YVES SAINT LAURENT VOLUPTÉ NIGHT REHAB LIP MASK

YVES SAINT LAURENT VOLUPTÉ NIGHT REHAB LIP MASK

Hi allemaal,

Ik wil heel even een klein momentje creëren voor het feit dat het vandaag 31 december is, wat betekent dat het morgen gewoon al 2020 is én dat DailyDaphne.nl dan alweer drie (!) jaar bestaat. Ik blijf het bi-zar vinden hoe snel de tijd gaat. Het verbaast me ieder jaar weer, haha. Oké, ik had het over een ‘klein momentje’, dus meer zinnen ga ik er ook niet aan wijden. De laatste blogpost van 2019 is er namelijk eentje over een masker voor de lippen van Yves Saint Laurent. Daarbij sluit ik het jaar met deze blogpost in stijl af, gezien deze in samenwerking is met Notino.nl, een bedrijf waarmee ik het gehele jaar heb samen gewerkt. Die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat er afgelopen jaar heel veel mooie producten voorbij zijn gekomen op DailyDaphne.nl. Oké, nu écht over naar het lip masker. 3, 2, 1, GO!

Yves Saint Laurent is een merk dat nog niet zo vaak voorbij is gekomen op DailyDaphne.nl. Ik heb er momenteel welgeteld twee producten van in mijn stash: een heerlijk parfum (Mon Paris Eau de Parfum) én het product dat centraal staat in deze review, namelijk het Volupté Night Rehab Lip Mask. Zoals bij vele luxe producten is de naam een hele mond vol.

Ondertussen zijn er twee reviews online gekomen over lip maskers, zonder deze meegerekend dan. ‘Lip masker’ is zo’n product dat nu ineens overal op lijkt te duiken. En eerlijk? Ik ben er super blij mee. Mijn lippen zijn altijd extreem droog, vooral in de koude wintermaanden. Van uitgedroogde lippen met velletjes wordt niemand blij. Ik ben dan ook nog zo iemand die zich schuldig maakt aan het trekken aan die velletjes. Eindstand: continue een bloedlip. Dat betekent dus dat er hoge nood is aan een verzorgend, voedend en herstellend product voor de lippen.

Zoals we van Yves Saint Laurent gewend zijn, zit het product in een mooi gouden kartonnen doosje, dat een luxueuze uitstraling en feeling met zich mee brengt. Het doosje glimt en valt dus lekker op. De productdoosjes van het merk zijn altijd ‘eenvoudig’ vormgegeven: in hoofdletters staat de naam van het product op de voorkant, dit samen met het logo van Yves Saint Laurent.

Aan de bovenkant is de naam van het product nogmaals te vinden: Volupté Night Rehab Lip Mask in de ‘kleur’ (?) 1 Night Rehab.

Wanneer het product uit de verpakking wordt gehaald, komt er een zilverkleurige, langwerpige, ronde huls tevoorschijn. Eerlijk gezegd had ik een goudkleurige huls verwacht, waarschijnlijk omdat het doosje ook een goude kleur heeft. De huls is qua vorm een typische ‘lipgloss‘ huls, maar ziet er mega chique uit. De zilvere kleur is lekker opvallend, dit in combinatie met de roze-kleurige ‘band’ met daarin het YSL-logo gegraveerd én onderin het ‘doorzichtige’ stukje in de vorm van een lipje, maakt dat de verpakking een echte eye catcher is.

Yves Saint Laurent Volupté Night Rehab Lip Mask is een masker voor de lippen dat in de nacht aangebracht dient te worden. Het product belooft dat je ontwaakt met mooi verkwikte lippen die al meteen ‘s ochtends vroeg helemaal kiss-proof zijn. Dit masker voor de lippen hydrateert en voedt evenveel als Volupté Liquid Colour Balm, maar zonder de concentratie aan pigmenten. Het product is bijna transparant en heeft een neutrale licht roze-achtige tint om de lippen tijdens de slaap te sublimeren. De formule met hydraterend kokosnootwater zorgt voor zachtheid en de frisheid van de lippen, terwijl het antioxiderend granaatextract de beschermingsmechanismen van de lippen versterkt en onderhoudt.

Ik denk dat ik nog nooit zo’n leuke applicator heb gezien. Het is gewoon een lipje, hóe schattig is dat dan?! Precies dit is de reden dat ik helemaal gek ben op het luxere segment verzorgingsproducten. Er wordt vaak zó goed nagedacht over de verpakking en ik vind het heerlijk om zulke mooie producten op de foto te zetten. Naast het feit (já, bij deze is het een feit!) dat de applicator echt méga schattig is, doet ‘ie ook prima zijn werk, ook niet geheel onbelangrijk. De zachte applicator glijdt gemakkelijk over de lippen en ‘dubbel dippen’ is niet nodig, gezien er gelijk voldoende product op zit.

Onderaan de huls is ook een lipje te zien, een doorzichtig stukje in de huls. Je ziet de tint van het lip masker er doorheen: een lichtroze kleurtje. Eerlijk gezegd snap ik de functie van het toevoegen van een kleurtje aan een nacht (!) masker niet zo goed, maar gezien het een licht, vrij transparant kleurtje is, is het zeker geschikt om te ‘dragen’ als je je bed in duikt.

De geur van het lip masker is lekker fruitig, een combinatie van perzik en watermeloen denk ik. Ik hou daar wel van: een summer vibe tijdens die koude winterdagen. Vergeleken met andere lip maskers die ik heb getest, is de substantie van deze Volupté Night Rehab een stuk dunner en lichter te noemen. Wanneer het product net op de lippen is aangebracht, voelt het heel vochtig en een beetje koud. Een gevoel dat ik persoonlijk wel wennen vond, maar dat trekt na enkele seconden weg. Het is ook niet onprettig of iets dergelijks, maar gewoon anders dan ik gewend ben. Mijn lippen voelen gelijk een stuk zachter aan.

Het prettige aan dit lip masker is dat ‘ie gewoon in een ‘lipgloss‘ huls zit, wat betekent dat je ‘m mega makkelijk kunt meenemen en onderweg kunt opsmeren. Ik gebruik het masker dan ook vooral als go to lippenbalsem, want ja: ‘break the rules!’.

Ik vind het Yves Saint Laurent Volupté Night Rehab Lip Mask een heel fijn product. Niet alleen de vormgeving van de verpakkingen is helemaal op en top, ook de geur, de applicator en -natuurlijk- het product zelf zijn heel fijn. Ik gebruik het lip product vooral als lippenbalsem en af en toe pak ik ‘m ook erbij als ik ga slapen. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een multifunctioneel product voor de lippen dat er chique uit ziet, heerlijk ruikt en gemakkelijk in gebruik is!

Het Yves Saint Laurent Volupté Night Rehab Lip Mask heeft een inhoud van 6 milliliter, waar je momenteel bij Notino.nl €29,60 voor betaald.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: