NUXE HUILE PRODIGIEUSE MULTI-PURPOSE DRY OIL

NUXE HUILE PRODIGIEUSE MULTI-PURPOSE DRY OIL

Hi allemaal,

De dagen worden kouder en kouder en dat betekent dat onze huidjes droger en droger worden. Wat helpend is bij een droge huid, is het aanbrengen van verzorgende producten met rijke en voedende ingrediënten. Het grote nadeel van deze crèmes, oliën of lotions, is dat het vaak ontzettend lang duurt voordat het goed in de huid trekt. Dit is dan ook een reden waarom vele mensen liever rondlopen met een droge huid dan dat ze een product tegen de droge huid aanbrengen. Waar lotions en crèmes vaak nog relatief snel intrekken, hoef je dit van een olie vaak niet te verwachten. Maar wie wil er nu een aantal uren rondlopen met een vettige olie-laag op zijn huid? Ik in ieder geval niet! Huile Prodigieuse van NUXE is een van de meest bekende oliën op de markt, dus ik besloot deze olie een kans te geven en ‘m te gaan testen!

NUXE is een Frans merk dat zich focust op natuurlijke cosmetica en dit combineert met de farmaceutische wetenschappen. Vanuit deze combinatie ontstaan er uitzonderlijke producten, waarin de krachten van natuur en wetenschap worden gebundeld. De naam NUXE is een samenvoeging van woorden: “natuur” en “luxe”, twee woorden die perfect bij het merk passen. Eén van de belangrijkste redenen om voor natuurlijke cosmetica te kiezen, is dat deze producten minder kans geven op huidirritaties en allergieën.

Huile Prodigieuse van NUXE is een multifunctionele droge olie voor het gelaat, lichaam en haar. Het product bevat waardevolle plantaardige oliën (subaki, zoete amandel, borage, camelia, macadamia, hazelnoot en arganolie) en Vitamine E die de huid voeden, herstellen en sublimeren. Huile Prodigieuse heeft een unieke textuur van droge olie en maakt de huid gevoed, gladgestreken en egaal; het haar zacht en glanzend. Deze multifunctionele olie bevat geen minerale olie, parabenen en siliconen.

NUXE noemt het product een ‘multifunctioneel’, omdat het gebruikt kan worden voor het gezicht en lichaam, maar ook voor de haren. Een aantal beauty-tips bij het aanbrengen per ‘onderdeel’:
> Gelaat: voeg een beetje olie toe aan je favoriete dag- of nachtverzorging, waardoor de huid gekalmeerd en gehydrateerd wordt.
> Lichaam: spray de olie over de delen van het lichaam die extra verzorging kunnen gebruiken. Masseer de olie middels roterende bewegingen in.
> Haar: spray een beetje olie op de haarborstel en borstel door de droge en beschadigde uiteinden.

NUXE Huile Prodigieuse heeft een glazen flacon in een rechthoekige, platte vorm. Het glas van het flesje is doorzichtig van kleur, waardoor de gelige tint van de olie duidelijk zichtbaar is. Op de voorkant van het flesje is in zwarte letters informatie over het product te lezen. De flacon is afgewerkt met gouden details, die heel mooi passend zijn bij de gelige kleur van de olie, waardoor de verpakking een rustige en luxe uitstraling krijgt. Wanneer de dop van het flesje wordt verwijderd, is de verstuiver zichtbaar. De olie kan op een hele gemakkelijke manier worden aangebracht op de huid, namelijk middels de verstuiver die op een hele zachte wijze de olie op de huid sprayt.

Wanneer de olie op de huid wordt aangebracht, komt de iconische geur van NUXE naar voren. De olie bevat warme noten van oranjebloesem, magnolia en vanille, wat voor een heerlijke finishing touch zorgt. De geur is echter subtiel aanwezig, waardoor het niet te overheersend is in combinatie met bijvoorbeeld een parfum. De verstuiver brengt de olie op een hele prettige manier aan op de huid. Ik denk dat ik nog nooit een product heb gehad waar zo’n zachte nevel uit kwam, echt heel erg fijn. Daarnaast is Huile Prodigieuse een heel vloeibaar product, dit in combinatie met het gegeven dat het een ‘droge olie’ is, zorgt ervoor dat de olie zich gemakkelijk laat verdelen over de huid én binnen no time is ingetrokken. De olie laat een zacht, maar absoluut géén vettig laagje achter op de huid.

NUXE Huile Prodigieuse is te koop in twee verschillende groottes. De 50 milliliter variant (welke ook op bovenstaande foto’s te zien is) kost €13,40 en de 100 milliliter variant €24,70 via Notino.nl. Mocht je geïnteresseerd zijn in meer natuurlijke producten, is het ook leuk om eens de natuurlijke shampoo‘s te bekijken. De Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire Riche staat nog op mijn wishlist!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: