MIJN EERLIJKE MENING OVER DE FOREO LUNA 3

MIJN EERLIJKE MENING OVER DE FOREO LUNA 3

Hi allemaal,

De afgelopen maanden schieten de gesponsorde Instagramfoto’s en YouTube video’s over de FOREO LUNA 3 als paddestoelen uit de lucht. Menig influencer laat zien hoé fijn de tool is. En ja, ook mijn nieuwsgierigheid werd alsmaar groter en groter. Ik had dan ook ontzettend veel geluk toen Notino.nl mij de FOREO LUNA 3 wilde opsturen om er een artikel over te schrijven. Maar, zoals altijd, mag -en zal- ik volledig mijn eigen en eerlijke mening geven over het product.

De filosofie van het Zweedse merk FOREO is gebaseerd op de overtuiging dat je er geweldig uitziet als je je geweldig voelt. FOREO LUNA is het revolutionaire systeem voor het reinigen van de huid dat voor het eerst in 2013 werd ontwikkeld. Ondertussen heeft het merk een breed scala aan producten uitgebracht, waarbij de FOREO LUNA 3 een van de nieuwste toevoegingen is. Met het sonische reinigingsapparaat  FOREO LUNA 3 upgrade je je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Deze slimme siliconen beauty tool zorgt voor de meest perfecte, diepgaande reiniging van je huid in amper één minuut. Ook verstevigt de tool de huid, houdt het in vorm en laat het prachtig stralen.

Aan de zijkant van de verpakking zijn in het kort de functies van het apparaatje te vinden:
> T-Sonic Pulsaties: de huid wordt extreem diep gereinigd middels de 8000 T-Sonic pulsaties die de FOREO LUNA 3 per minuut heeft, wat ervoor zorgt dat vuil, olie, talg, make-up resten en dode huidcellen worden verwijderd. De FOREO LUNA 3 is op 16 verschillende standen te gebruiken, wat betekent dat je de intensiteit kunt aanpassen aan jouw wensen.
> Doelgerichte verstevigende massage: middels de massage routines die via de app tevoorschijn komen, wordt de jeugdige uitstraling van de huid onthuld.
> Langere, zachte aanraakpunten: de borstelkop van de LUNA 3 is 30% groter dan die van de LUNA 2. Daarnaast zijn de siliconen ‘haartjes’ 30% langer en 25% zachter. Een groter bereik en extra zachtheid zijn de ingrediënten voor een diepere en mildere reiniging.
> Ultra hygiënische siliconen borstel: het aanschaffen van nieuwe onderdelen voor je LUNA 3 is niet nodig, gezien het sneldrogende design ervoor zorgt dat ophoping van bacteriën wordt voorkomen. FOREO garandeert ook dat de LUNA 3 je levenslang blijft werken.
> Slim Zweeds design: de FOREO LUNA 3 is 100% waterdicht en de borstelkop hoeft niet te worden vervangen.

Op bovenstaande foto is de overige inhoud van de verpakking te zien. Allereerst bevat de verpakking een sample van het FOREO serum, leuk om eens uit te proberen. Daarnaast zit er natuurlijk een oplaadkabeltje in, welke je trouwens niet vaak nodig hebt, aangezien de FOREO tot 650 keer gebruikt kan worden met één oplaadbeurt, echt mega fijn! Tot slot zit er ook een opbergzakje in het doosje. Op die manier kun je je FOREO LUNA 3 op een schone manier opbergen en bescherm je je apparaat tijdens het meenemen ervan. En het materiaal waarvan het zakje is gemaakt, is zo fijn en zacht, love it!

De FOREO LUNA 3 is -in dit geval- een paars, simplistisch vormgegeven apparaatje van zo’n tien centimeter hoog. Het apparaat heeft een gemakkelijke grootte, waardoor het heel prettig in de handen ligt. De borstelkop met siliconen ‘haartjes’ is het reinigingsgedeelte van de FOREO LUNA 3. Aan de achterkant is het massage gedeelte te vinden.

De FOREO LUNA 3 is in drie verschillende kleuren te koop, namelijk roze, paars en blauw. Niet alleen de kleuren zijn verschillend aan deze versies, want iedere kleur is speciaal ontwikkeld voor specifieke huidtypes. De roze versie is speciaal voor de normale huid, de paarse variant voor de gevoelige huid en de blauwe voor de gecombineerde huid. Zoals te zien op de foto’s, ben ik voor de paarse variant gegaan, dit omdat mijn huid snel gevoelig kan reageren op (te) agressieve producten.

De borstelhaartjes van de FOREO LUNA 3 zijn echt mega zacht, iets wat ik niet had verwacht, aangezien het siliconen ‘uitsteeksels’ zijn. De ‘haartjes’ voelen erg fijn aan op de huid.

HOW TO USE

1| Koppel jouw LUNA 3 aan de FOREO app via bluetooth (dit is om de LUNA 3 te ontgrendelen voor het eerste gebruik).
2| Bevochtig je gezicht, breng jouw favoriete reiniger aan op de LUNA 3 en druk tweemaal op de startknop.
3| Beweeg LUNA 3’s aanraakpunten in cirkelende bewegingen over je gezicht tot de ingebouwde timer het apparaat uitschakelt.
4| Spoel LUNA 3 af, dep je gezicht droog en ga verder met je huidverzorgingsroutine.

Op bovenstaande foto is de grootte van de FOREO LUNA 3 goed te zien. 

FOREO APP

Om de FOREO LUNA 3 voor de eerste keer te gebruiken, heb je dus de FOREO app nodig. Via deze app kun jij jouw apparaat (lees: alle apparaten van FOREO) koppelen aan jouw persoonlijke account. Via je telefoon kun je gemakkelijk jouw FOREO tool instellen. Bij de LUNA 3 kun je instellen hoelang jij wil dat jouw ‘cleansing routine’ duurt. Ik heb dit ingesteld op 120 seconden, dit is het langste. Daarnaast kun je ook de intensiteit instellen, welke je kunt verwisselen van stand 1 tot 16, voor ieder wat wils. Middels de app kun je jouw ‘standaard’ instellingen instellen. Je kunt je FOREO LUNA 3 vervolgens gemakkelijk aanzetten middels een dubbele klik op de knop op de achterkant van het apparaat en uitzetten door dezelfde knop voor een aantal seconden in te drukken. Via de app kun je ook de verschillende massagestanden activeren.

MASSAGE TREATMENTS

Aan de achterkant van de FOREO LUNA 3 is het ‘massage’ gedeelte van het apparaat te zien. Via de FOREO app kun je een keuze maken tussen de vier verschillende ‘massage treatments’:
Eyes on the prize: een massage van twee minuten die pulsaties van hoge en lage intensiteiten gebruikt om de huid rondom het oog te verstevigen.
Nothing but neck: verstevigt de huid en het decolleté met een massage van twee minuten.
Contour crazy: een massage van vier minuten accentueert en tekent jouw jukbeenderen en kaakbeen.
Mouth magic: verstevig jouw kaaklijn terwijl je fronsrimpels vermindert met deze massage van twee minuten.

Persoonlijk maak ik weinig gebruik van de ‘massage treatments’, daar neem ik me vaak de tijd niet voor. Toch vind ik het een hele leuke extra optie, die velen wel dagelijks zullen gebruiken.

MICRO-FOAM CLEANSER

Om de reinigingsfunctie van de FOREO LUNA 3 optimaal te kunnen gebruiken, heb je een reinigingsgel of -schuim nodig. FOREO heeft de Micro-Foam Cleanser in het assortiment, een milde reinigingsschuim. Het product verwijdert op een hele milde wijze onzuiverheden die gedurende de dag zijn ontstaan. De natuurlijk hydraterende en huidvriendelijke ingrediënten maken dit product een perfecte match voor alle huidtypes. Deze zijdezachte gezichtsreiniger belooft een stralende teint, zelfs na het eerste gebruik. Het romige product verandert in fijne microbellen die onzuiverheden aanpakt vanuit diep in poriën, op milde wijze de huid zuiveren en overtollige olie verwijderen. De speciale formule, die aminozuren en vitamine E bevat, helpt jouw huid te hydrateren en beschermen, zodat het altijd zacht aanvoelt en er vitaal uitziet.

Voordat ik de FOREO Micro-Foam Cleanser had getest, had ik altijd het beeld dat zulke reinigingsproducten de huid ontzettend zouden uitdrogen, maar niets is minder waar. Deze cleanser is ontzettend mild voor de huid en droogt de huid écht niet uit. Ik vind ‘m echt super fijn en je hebt maar heel weinig nodig.

Jup, ik kan niet anders dan zeggen dat dit kleine apparaatje me ontzettend heeft verbaasd. Alle gesponsorde posts die de afgelopen tijd in mijn tijdlijn voorbij zijn gekomen, hebben mijn interesse gewekt en daar ben ik super blij mee. Ik kan en wil niet meer zonder mijn FOREO LUNA 3. Voor deze review heb ik het apparaat een aantal weken dagelijks minimaal twee keer gebruikt. Op de dagen dat ik ging sporten, heb ik de LUNA 3 drie keer gebruikt, ook vlak na het sporten. En de afgelopen twee weken heb ik de tool links laten liggen om te kijken wat het verschil zou zijn. Na een aantal dagen de FOREO LUNA 3 intensief gebruikt te hebben, zag mijn huid er rustig en glowy uit. Momenteel -nadat ik de tool zo’n twee weken niet heb gebruikt- is mijn huid erg onrustig. Op mijn voorhoofd heb ik een aantal bultjes en op mijn kin heb ik allerlei kleine puistjes die maar niet willen verdwijnen.

In de ochtend gebruik ik mijn FOREO LUNA 3 gewoon voordat ik mijn make-up ga aanbrengen en in de avond verwijder ik eerst al mijn make-up met remover, waarna ik mijn LUNA 3 als ‘extra’ reiniger gebruik. Daarnaast vind ik het ook heel fijn om het apparaatje mee te nemen naar de gym, zodat ik mijn huid grondig kan reinigen nadat ik klaar ben met sporten. Ik zag namelijk in een vlog van Mascha (@beautygloss) dat zij haar FOREO altijd meeneemt naar de sportschool, omdat dat heel goed voor je huid zou zijn en ook mij bevalt dat super goed!

Om eerlijk te zijn, heb ik -behalve de hoge prijs- geen negatief punt over de FOREO LUNA 3 te melden. Ik vind het een heel handzaam en mooie beautytool die een heel belangrijk onderdeel van mijn verzorgingsroutine is geworden. De batterij gaat ontzettend lang mee, waardoor je je daar eigenlijk geen zorgen meer over hoeft te maken. Je kunt ‘m gewoon in je tas gooien en gaan. Via de app kun je gemakkelijk zien hoe vol de batterij nog is, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Sinds ik de FOREO LUNA 3 gebruik, heb ik geen gezichtsscrub meer nodig, iets waar mijn gevoelige huidje heel blij van wordt. De LUNA 3 exfolieert de huid namelijk op een zeer milde, maar effectieve manier. Je kunt het apparaat gewoon meenemen onder de douche, aangezien ‘ie 100% waterproof is. De siliconen ‘haartjes’ zorgen ervoor dat de tool ontzettend gemakkelijk te reinigen is. Waar borsteltjes met ‘echte’ haren bronnen zijn voor bacteriën en andere rotzooi, kun je je LUNA 3 op een grondige manier reinigen. Ik heb zelfs gelezen dat je ‘m gewoon in de vaatwasser kunt doen! Tot slot vind ik een heel groot pluspunt dat je niet iedere drie maanden nieuwe opzetstukjes moet aanschaffen, iets wat bij andere gezichtsreinigingsborstels wel het geval is. Ik heb voorheen wel eens getwijfeld om een ander soort reinigingssysteem aan te schaffen, maar dan ben je vaak ook €100,- voor het apparaat kwijt en gemakkelijk twee tot drie tientjes voor een opzetstuk, die iedere drie maanden vervangen moet worden. Als je het in verhouding bekijkt, is de FOREO LUNA 3 (€199,-) een goede investering, gezien je je geen zorgen meer hoeft te maken over de aanschaf van nieuwe opzetstukjes.

Mocht je de FOREO LUNA 3 te prijzig vinden, kun je ook eens kijken naar de goedkopere reinigingsapparaten van FOREO. Het merk verkoopt namelijk ook mini’s en die zijn een stukje goedkoper. Ik ben ontzettend blij met mijn FOREO LUNA 3 (€199,-) en ook zeker met de FOREO cleanser (€9,90), de combinatie werkt echt perfect.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: