VICHY MINÉRAL 89 SERUM

VICHY MINÉRAL 89 SERUM

Hi allemaal,

De laatste maanden merk ik dat skincare steeds meer mijn interesse wekt. Lange tijd heb ik mij afgevraagd hoe dat zo is gekomen, maar ik denk dat ik er ondertussen wel achter ben gekomen. Op het moment dat mijn huid er zuiver, rustig en stralend uit ziet, voel ik mezelf veel zekerder dan dat mijn huid onzuiver, onrustig en dof oogt. Natuurlijk kun je met make-up het meeste camoufleren, verdoezelen en jezelf er weer ‘gezond’ uit laten zien, maar hoe fijn is het om wakker te worden, jezelf in de spiegel aan te kijken en blij te kunnen zijn met hoe je huid er op dat moment uit ziet? Ik vind het ontzettend fijn en wil dan ook graag een product met jullie delen waarvan ik het idee heb dat het heel veel goeds doet en heeft gedaan met mijn huid.

Ja, ik geef het toe; ik ben hartstikke geïnfluenced (is dat een woord?, schrijf ik dat zo goed?, I don’t know…). Vichy Minéral 89 heeft een flacon met een ontzettend mooie, luxe uitstraling. En ja, daar hou ik van! Ik heb dit flesje al zó ontzettend vaak voorbij zien komen op allerlei social media kanalen, maar zou dat zijn omdat het daadwerkelijk een goed product is óf omdat het flesje zich lekker op de foto laat zetten? Misschien wel allebei?

Het flacon zit verpakt in een kartonnen doosje. Middels het doosje is er goed te zien welk product er in zit. Het doosje is dan ook vrij simpel vormgegeven, maar toch chique én dat is iets wat mijn aandacht trekt.

Oké, oké, allereerst wil ik even benoemen wat een genot het was om dit flacon te fotograferen. Het flacon is van glas en heeft een ronde vorm en loopt vanaf beneden steeds iets smaller naar boven. Daarnaast wordt het glas ook lichter en lichter naarmate de flacon hoger wordt. Op het moment dat het flesje nog ongebruikt is, zie je ook allerlei luchtbelletjes in het flacon, wat een heel mooi effect geeft.

Vichy Minéral 89 is een unieke combinatie van Mineraliserend Thermaal water van Vichy -welke voor het eerst in een concentratie van 89% is verwekt- en hyaluronzuur. Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy -dat voorheen met een maximale concentratie van 20% werd verwerkt in producten- komt uit de omgeving van de Franse vulkanen en is een stof die rijk is aan 15 mineralen. Daarnaast bevat het serum maar 11 ingrediënten, wat betekent dat de ingrediëntenlijst minimalistisch, maar effectief is. Normaal gesproken bevat een hydraterende crème namelijk tot zo’n 30 ingrediënten, wat dus tot drie keer zo veel is. Vichy Minéral 89 belooft de barrière functie van de huid te versterken, zodat de huid kan opboksen tegen de agressieve externe en interne invloeden, zoals vervuiling, stress en vermoeidheid. Het product zorgt voor een dagelijkse boost en belooft de huid gehydrateerd, veerkrachtig en stralend te maken.

Het serum zit -net zoals volgens mij alle serums- in een pompflacon, iets wat ik persoonlijk ontzettend fijn vind. Het pompje werkt prettig en laat zich gemakkelijk indrukken. Op onderstaande foto is te zien hoe veel product er uit het flesje komt na één keer pompen. Vichy raadt aan om één tot twee pompjes per keer te gebruiken en daar ben ik het mee eens. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd twee pompjes en dat is ruim voldoende voor mijn gehele gezicht én hals.

Vichy Minéral 89 is een vrij ‘dik’ serum, maar laat zich tegelijkertijd heel gemakkelijk en prettig uitsmeren. Het product is doorzichtig, iets wat vaak juist niet goed werkt voor mijn huid. Ik heb een droge en gevoelige huid, waarbij producten met een gel-structuur vaak niet voldoende hydratatie bieden en een trekkerig gevoel achter laten op de huid. Toen ik de substantie voor het eerst in real life zag, was ik dus een beetje sceptisch.

Toch heeft Vichy Minéral 89 mijn verwachtingen overtroffen. Het product hydrateert mijn huid en laat een gezonde glow achter. Daarnaast brengt de formule ontzettend prettig aan op het gezicht, trekt het snel in én is het product geurloos, iets wat natuurlijk een groot pluspunt is als het gaat om gezichtsverzorging. Naast het feit dat Minéral 89 een gezonde gloed op mijn gezicht tovert, lijkt het ook alsof mijn huid rustiger is geworden; minder roodheden, minder plekjes en minder onzuiverheden. Dit kan er ook mee te maken hebben dat ik de laatste tijd wat gezonder probeer te eten (lees: minder tot geen chocolade meer tot me nemen), maar misschien is het ook een combinatie van beide factoren. Normaalgesproken breng ik na een serum vaak nog een nachtcrème aan, maar soms heb ik het gevoel dat mijn huid voldoende heeft aan alleen dit serum, iets wat ik nooit eerder heb ervaren bij een serum zonder olie.

Ja hoor, Vichy Minéral 89 is een favorietje geworden. Ik vind het een heerlijk product. Geen poespas en het doet gewoonweg wat het moet doen. Kunnen niet alle producten zo zijn?! Wegens de prijs -die meestal lager ligt bij Notino- heb ik het product ook via Notino.nl besteld. Wel zeg ik er gelijk bij dat de prijzen bij deze webshop vaak dagelijks verschillen. Ze schommelen erg in de prijzen, maar vaak blijft de prijs van een product (tot ver onder) de verkoopadviesprijs. Vichy Minéral 89 is bij Notino.nl te koop in twee verschillende groottes. De 30 milliliter variant is te koop voor €11,90 en de 50 milliliter variant voor €17,90, van deze laatste versie is de verkoopadviesprijs €22,95, wat toch weer eurootje of vijf scheelt; in the pocket! De flacon die op bovenstaande foto’s te zien is, heeft een inhoud van 50 milliliter. Oh ja, Vichy heeft -nog niet zo lang geleden- ook Minéral 89 Eyes gelanceerd, waar ik ook erg benieuwd naar ben!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: