MOROCCANOIL TREATMENT | WORTH THE HYPE?

MOROCCANOIL TREATMENT | WORTH THE HYPE?

Hi allemaal,

Iedereen die ook maar een beetje into the beauty is, heeft het merk Moroccanoil tientallen, honderden of misschien wel duizenden keren voorbij zien komen de afgelopen jaren. En nee: ik overdrijf niet, want dit merk is ontzettend gehyped. Ik raak zelf altijd ontzettend nieuwsgierig naar producten die ik vaak voorbij zie komen (ja ja, influencers doen hun taak goed) en daardoor besloot ik een flacon van de meest bekende haar olie ter wereld te bestellen: Moroccanoil Treatment Original.

Haarolie is zo’n productcategorie waar ik altijd ontzettend veel producten van aanschaf, maar die me vaak, na een tijdje gaan tegenvallen; ze maken mijn haren te zwaar, ruiken niet lekker of ik loop weer tegen een nieuw product aan dat me toch nét ietsje fijner lijkt. Dat betekent dan ook dat ik misschien wel (meer dan) tien aangebroken verpakkingen van haaroliën en haarserums heb staan. Hier heb ik een woord voor, namelijk ‘zonde’. Als ik nou in één keer een goed product had aangeschaft, in plaats van al die drogisterij troepjes (en ja, de drogisterij heeft hele fijne producten, maar vaak zijn haaroliën minder geconcentreerd en hebben ze veel gekke toevoegingen), had me dat veel geld (en vooral veel kastruimte) bespaard. Nadat mijn laatst gekochte haarolie na een tijdje weer tegenviel, besloot ik dat ik eens een switch moest maken naar een -kwalitatief- beter product; ik bestelde Moroccanoil Treatment Original en nu, een maandje later, kan ik vertellen of het een blijvertje is of dat ik verder blijf zoeken.

Moroccanoil Treatment belooft ervoor te zorgen dat het haar zijdezacht aanvoelt, gezond oogt en een mooie glans krijgt. Het product is verrijkt met arganolie, wat ook wel het vloeibare goud uit Marokko wordt genoemd. Naast arganolie bevat dit bekende product ook vetzuren, omega-3-oliën, vitaminen en antioxidanten. De combinatie van deze kwaliteitsingrediënten zorgen ervoor dat het haar er mooi glanzend uit gaat zien én wordt beschermd tegen omgevingsfactoren. Daarnaast lijken gespleten haarpunten als sneeuw voor de zon te verdwijnen, wat maakt dat het haar weer stevig, gezond en soepel aanvoelt. Pluishaar wordt geëlimineerd als het in aanraking komt met Moroccanoil Treatment. Tot slot zijn de Moroccanoil producten vrij van schadelijke stoffen (fosfaat, sulfaat en parabenen). De producten zijn veiliger voor het milieu én zijn niet op dieren getest!

Voordat ik verder inga op mijn mening over het Treatment, wil ik eerst even inzoomen op de verpakking. Als ik eerlijk ben, vind ik het flesje niet de meest mooie uitstraling hebben. Het doet me denken aan een apotheek uit de geschiedenisboeken (of een flesje van een hoestdrank), snap je dan wat ik bedoel, haha? Toch maakt de felle, mintgroene kleur het wel ietwat vrolijker. Het flesje is gemaakt van donker glas. Enerzijds vind ik het heel erg goed dat het van glas is, zo wordt er weer minder plastic gebruikt. Echter maakt dat het flesje natuurlijk wel zwaarder en -voor mijn gevoel- kwetsbaarder.

In het kartonnen doosje -waar de fles in wordt verkocht- zit ook een pompje, welke op de flacon gedraaid dient te worden. En wauw… wat ben ik blij met het pompje, anders zou ik continue veel te veel product gebruiken.

Dopje eraf, pompje erop en dan is op bovenstaande foto te zien hoe het flesje er dan uitziet. Het pompje dat ik bij mijn flacon kreeg, is erg stroef. Ik weet niet of dit een productiefoutje is of dat dat gewoon is hoe de pompjes van Moroccanoil werken. Je kunt het pompje naar rechts schuiven om ‘m te sluiten en naar links draaien als je het product wil gebruiken. Aangezien dit heel stroef ging, heb ik tientallen keren aan het pompje gedraaid, waarna hij minder stroef is. Helaas is het pompje zelf (als je ‘m naar beneden drukt) ook erg stroef, waardoor er vaak meer (of minder) product uit de flacon komt dan ik graag wil. Mijn tip is dan ook om het pompje -voordat je het op het flacon zet- een aantal keren te draaien en te duwen, zodat het pompje wat minder stroef wordt. Toch vind ik het idee van een pompje wel heel handig. Ik heb wel eens producten gehad waar ik de olie op mijn hand of vingers moest schenken; nou, dat ging negen van de tien keer helemaal mis.

De olie is geel van kleur, zoals de meeste haaroliën. Ik gebruik een kleine hoeveelheid (één pompdosering) op droog haar. Ik verdeel het product goed door mijn handen en ik ga daarna met mijn handen door mijn haren. Het eindresultaat is glanzend, gezond (uitziend) en zacht haar. De punten van mijn haren lijken een stuk minder kapot dan ze daadwerkelijk zijn én mijn haren ruiken ontzettend lekker, die geur is heerlijk! Moroccanoil Treatment heeft niet voor niks een heel aantal awards op zijn naam staan, want het is gewoonweg een hele fijne haarolie, welke ik zeker blijf gebruiken totdat ‘ie op is.

Yes, ik heb er een nieuwe favoriet bij. Ik vind Moroccanoil Treatment ontzettend fijn werken en het resultaat mag er zeker zijn! Naast deze 100 milliliter flacon zijn er ook een 25 milliliter flacon en een 200 milliliter flacon te koop. Die 25 milliliter flacon ga ik zeker aanschaffen, zodat die mee kan in mijn sporttas. Voordat ik de volgende tekst typ, wil ik eerst even een disclaimer geven; dit artikel is namelijk niet geschreven in samenwerking met Notino.nl. Ik heb het product wel mogen bestellen via de webshop, maar deze blogpost is geen onderdeel van de samenwerking met dit bedrijf. Toch kan ik het niet laten om Notino.nl niet te noemen in deze blogpost, simpelweg omdat ik jullie -mijn lezers en lezeressen- graag informeer over leuke acties. De flacon op de foto’s is een flacon van 100 milliliter en daar betaal je bij Notino.nl maar €33,- voor, terwijl de prijs op de webshop van Moroccanoil op €44,90 staat. Een mega erschil dus! Voor de grote liefhebbers van Moroccanoil Treatment is er ook een flacon van 200 milliliter te koop voor €42,50. Kun je nagaan dat de 200 milliliter variant goedkoper is bij Notino.nl dan de 100 milliliter variant via de webshop van Moroccanoil?! Echt bizar.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: