MY WAY | ARMANI

MY WAY | ARMANI

Hi allemaal,

Het is alweer heel wat maandjes geleden dat de laatste parfum review online kwam op DailyDaphne.nl. Daar moet verandering in komen! Nu de feestdagen er weer aankomen, krijg ik spontaan extra veel zin om reviews te schrijven over de nieuwste geuren. Komt dat even goed uit! Na vele nieuwe versies van al bestaande parfums, brengt Giorgio Armani eindelijk weer eens een écht nieuw parfum uit: MY WAY. In dit artikel ga ik je de background story van dit parfum laten zien én vertellen wat ik van de geur vind.

Er zijn wel eens eerder reviews van geuren van Giorgio Armani voorbij gekomen op DailyDaphne.nl, namelijk over zowel het dames parfum als het heren parfum Because of You & Stronger with You én het broertje en zusje van dit duo, namelijk In Love with You Freeze & Stronger with You Freeze. En vanaf vandaag dus ook een review over de allernieuwste parfum: MY WAY.

Armani legt over dit parfum uit dat MY WAY dé geur van ervaringen en connecties voor de nieuwsgierige en authentieke vrouwen is. Armani wil dat je dit parfum ziet als een uitnodiging om je horizon te verbreden en zinvolle ontmoetingen over de hele wereld te beleven. Een helderwit bloemenboeket is ingekapseld in een talismanfles, een metafoor voor de wereld.

Oké, ben ik de enige die zich afvraagt wat een talisman is? Mocht je het niet weten, heb ik het even voor je (en voor mezelf) gegoogeld. Er zijn verschillende definities te vinden, maar samenvattend kom ik uit op twee verschillende soorten beschrijvingen. Een talisman is een voorwerp dat ervoor gemaakt is je te beschermen, bijvoorbeeld een amulet, beschermende penning of ander gelukssymbool. Ook is een talisman een persoon die een beroep uitoefent, namelijk het verkopen van reizen op maat. Deze reizen zijn gebaseerd op individualiteit, comfort en bijzondere ervaringen. Eigenlijk zouden beide beschrijvingen passend kunnen zijn bij dit parfum, op basis van de informatie die Armani erover heeft weggegeven.

De MY WAY flacon symboliseert een talisman die alle beleefde ervaringen en ontmoetingen omvat. De dop is een diepblauwe steen en is een metafoor voor de aarde, een universele kleur die ons allen verenigt en ons verbindt met elkaar en met onze planeet. De steen wordt omringd door een gouden ring, symbool van een uniek pad dat verlicht wordt door elke ontmoeting die we beleven. De glinsterende gouden ring, gegraveerd met de letters Giorgio Armani, voorziet de flacon van een luxueuze touch of gold. De blauwe kraag van stof rondom de hals van de flacon, een uiterst verfijnd detail, is een knipoog naar het couture erfgoed van Giorgio Armani.

I AM WHAT I LIVE

Dit luxueuze parfum is navulbaar en ontwikkeld om voor eeuwig te koesteren én dat heeft Armani verwerkt in de flacon. Elk formaat MY WAY flacon is ontworpen om thuis eenvoudig na te vullen. De MY WAY navulling is een fles van 150ml die afzonderlijk verkocht wordt en heeft een speciaal systeem zodat je niet knoeit en dus geen product verspilt. Op die manier draag je bij aan het milieu én kun je goedkoper genieten van je (binnenkort misschien wel) favoriete parfum.

Zowel in het kartonnen doosje als in de flacon komen drie kleuren terug: donkerblauw, roze én goud. De flacons van Armani zijn over het algemeen vrij ‘simpel’ te noemen, maar er zit toch altijd een heel verhaal achter en dat vind ik erg leuk. De flacon van MY WAY sprak me in de eerste instantie niet echt aan. Ik moest eigenlijk gelijk denken aan een heel ouderwets parfum. Nu ik de boodschap van MY WAY weet, en weet dat de flacon daadwerkelijk gebaseerd is op authenticiteit, vind ik ‘m er ontzettend goed bij passen. De flacon voelt, zoals we van Giorgio Armani gewend zijn, zwaar en luxe aan.

De geur is gemaakt door Carlos Benaïm en Bruno Jovanovic en is vooral heel bloemrijk. “We hebben bloemen geïnterpreteerd op de Armani manier,” zegt Jovanovic. “Sterk, stoutmoedig en elegant. De geur is opgebouwd rond Italiaanse frisheid, heldere bloemengeuren en moderne houttonen, het moest verfijnd en eigentijds worden.”

MY WAY is een ontmoeting van bewust ingekochte ingrediënten. Bergamot ontmoet oranjebloesem uit Egypte in een stralende, sprankelende start. De oranjebloesem, geëxtraheerd uit bittere sinaasappelen in Egypte, wordt gecreëerd volgens een gemoderniseerde en ambachtelijk enfleurage extractieproces. Een versterkt helder bloemenboeket van tuberoos en jasmijn uit India is het kloppende hart van deze fascinerende geur. De Indische tuberoos bloem is met de hand geplukt in velden in de buurt van Mysore, in de staat Karnataka, India. Ten slotte ontmoet een levendig cederhout uit Virginia een sensuele vanille uit Madagaskar en geruststellende witte musk om de compositie te ondertekenen. De vanille wordt verkregen aan de hand van een duurzaam en inclusief programma dat ontworpen is om de lokale bevolking in Madagaskar te ondersteunen.

De combinatie van het hervulbare flesje en het kiezen voor bewuste inkoop van ingrediënten, zorgt voor een stapje richting duurzaamheid én dat is natuurlijk altijd iets om te stimuleren!

Oké, even terug naar de geur. Wat ruik ik precies? Ik vind MY WAY een heel harmonieus parfum. Het is niet te bloemig, niet te fruitig, niet te zoet, maar ook zeker niet te fris. Ik vind het een echte parfum voor overdag, maar die in elk seizoen gedragen kan worden. Bloemige geuren zijn normaalgesproken eigenlijk niet zo mijn ding, dus ik had ook niet verwacht dat MY WAY zo in de smaak zou vallen. Ik denk dat dat komt omdat de basisnoten geen bloemen zijn en de bloemennoten over all iets minder bloemig laten ruiken. Ik ben ontzettend blij met deze heerlijke toevoeging aan mijn parfum collectie. Ik denk dat veel vrouwen met mij deze geur heel erg lekker vinden. Ik vind het zeker een optie die ‘veilig’ is als je een geurtje voor je vriendin, moeder, of een andere vrouw die je lief hebt, wil kopen voor de feestdagen.

De adviesprijzen van MY WAY liggen voor 30 milliliter op ongeveer €71, voor 50 milliliter op ongeveer €100, voor 90 milliliter op ongeveer €140 en voor de reil (150 milliliter) op ongeveer €150. Je scoort Armani MY WAY voor een fijner prijsje via Notino.nl, daar betaal je namelijk ongeveer €51 (30ml), €72 (50ml), €96 (90ml) en €130 (150ml/refill).

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: