren gewoonweg sterker geconcentreerd zijn. Hierdoor heb je er natuurlijk ook veel minder van nodig, dus in verhouding vind ik het altijd wel meevallen hoe veel duurder zo’n intensere geur is. De adviesprijzen liggen ongeveer als volgt: 30ml – €85,00 | 50ml – €117,00 | 90ml – €157. En ik zou Daphne niet zijn als ik de geur niet veel goedkoper zou hebben gescoord. Ik heb mijn aanwinst namelijk via Notino.nl besteld, waar de prijzen ongeveer als volgt liggen: 30ml – €50,00 | 50ml – €75,00 | 90ml – €97,00. Dit scheelt je gewoon maximaal €60,- als je voor de grootste versie gaat. Wow, mega veel. Dus: mocht je een lekkere, intense dames parfum zoeken om jezelf op te trakteren óf om te geven aan een powervrouw voor bijvoorbeeld haar verjaardag of kerstmis (over minder dan twee maanden is het weer zo ver, jaaa!), is deze heerlijke geur en het bestellen via Notino.nl zeker een aanrader.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: