GEZICHTSREINIGINGSROUTINE

GEZICHTSREINIGINGSROUTINE

Hi allemaal,

De conditie van je huid heeft met veel invloeden te maken: hormonen, luchtvervuiling, voeding, beweging, etc. Tegenwoordig kunnen we ook ‘mondkapjes’ aan dit rijtje toevoegen. Het is erg lastig om een mooie, egale, zuivere huid te (krijgen en) behouden. Het reinigen van je gezicht met goede, milde, maar doeltreffende producten is ontzettend belangrijk voor een goede conditie van de huid. In het artikel van vandaag ga ik mijn routine delen op het gebied van het reinigen van mijn gezicht. Deze routine is eigenlijk al een hele tijd mijn ‘basis’. Natuurlijk wissel ik wel eens met producten, gezien ik het erg leuk vind om nieuwe producten te testen, maar eigenlijk val ik altijd terug op deze producten, omdat ik weet dat deze goed voor mijn huid werken.

Allereerst zal ik mijn huidtype met jullie delen. Ik heb een normale tot droge huid, die met momenten vrij gevoelig kan zijn. Mijn huid is te beschrijven als zuiver, waarbij ik af en toe last heb van onzuiverheden.

Zoals jullie wellicht weten, heb ik jarenlang bij een drogisterij gewerkt. Regelmatig kwamen jonge meiden (en soms jongens) en/of hun ouders naar de winkel met de vraag: “wat kan ik het beste doen tegen mijn (kind zijn / haar) onzuivere huid?”. Velen van hen hadden gehoord dat de meer ‘agressieve’ producten goed werken tegen het bestrijden van een onzuivere huid. Echter werken dit soort producten vaak averechts. Op het moment dat je aan de slag gaat met te agressieve producten, krijgt de huid als het ware een shock en gaat de huid alleen maar meer talg aanmaken, iets wat resulteert in meer onzuiverheden.

De routine die ik in dit artikel met jullie ga delen, is denk ik een reinigingsroutine die voor velen goed zal werken. Het is een routine die mild, maar effectief is. Ik ga de producten op volgorde benoemen:

1. GARNIER SKIN ACTIVE EXPRESS 2 IN 1 OOGREINIGINGSLOTION

Deze remover gebruik ik echt al ja-ren. Met dit budgetproof product krijg je iedere ooglook met gemak van je ogen af. De Garnier Skin Active Express 2 in 1 Oogreinigingslotion is een twee-fasen product, er zit dus olie in en je moet het flesje schudden voordat je het product aanbrengt op een watje. Veel soortgelijke producten halen de (waterproof) oogmake-up er niet goed af óf prikken ontzettend in de ogen. Met deze rakker heb ik daar écht geen last van. Ik heb al zó veel soortgelijke producten getest, maar qua prijs-kwaliteit verhouding kom ik eigenlijk altijd bij deze terug.

Het enige product dat ik even fijn vind als die van Garnier, is de Clinique Take The Day Off Make-up Remover For Lids, Lashes & Lips, een soortgelijk product, maar dan van Clinique dus. Deze twee producten zijn echt toppers en must haves voor iedereen die op zoek is naar een goed product om de ogen mee te reinigen (zelfs als je de beste waterproof mascara ever gebruikt!).

Garnier Skin Active Express 2 in 1 Oogreinigingslotion | 125 ml – €4,40

2. GARNIER SKIN ACTIVE MICELLAIR REINIGINGSWATER

Wederom een product van Garnier. Waarom? Het is lekker budgetproof én doet écht niet onder ten opzichte van high end producten! Dit Micellair Reinigingswater is mild voor de huid (prikt niet en droogt niet uit) en reinigt de huid tegelijkertijd als een tier. Ook dit product breng je aan op een watje, je gaat ermee over je gezicht en je bent ready to go. Ook voor micellair water geldt dat ik al ontzettend veel producten heb getest, maar vaak bevatten ze toch alcohol of parfum, iets wat ik niet graag zie in een product dat ik dagelijks twee keer gebruik. Ik gebruik deze micellair water van Garnier ook al jaren, als tweede stap in mijn reinigingsroutine. Ik gebruik ‘m bewust als tweede stap, want dan kan ik gelijk de overgebleven olie (van de oogmake-up remover) van mijn huid halen, zodat er geen vettig laagje achter blijft rondom mijn ogen. Ook het reinigingswater van Garnier prikt niet in de ogen en kan eigenlijk voor elk huidtype worden gebruikt. Mocht je een hele vette huid hebben, zou je kunnen kiezen voor de groene variant, die is speciaal voor mensen met een vette huid, maar is niet te agressief. Ik kan in ieder geval écht niet meer zonder deze grote roze fles!

Garnier Skin Active Micellair Reinigingswater | 100 ml – €3,30 | 400 ml – €5,00 | €700 ml – €9,90

3. FOREO LUNA 3 + MICRO FOAM CLEANSER

Als extra reinigingsstap gebruik ik regelmatig de FOREO LUNA 3. Al meer dan een jaar geleden schreef ik een uitgebreide review over dit apparaatje, een gezichtsreinigingsborstel. Het is een prijzig product, maar wel een hele mooie en handzame beautytool die een heel belangrijk onderdeel van mijn verzorgingsroutine is geworden. Je hebt verschillende uitvoeringen van de FOREO LUNA 3, namelijk een paarse voor de gevoelige huid, een roze voor de normale huid en een blauwe voor de gemengde huid. Het verschil tussen deze drie varianten is de hardheid en dikte van de siliconen ‘haartjes’. Mocht je de FOREO LUNA 3 te prijzig vinden, kun je ook eens kijken naar de goedkopere reinigingsapparaten van FOREO. Het merk verkoopt namelijk ook mini’s en die zijn een stukje goedkoper. Een FOREO LUNA gebruik je in combinatie met een cleanser. Qua cleansers wissel ik eigenlijk altijd een beetje af, maar de FOREO Micro Foam Cleanser is een van mijn favorieten. Deze is ontzettend zacht voor de huid, waardoor je huid niet wordt uitgedroogd of trekkerig aanvoelt na gebruik. Ik gebruik de FOREO LUNA 3 een aantal keer per week om mijn huid extra goed te reinigen, vaak in de douche.

FOREO LUNA 3 | €199,00
FOREO Micro Foam Cleanser | 20 ml – €9,90 | 100 ml – €44,90

4. REVOLUTION SKINCARE 30% AHA + BHA PEELING SOLUTION

Waar een aantal jaren geleden iedereen sprak over de nieuwste scrubs om je huid mee te exfoliëren, zijn nu chemische exfolianten niet meer uit de beauty industrie weg te denken. De 30% AHA + BHA Peeling Solution van Revolution Skincare is zo’n chemische exfoliant, die de dode huidcellen verwijdert, de huid diepgaand reinigt, aangenaam glad maakt en laat stralen. Chemische exfolianten zouden beter zijn voor de huid, omdat deze gecontroleerder te gebruiken zijn dan een scrub, waarbij je de huid gemakkelijk kan beschadigen. De gezichtspeeling van Revolution Skincare reinigt de huid intensief en diepgaand en zorgt voor een zuiver en glad huidje na gebruik. Het product is ook heel makkelijk te gebruiken. Je brengt de vloeistof maximaal één keer per week aan, dit doe je in de avond en op een gereinigde en droge huid. Je brengt het product met de handen aan en laat het maximaal 10 minuten inwerken, waarna je het er gemakkelijk met lauw water af wast. Het is belangrijk om je goed aan deze voorschriften te houden, want als je het te vaak of te lang gebruikt, kan de huid beschadigingen op lopen en doet dit product meer kwaad dan goed. Maar laat je daar zeker niet door afschrikken, zolang je het gebruikt zoals het hoort, is het écht een must have binnen jouw reinigingsroutine en ga je er veel profijt van hebben!

Revolution Skincare 30% AHA + BHA Peeling Solution | 30 ml – €11,90

5. HUIDVERZORGING

Als ik stap 1 t/m 3 (en eenmaal per week stap 4) heb uitgevoerd, ga ik verder met het aanbrengen van mijn huidverzorgingsroutine, die meestal bestaat uit een serum / olie, een voedende crème én een crème voor de ogen. In dit artikel ga ik niet verder in op de producten die ik bij deze stap gebruik, omdat ik me alleen wil focussen op de reiniging.

6. REVOLUTION SKINCARE OVERNIGHT TARGETED BLEMISH LOTION

Dit product van Revolution Skincare gebruik ik (gelukkig) niet dagelijks. Het is een lotion die je op onzuiverheden kunt aanbrengen. Het behandelt de problematische plekjes in je gezicht, kalmeert tegelijkertijd de irritatie én bevordert de natuurlijke regeneratie. Het fijne van dit product is dat je ‘m lokaal kunt gebruiken. Het werkt zeer effectief, zonder dat je je hele gezicht hoeft uit te drogen. Het product bestaat uit twee fasen: een roze substantie (die naar de bodem zakt) en een doorzichtige vloeistof (die bovenop de roze substantie zweeft). Het is de bedoeling dat je het product gebruikt door met een wattenstaafje door beide vloeistoffen te gaan, om het product vervolgens aan te brengen op de plekjes waar het nodig is. Het product droogt vervolgens heel snel op, waardoor je geen vlekken in je kleding / kussenhoes krijgt.

Revolution Skincare Overnight Targeted Blemish Lotion | 30 ml – €14,20

Zo, dat was ‘m dan: mijn gezichtsreinigingsroutine. Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven met deze blogpost en jullie er weer even aan heb kunnen herinneren dat het heel belangrijk is om je gezicht goed te reinigen. Alle genoemde producten zijn te koop via Notino.nl!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: