LANCÔME HYDRA ZEN ANTI-STRESS GLOW LIQUID MOISTURIZER

LANCÔME HYDRA ZEN ANTI-STRESS GLOW LIQUID MOISTURIZER

Hi allemaal,

Het is heel belangrijk om je huidverzorging aan te passen op de weersomstandigheden, waar je in de zomer eerder een spf 50 aanbrengt, kies je in de winter voor een intense verzorging. Voor mij is het lang zoeken geweest naar reinigingsproducten, crèmes en serums die mijn huid intensief genoeg voeden tijdens de koude winteromstandigheden. Ondertussen heb ik een aantal producten waarvan ik weet dat ze goed werken voor mijn vochtarme, droge huid in de winter. En afgelopen jaar heb ik een extra product toegevoegd aan dit lijstje, namelijk de nieuwste toevoeging aan de Hydra Zen productlijn van Lancôme, de Anti-Stress Glow Liquid Moisturizer.

Tijdens een event van Lancôme dat begin 2020 plaatsvond, maakte ik voor het eerst kennis met de Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Glow Liquid Moisturizer en ik was gelijk verkocht. Je hebt het product al eens eerder voorbij kunnen zien komen in de blogpost waarin ik mijn favoriete producten van Lancôme met jullie deel. Ik ga je in deze review stapje voor stapje meenemen waarom ik zo’n fan ben van dit product!

De wereld om ons heen verandert snel: luchtvervuiling, emotionele stress en een non-stop digitale levensstijl. Al deze factoren kunnen invloed hebben op de schoonheid van de huid. Wanneer jouw huid gestresst en uitgeput raakt, verzwaren haar natuurlijke beschermingsbarrière. De huid verliest gemakkelijker vocht, krijgt minder weerstand en is dan ook minder goed in staat zichzelf te beschermen, waardoor de huid een vale, grauwige uitstraling krijgt.

De Hydra Zen producten zijn wereldwijd een bestseller. De producten richten zich op alle uitdagingen waar een overbelaste huid mee te maken krijgt door stress te neutraliseren en haar ‘Zen-Factor’ te herstellen. Begin 2020 is de nieuwste toevoeging aan deze lijn gelanceerd, een nieuw soort moisturizer in een vloeibare textuur die zorgt voor hydratatie, kalmering en het terugkrijgen van de natuurlijke glow.

Het kartonnen doosje dat om het product zit, is niet zo spannend. Het doosje is wit van kleur, met een zilveren en lichtroze streep, en de naam van de moisturizer staat er duidelijk op vermeld.

Gelukkig is het product dat uit het doosje tevoorschijn komt, wel een echte eye catcher! Het product zit in een glazen flesje dat lichtroze van kleur is en een zilver pompje bevat. Opnieuw is de vormgeving minimalistisch te noemen, maar tegelijkertijd ook luxe en cute, want hoe leuk is deze kleur?!

Los van de verpakking, is de inhoud natuurlijk het meest belangrijk. Hydra Zen Anti-Stress Liquid Moisturizer bevat 11 aminozuren, hyaluronzuur, aloë vera en rozenextract. Deze liquid hydrateert en ondersteunt de natuurlijke vochtbarrière van de huid met een zichtbare anti-stress werking, waardoor de huid gehydrateerd en gekalmeerd voelt en de hele dag blijft stralen. Lancôme legt uit dat het geen gezichtsserum én geen fluïde is: de vooruitstrevende vloeibare textuur verfrist de huid voor een totaal nieuwe ervaring. Vederlicht, snel absorberend en niet plakkerig: het verstopt niet en laat geen vettig laagje achter. De huid wordt omhuld door een lichtgewicht beschermende sluier en een stralende finish, en vertoont al snel minder zichtbare tekenen van stress.

Hier nog even de werkzame stoffen op een rijtje:
> Aminozuren Complex: er zijn 11 aminozuren geselecteerd vanwege hun hydraterende en kalmerende eigenschappen. Aminozuren vormen peptiden en eiwitten, als een soort bouwstenen voor de huid. Ze zijn in staat om de natuurlijke mechanismen van de huid te stimuleren dat haar ook zachter en soepeler maakt.
> Hyaluronzuur: een bewezen en krachtig hydraterend bestanddeel dat op effectieve wijze vocht weet vast te houden en het natuurlijke vochtgehalte van de huid versterkt. Het helpt de huid meer volume (‘plumped up finish’) en voeding te geven
> Biologische aloë vera: biologisch en op duurzame wijze geteeld, staat aloë vera extract bekend om de kalmerende, hydraterende en antioxidantrijke eigenschappen.
> Roos Extract: dit delicate signatuur ingrediënt dat de basis vormt voor de gehele Hydra Zen lijn, helpt de huid te kalmeren.

De Hydra Zen Anti-Stress Liquid Moisturizer is, zoals Lancôme zelf ook beschrijft, een vooruitstrevend product. Een soortgelijk product heb ik nog nooit eerder gebruikt. De liquid is eigenlijk een hele vloeibare crème, die ontzettend lekker ruikt, de huid goed voedt en beschermt én tegelijkertijd snel intrekt, wat ‘m dus ook heel fijn maakt om als dagcrème te gebruiken. Ik gebruik het product het liefste twee keer per dag, gewoon omdat ik ‘m zó lekker in gebruik vind. In de ochtend gebruik ik ‘m als dagcrème en in de avond als ‘serum’, dus dan breng ik er nog een dikke, voedende nachtcrème over aan, zodat ik mijn huid optimaal voed. Als je nog op zoek bent naar een fijne crème voor ‘s nachts van Lancôme, kan ik de Rénergie Multi-Lift Ultra ook echt aanbevelen, ook die kon je voorbij zien komen in de blogpost waarin ik mijn favorieten van Lancôme met jullie deel. Dat is ook echt een heer-lijke crème, pure verwennerij!

De Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Liquid Moisturizer is een absolute favoriet. Het feit dat ik ‘m een tijdje geleden opnieuw heb besteld, terwijl ik nog mega veel gezichtsverzorging op voorraad heb, betekent dat ik de liquid met heel veel plezier gebruik. Zowel voor in de zomer, dan gebruik ik ‘m ‘s ochtends en ‘s avonds en heb ik eigenlijk geen andere verzorgende en vochtinbrengende producten nodig. In de winter voeg ik er ‘s avonds wel graag een extra crème aan toe, maar ook dat is eigenlijk niet iedere dag nodig. Dit product van Lancôme trekt ontzettend snel in, is niet vet, maar wel erg verzorgend én dat vind ik de perfecte combinatie. Ik ben fan!

De Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Liquid Moisturizer is voor €41,80 te koop via Notino.nl.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: