WINTER TIP: VEGAN GEURKAARSEN BIJ NOTINO

WINTER TIP: VEGAN GEURKAARSEN BIJ NOTINO

Hi allemaal,

Sneeuw, regen, hagel, kou, veel wind en nauwelijks zon: allemaal ingrediënten voor een heerlijke (uhhh…) winter. Het moge duidelijk zijn dat ik een echt zomermeisje ben. Nou ja, eigenlijk een lentemeisje. Want ik ben dan ook zo’n typische Nederlander die in de zomer klaagt over de hitte en het feit dat ik mega snel verbrand. Oké, ik wijk weer af van het onderwerp. Hoe we het ook wenden of keren: het is winter en het winterse weer zal nog wel even aanhouden. “If you don’t have the best of everything, make the best of everything you have” – Erk Russell. Deze quote laat ik maar al te graag los op de winter en geurkaarsen. Want eerlijk is eerlijk: geurkaarsen maken deze koude, korte en kille dagen toch een stukje warmer en gezelliger. Mijn ode aan geurkaarsen is nu wel voorbij. Laten we snel doorgaan met de drie nieuwste aanwinsten in mijn -veel te grote- geurkaarsen collectie. Alsof die parfum-, tassen-, jassen- en schoenencollecties nog niet voldoende waren…

Geurkaarsen dus. Ze zijn er in vele verschillende soorten, maten, geuren en kleuren. Maar blijkbaar zijn er nog meer verschillen te ontdekken, namelijk de basis waarvan de kaarsen gemaakt worden. De meeste kaarsen worden gemaakt van paraffine, een bijproduct van olieraffinage. Echter zijn er ook kaarsen die worden gemaakt van dierenvet, getsie. Ik ben me er nooit bewust van geweest dat kaarsen dus zó’n verschillende basis kunnen hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel natuurlijke kaarsen, gemaakt van bijvoorbeeld sojawas, bijenwas en kokoswax. De kaarsen die in dit artikel voorbij komen, zijn allemaal op basis van sojawas.

DW Home | Birthday Cake

De naam van deze geurkaars klinkt toch alleen al té lekker? Birthday Cake van DW Home is een geurkaars op basis van sojawas. Deze kaars ruikt lekker zoet en warm, precies hoe ik een versgebakken taart ook zou omschrijven. De inspiratie voor de geur was een vers gebakken vanille taart met topping en sprinkles, jammie. Birthday Cake is een vrij aanwezige geur. Heerlijk voor in een grotere ruimte, wat mij betreft ietwat te sterk voor een kleine kamer zoals mijn slaapkamer. Bij ons thuis staat deze geurkaars dus lekker in de woonkamer te branden. De kaars heeft twee lontjes en een inhoud van 131.96 gram. Het precieze aantal branduren kan ik niet vinden, maar op basis van het gewicht, gok ik dat dit rond de 40 uur ligt.

DW Home | Sweet Fig

Zoete en warme geuren zijn écht he-le-maal mijn ding in de winter. Als je naar mijn parfumcollectie kijkt, zie je voornamelijk geuren die onderverdeeld kunnen worden in deze categorieën. Ik vind het echt heerlijk. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor parfums, maar zeker ook voor geurkaarsen. Zulke geuren doen me denken aan de koude winterdagen, waarin ik onder een dekentje met een warme kop thee een serie aan het kijken ben. Oh wacht, heb ik nu toch een pluspunt gevonden van de winter? Oké, ssjjjtt… Dit vergeten we weer heel snel, haha. Toch vind ik het -als grote liefhebber van de ietwat warmere dagen- ook heerlijk om in de winter een lekker fruitig kaarsje te branden. Op die manier waan ik mezelf toch een beetje in de zomer. En dat kan perfect met de Sweet Fig geurkaars van DW Home. Naast de heerlijk kleurrijke koraalkleurige, maar toch minimalistische verpakking, ruikt de geur ook écht naar zomer. Zoet en fruitig gecombineerd: ik hou ervan. De geurkaars bestaat uit een combinatie van rode appel, vijg en bosvruchten. Echt een favorietje! Deze kaars heeft één lont en heeft ongeveer 33 branduren.

DW Home | Vanilla Sugar Cane

Toen ik de naam van deze geurkaars las, wist ik gelijk: deze móét ik gewoon hebben. DW Home omschrijft dat de kaars een natuurlijke zoete geur heeft door de eilandsuikerriet die in de kaars verwerkt is, welke wordt benadrukt door de warmte van vanillebonen, amber, muskus, licht hout én een vleugje gemalen amandel. Deze kaars is gemaakt op basis van coconut wax, heeft één lont en staat garant voor zo’n 30 uur brandplezier. DW Home beschrijft de geur als ‘comforting, warm and sweet’ en dat zijn precies de goede woorden voor deze heerlijke winterse geurkaars. Alles wat een vanillegeur heeft, is natuurlijk helemaal geweldig, maar deze kaars heeft toch nog net iets extra’s, wat ‘m heerlijk maakt.

Ik ben helemaal weg van de heerlijke geurkaarsen van DW Home. Ik wil mijn collectie onder andere nog uitbreiden met de Pineapple + Papaya geurkaars. Klinkt heerlijk toch?! Notino.nl heeft momenteel een hele leuke actie op de kaarsen van DW Home. Je krijgt namelijk een geurkaars bij besteding van meer dan €27,-. Op die manier kun je er nog meer aan je collectie toevoegen! Ik weet niet precies tot wanneer deze actie geldig is, dus als je graag gebruik wil maken van deze leuke actie, kun je er het beste snel bij zijn.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: