BENEFIT IT’S POTENT! OOGCRÈME

BENEFIT IT’S POTENT! OOGCRÈME

Hi allemaal,

Afgelopen week kwam er een review online over producten van Kiehl’s, waaronder een oogcrème met avocado. In dat artikel gaf ik aan dat het Creamy Eye Treatment alleen in de avond gebruik, omdat de substantie te vol is om te gebruiken in de ochtenden, gezien de crème langer de tijd nodig heeft om in te trekken. Ik was dan ook nog op zoek naar een oogcrème die ik in de ochtend zou kunnen gebruiken. Ik bestelde de Benefit It’s Potent! Eye Cream via Notino.nl, omdat ik erg benieuwd was geworden naar de belofte betreffende het ‘vervagen van donkere kringen’. Zou deze oogcrème zijn beloftes nakomen en een plekje weten te bemachtigen in mijn AM-routine?

Benefit is een merk dat de afgelopen jaren razend populair is geworden. Het merk staat bekend om haar vrolijke en speelse verpakkingen, maar voornamelijk om haar wenkbrauwproducten. Tegenwoordig heeft Benefit ook heel veel andere make-up (en zelfs skin care!) producten in haar assortiment. En van die skin care producten heb ik er nu dus eentje getest, namelijk de It’s Potent! Eye Cream.

Oogverzorging is een ‘extra’ stap binnen de gezichtsverzorgingsroutine die vaak wordt overgeslagen. Toch is het vaak een essentiële stap. De huid rondom de ogen is namelijk tot vijf keer zo dun als de rest van de gezichtshuid; het is dunner, gevoeliger en kwetsbaarder. Voor ieder huid-‘probleempje’ een andere oplossing, toch?! Dat is ook precies de reden waarom je het beste een ander smeerseltje rondom je ogen kan aanbrengen dan op de rest van je gezicht.

De It’s Potent! Eye Cream belooft een verhelderende oogcrème te zijn die donkere kringen vervaagt. Er zijn talloze oorzaken te noemen die zorgen voor een donkere uit onder (en rondom) de ogen. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat er momenten zijn geweest dat ik geen donkere kringen had. Ze zijn er al-tijd. En voor mijn gevoel is er helemaal niets dat werkt. Toch belooft Benefit dat haar oogcrème donkere kringen daadwerkelijk kan vervagen. Daarnaast worden fijne lijntjes gladgestreken en de elasticiteit en stevigheid van de huid bevorderd. De crème bevat een peptidecomplex, waarvan bekend is dat het elasticiteit en stevigheid bevordert. Ook bevat het een combinatie van hydraterende botanische extracten en loquatextract, waarvan bekend is dat het de huid beschermt tegen blijvende schade. Tot slot belooft Benefit dat de oogcrème perfect te combineren is met concealer.

Als het potje met crème eenmaal uit het doosje is gehaald, is gelijk te zien dat het design op het doosje duidelijk is geïnspireerd op het potje met oogcrème. De ‘tekening’ op het doosje is lekker speels en vrolijk, zoals we van Benefit gewend zijn. De kleuren die terugkomen in het potje, komen ook terug in het doosje. Ook het ‘kurk’-effect is zowel te zien op het doosje als op het potje zelf. Ik vind het altijd extra leuk als je aan een verpakking ziet dat er echt over na is gedacht. Vaak hebben producten met een kleurrijke en speelse verpakking al snel een goedkope uitstraling, maar dat vind ik bij Benefit totaal niet het geval. Zij combineren de speelsheid met kwaliteit en een chique look, lekker vernieuwend!

De It’s Potent! Eye Cream zit in een glazen potje die een blauwige schijn over zich heen heeft. De dop is van plastic, maar doet lijken alsof ‘ie van kurk gemaakt is. Het potje voelt erg luxe aan, dit omdat het van glas is. De totale uitstraling is écht Benefit.

De substantie is licht van kleur en heeft een peachy-achtige tint, iets wat een blauwe kleur neutraliseert. Van deze gel-crème heb je maar een heel klein beetje nodig, want hij laat zich gemakkelijk verdelen. Vanwege de gel-formule trekt de oogcrème met gemak in, waardoor ‘ie prima te gebruiken is in de ochtend, want even later kun je gewoon beginnen met je make-up, zonder dat je minutenlang moet wachten voordat de huid het product heeft opgenomen. Voorheen dacht ik altijd dat zo’n ‘lichte’ substantie niet veel zou doen, maar ik vind dat de oogcrème de huid onder mijn ogen prima voedt. Gelukkig heb ik nog geen fijne lijntjes, dus ik kan ook niet echt beoordelen of de crème hier tegen helpt. Benefit It’s Potent! Eye Cream bevat minuscule reflecterende deeltjes, waardoor de ogen ietwat lijken op te lichten na het aanbrengen. Je kunt deze oogcrème zien als een no make-up, make-up crème: het product vermindert donkere kringen op de momenten dat het is aangebracht, maar op de lange termijn zal het weinig veranderen aan de hoeveelheid blauw onder de ogen. Ergens is dat ook niet zo heel gek, want de meeste mensen waar blauwe kringen zichtbaar zijn, hebben een hele dunne huid onder de ogen óf hebben vitaminetekort, iets wat een crèmepje niet zomaar kan verhelpen.

De Benefit It’s Potent! Eye Cream is heel prettig in gebruik. Er is maar een heel klein beetje product nodig om de volledige huid rondom de ogen in te kunnen smeren. De crème heeft een gel-substantie, waardoor het product gemakkelijk in de huid trekt en er gelijk na het aanbrengen make-up aangebracht kan worden. Tot slot bevat deze oogcrème reflecterende deeltjes, waardoor het lijkt alsof de donkere kringen minder aanwezig zijn en je volop die no make-up, make-up look kunt rocken! En het aller fijnste is ook nog dat je deze no make-up, make-up look niet eens van je gezicht af hoeft te halen, pluspunt! De oogcrème is te koop voor ±€35,- bij Notino.nl en is de nieuwste toevoeging binnen mijn morning routine.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: