HET NIEUWSTE PARFUM DUO VAN ARMANI!

HET NIEUWSTE PARFUM DUO VAN ARMANI!

Hi allemaal,

Aankomende vrijdag is weer 14 februari, dé dag dat liefde nog net een beetje extra gevierd mag worden. Ik hoor steeds meer om me heen dat mensen Valentijnsdag ‘commerciële onzin’ vinden, maar ik zie het juist als een hele mooie gelegenheid om de mensen die je lief hebt nét dat beetje extra te geven. Dit hoeft natuurlijk niet in de vorm van hele dure cadeau’s. Maar: eerlijk is eerlijk. Wie wordt er nu niet blij van een hele mooie bos rozen, een luxe etentje óf een heerlijk nieuw parfum?

Ik vind het altijd ontzettend leuk als parfums als ‘duo’ worden uitgebracht. Het meest bekende parfum ‘koppel’ is denk ik toch wel van Paco Rabanne; One Million en Lady Million. Tegenwoordig komen er steeds meer merken uit met mannen- en vrouwenparfums die bij elkaar passen, zo ook Emporio Armani. De geuren ‘Because It’s You’ en ‘Stronger With You’ zijn in 2017 geïntroduceerd, waar afgelopen jaar een blogpost van online is gekomen op DailyDaphne.nl. Daarna  werden ‘In Love With You’ en ‘Stronger With You Intensely’ op de markt gebracht. In 2020 voegt Emporio Armani een nieuw hoofdstuk toe met de introductie van een nieuw krachtig parfumduo. Eind vorige maand zijn ‘In Love With You Freeze’ en ‘Stronger With You Freeze’ gereleased.

In Love With You Freeze en Stronger With You Freeze zijn verkrijgbaar in de unieke, maar tegelijkertijd herkenbare duo-flacons van glas. Dit keer zijn de flacons voorzien van een matte ‘frosted’ finish, als reflectie van de frisheid van de nieuwe geuren. Wederom roepen de zuivere, essentiële lijnen en rondingen het idee op van een mannelijke schouderpartij en vrouwelijke heupen. De ronde metalen dop creëert een verbinding tussen de twee geuren en staat symbool voor ringen die verweven zijn met elkaar. Deze ringen komen zowel terug in de dop van de flacon als in de ‘O’ van ‘You’ op het kartonnen doosje.

Beide geuren hebben een subtiele signatuurkleur, die door het matte glas te zien is. De vrouwelijke variant heeft een perzikkleurige tint die de vrouwelijkheid van de geur overbrengt. De vloeistof van de andere variant heeft een kenmerkende cognackleur, die staat voor mannelijkheid.

IN LOVE WITH YOU FREEZE | 50 ml – €79,- (adviesprijs)

Ladies first, right?! Dus we beginnen met In Love With You, de vrouwelijke variant van de twee nieuwe geuren. Emporio Armani beschrijft de geur als “een fruitige floriental die sprankeling van de meest uitbundige liefde overbrengt”. De stralende geur opent met topnoten van bergamot, peer en mandarijn, dat een bruisende, opwindende en nieuwe touch geeft. Het hart is opgebouwd vanuit een romig akkoord van een Jasmijn Sambac Absolute, een sprankelend pioenroos akkoord en een delicaat lelietjes-van-dalen akkoord. Om zowel het verkoelende als een bloemige frisheid te verkrijgen, is in de basis een warme Patchoeli Guatemala essence met een Vetiver essence en een sensueel witte musk akkoord, waardoor de geur een omhullend, houtachtig en sensueel effect heeft.

In de review van de Armani Because It’s You Eau de Parfum benoemde ik dat ik die geur zou omschrijven als fruitig, bloemig, everyday en vrouwelijk. Als ik Because It’s You en In Love With You Freeze zou moeten vergelijken, is Because of You in verhouding zoeter en fruitiger dan het nieuwste pareltje. In Love With You Freeze is een hele frisse geur, heerlijk voor aankomende zomer. Ik neig persoonlijk altijd naar de warmere en zoetere geuren, wat in mijn geval betekent dat ik Because It’s You zou verkiezen boven In Love With You Freeze. Het is duidelijk te ruiken dat de geuren uit dezelfde lijn komen. Als je een keuze wil maken tussen beiden, is het dus handig om jezelf de vraag te stellen of je meer van de écht frisse geuren bent of liever gaat voor de iets fruitigere en zoetere noten.

STRONGER WITH YOU FREEZE | 50 ml – €68,- (adviesprijs)

Oké, de variant voor mannen. De ‘klassieke’ Armani Stronger With You is by far mijn meest favoriete geurtje voor mannen. En ik ben niet de enige die daar zo over denkt. Zo weet ik dat alleen al drie mannen in mijn omgeving deze Eau de Toilette in hun collectie hebben. De geur is mannelijk, maar tegelijkertijd zit er ook een warm en zoet accentje in. Ik vind het een hele bijzondere geur, die voor alle -vooral koudere- dagen zeer geschikt is. Stronger With You Freeze is heel duidelijk een nieuwe geur die is geïnspireerd op de klassieker. De geur opent met frisse noten van limoen, gember en een mandarijn essence om te prikkelen en verleiden. Daarnaast zorgt een appel akkoord voor een fruitige en sappige noot. In het hart zijn aromatische lavendel, salie en geranium bourbon gecombineerd met een kruidig accent van kardemom. De geurnoten van geglazuurde kastanjes, amberachtige houtsoorten, gaiac (tropisch hout) en een Madagascar Vanilla bourbon extract vormen tezamen zowel een mannelijke als houtachtige intensiteit toe. De herkenbare warme, zoete, maar mannelijke geurnoten van de ‘klassieke’ variant komen merkbaar terug, maar dan met een frisse vleug aan geurnoten ertussen. Dat maakt dat deze vernieuwde variant zeer geschikt is als Eau de Toilette voor de zomer.

Ik vind de verfrissende varianten op de bestaande geuren van Emporio Armani hele lekkere toevoegingen op de klassiekers, vooral nu we weer richting de zomer gaan (I know, een zeer optimistische gedachte in februari…). Naast deze koppel parfums van Armani, zijn er natuurlijk nog meer geuren te koop die als ‘setje’ zijn uitgebracht. Een ander heerlijk duo vind ik Hugo Boss The Scent for him en Hugo Boss The Scent for Her. En ja: als je een nieuw ‘duo’ geurtje voor je geliefde partner koopt, is dat natuurlijk het ideale excuus om de bijpassende variant aan jezelf cadeau te doen!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: