THE BODY SHOP VERKOOPT SHEET MASKERS, YAY!

THE BODY SHOP VERKOOPT SHEET MASKERS, YAY!

Hi allemaal,

Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik een groot fan van sheet maskers. Deze velletjes die doordrenkt zijn met hoog-geconcentreerde serums, zijn niet meer weg te denken uit beautylandZe werken snel, effectief én je hoeft je masker niet meer van je gezicht te boenen, wat betekent dat je huid na gebruik gelijk ready to go is. The Body Shop bracht begin dit jaar hun allereerste sheet mask op de markt, waar ik destijds een hele positieve review over schreef. Ondertussen heeft het 100% dierproefvrije merk hun assortiment verbreed met nóg vier nieuwe sheet maskers, allemaal met hun eigen werkzame stoffen. In dit artikel lees je een uitgebreide review over alle sheet maskers die The Body Shop momenteel in hun collectie heeft!

The Body Shop heeft op dit moment vijf verschillende sheet maskers in hun assortiment: Drops of Youth Concentrate Sheet Mask, Vitamin C Glow Sheet Mask, Aloe Calm Sheet Mask, Seaweed Balance Sheet Mask én Vitamin E Quench Sheet Mask. Alle maskers zijn een toevoeging aan de bestaande lijnen binnen het gezichtsverzorgingsassortiment van The Body Shop. De maskers zijn 100% vegan en biologisch afbreekbaar (m.u.v. de verpakking), wat betekent dat het na gebruik gewoon in de compostbak mag.

DROPS OF YOUTH CONCENTRATE SHEET MASK | €6,-

Het eerste sheet mask dat The Body Shop lanceerde, was het Drops of Youth Concentrate Sheet Mask, welke begin dit jaar werd gelanceerd. Het masker belooft in 15 minuten voor een zichtbaar frissere, veerkrachtigere huid met een gezonde uitstraling te zorgen. Het Youth Concentrate Serum is een product waar ik al lange tijd ontzettend benieuwd naar ben en die ik in de toekomst zeker eens wil toevoegen aan mijn skin care stash, maar het fijne van dit masker is dat je heel goed kennis kan maken met dit serum. Het sheet masker is namelijk doordrenkt met 70% van de inhoud van een 30 milliliter flesje. Dit iconische product is verrijkt met biologische babassu-olie uit Brazilië en stamcellen van drie planten: edelweiss, zeevenkel en blauwe zeedistel. Deze plantstamcellen staan bekend om hun regeneratieve eigenschappen en vernieuwen zichzelf continue, zodat ze zich beter kunnen weren tegen schadelijke omgevingsfactoren en schade kunnen herstellen. Dankzij deze krachtige plantenmix, zal de huid er gezonder, gladder en veerkrachtiger uitzien.

Op de achterkant van de maskers staat een gebruiksaanwijzing. Het is de bedoeling dat je het masker uitvouwt en op het gezicht legt. Het masker is doordrenkt met vloeistof en is gemakkelijk uitvouwbaar. Er hoeft trouwens geen laagje verwijderd te worden van het masker, je kunt ‘m gelijk op het gezicht aanbrengen. Het masker dienst zachtjes aangedrukt te worden en na zo’n 15 minuten kan het masker van het gezicht worden verwijderd. De resterende vloeistof kan dan in de huid worden gemasseerd. De omschreven gebruiksaanwijzing geldt voor alle maskers die in deze review te zien zijn.

Wanneer je het zakje openscheurt, komt er een frisse geur die licht naar citroen ruikt naar voren. Het masker is zichtbaar doordrenkt met een doorzichtige vloeistof en kan direct aangebracht worden op de huid, aangezien er geen vliesje van het masker verwijderd hoeft te worden. Tijdens de 15 minuten die het masker op het gezicht zit, voelt het masker heel fijn aan. Na 15 minuten heb ik het masker verwijderd en het overtollige serum in gemasseerd. Daarna heb ik het zakje erbij genomen, waar nog een deel van het serum in zat. Ook dit heb ik in gemasseerd, een echte boost voor mijn huid dus. Toen ik het overige serum in mijn huid had gemasseerd, werd mijn huid van binnenuit een beetje warm en toen dacht ik: yes, it works! Daarnaast zag mijn huid er direct na het gebruik van het masker er heel rustig en stralend uit. Mijn roodheden waren als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn huid voelde gehydrateerd aan. Lees deze review voor mijn uitgebreide mening over dit masker!

VITAMIN C GLOW SHEET MASK | €5,-

Het Vitamin C Glow Sheet Mask geeft de huid een hydratatieboost en een frisse, stralende teint. Het bevat vitamine C-rijke camu camu-bessen en biologische  Community Trade-aloë vera. Het geeft de huid in een mum van tijd een natuurlijke glans en gezonde blos.

Wanneer ik het masker open, druipt (ieks, wat een vies woord, haha!) het Vitamine C-goedje letterlijk van het masker af. Even oppassen dus, want het is erg vloeibaar. De geur van het masker is lekker fris, maar zeker niet te aanwezig. Vitamine C is echt een van mijn favoriete ingrediënten als het gaat om skin care. Je huid krijgt er een mooie glans van en ziet er gelijk gezond en stralend uit. En dat is precies het effect dat dit masker geeft. Echt een toppertje!

ALOE CALM SHEET MASK | €5,-

Het Aloe Calm Sheet Mask is speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige huidjes die gebaat zijn bij hydraterende en kalmerende ingrediënten. Het masker is verrijkt met komkommerextract en biologische Community Trade-aloë vera uit Mexico en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd, gladder en zachter gaat aanvoelen. Aloë vera is een van de meest veerkrachtige planten uit de natuur en is ideaal voor de gevoelige huidjes.

Het masker is lekker doordrenkt met product, iets wat ik altijd erg fijn vind, aangezien je huid dan een heerlijke boost krijgt. Toen ik het masker had aangebracht op mijn gezicht, viel de geur mij gelijk op. Ik had een frisse, zachte geur verwacht. Echter deed de geur me denken aan de geur die (kinder)klei heeft. Er zit geen parfum in het masker, iets wat natuurlijk heel goed is, juist omdat het product gericht is op de gevoelige huid. De geur is ook niet erg overheersend, maar normaalgesproken ruiken maskers wat lekkerder. Toch vind ik het erg goed dat The Body Shop de geur heeft gelaten zoals ‘ie is, anders hadden er namelijk irriterende stoffen toegevoegd moeten worden en dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Al met al een fijn masker dat doet wat ‘ie belooft!

SEAWEED BALANCE SHEET MASK | €5,-

Het Seaweed Balance Sheet Mask is speciaal voor de vette en gecombineerde huid, namelijk om deze te matteren, maar ook hydrateren. Het masker is verrijkt met komkommerextract, mineraalrijk zeewier en biologische Community Trade-aloë vera en zorgt ervoor dat de huid er direct frisser uit ziet en matter oogt.

Ik ben niet helemaal de juiste persoon om dit masker te testen, aangezien ik alles behalve een vette en/of gecombineerde huid heb. Mijn huid is namelijk juist heel erg droog. Toch besloot ik om het masker uit te proberen, gewoon omdat ik benieuwd was. Wat het masker belooft, heeft ‘ie in ieder geval ook gedaan. Mijn huid zag na gebruik meer matte uit dan voordat ik het masker aanbracht, maar mijn huid voelde totaal niet uitgedroogd aan, wat heel fijn is. De meeste maskers voor de vette en/of gecombineerde huid, drogen de huid namelijk vaak uit. Zeker een aanrader om te proberen als je op zoek bent naar een fijn masker die het vettige laagje op je gezicht een beetje in toom houdt.

VITAMIN E QUENCH SHEET MASK | €5,-

Het Vitamine E Sheet Mask is speciaal ontwikkeld om de droge huid te hydrateren en verzorgen. Het masker is verrijkt met hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong, tarwekiemolie en biologische Community Trade-aloë vera uit Mexico. Deze drie ingrediënten zijn hydratatie kampioenen die ervoor zorgen dat de huis zachter en gladder aanvoelt en voller oogt.

Toen ik het zakje openscheurde, kwam de welbekende Vitamine E-geur (die ook alle andere producten uit de Vitamine E lijn hebben) me gelijk tegemoet. Ik vind die geur zó lekker; zacht en fris tegelijk, maar zeker niet overheersend. Wat ik bij dit masker heb gedaan, is het overtollige product een beetje ‘uitgeknepen’, zodat dit in het zakje zou blijven zitten. Nadat ik het masker had gebruikt, kon ik de overige vloeistof nog een keer of drie aanbrengen op mijn gezicht als serum. Op die manier heb ik nog plezier gehad van het masker. Mijn huid voelt na gebruik heel gehydrateerd aan en heeft een gezonde gloed. Heel erg fijn!

De maskers zijn stuk voor stuk erg handig in gebruik. Alle zakjes bevatten meer dan voldoende product, waardoor het overtollige serum ook meermaals na gebruik van het masker nog aangebracht kan worden, dus je krijgt zeker waar voor je geld. Ik heb namelijk vaak de verpakking dicht gemaakt toen ik het masker zelf (de sheet) had weggegooid, en de overtollige vloeistof als serum aangebracht bij mijn volgende gezichtsverzorgingsmoment. Ideaal toch?! Het enige minpuntje aan deze maskers vind ik dat de uitsparingen (de gaten voor je ogen, neus en lippen) wat aan de kleine kant zijn. Voorafgaand aan het aanbrengen rek ik de maskers dan als het ware een beetje uit, waardoor ze beter zitten!

Yes, ik vind de maskers van The Body Shop allemaal erg fijn! Ik heb eigenlijk drie favorieten: het Drops of Youth Concentrate Sheet Mask, het Vitamine C Glow Sheet Mask en het Vitamine E Quench Sheet Mask. En op de genoemde volgorde zou ik ze dan ook ‘ranken’. Dat betekent dat het Drops of Youth Concentrate Sheet Mask toch wel mijn grote favoriet blijft, maar onthoudt wel dat het om gezichtsproducten gaat en dat je voor jezelf moet nagaan welk masker het beste aansluit bij de behoeften van jouw huid!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn door een merk of bedrijf.

Delen: