KIEHL’S AVOCADO NOURISHING HYDRATING MASK + CREAMY EYE TREATMENT

KIEHL’S AVOCADO NOURISHING HYDRATING MASK + CREAMY EYE TREATMENT

Hi allemaal,

Kiehl’s is een merk dat ik heb leren kennen door mijn blog. Het high-end merk, dat als apotheek is begonnen, staat erom bekend dat het het beste uit alle ingrediënten haalt. Dit is iets wat ik écht terug zie aan mijn huid als ik producten van Kiehl’s toevoeg aan mijn daily skincare routine. Als ik een lijstje zou moeten samenstellen van merken waar ik mijn huid blindelings aan durf ‘toe te vertrouwen’, zou Kiehl’s sowieso in dit lijstje voorkomen en zelfs op een van de hoogste plekken komen te staan. Ik gebruik de Creme de Corps bodylotion al een hele tijd dagelijks (mam heeft laatst een liter-fles gekocht, zij is ook helemaal fan!), daarnaast gebruik ik het Buttermask for Lips en de verschillende gezichtsmaskers van het merk ook meerdere keren per week. Qua gezichtsverzorging ben ik erg wisselend, omdat ik nu eenmaal heel erg veel producten test. De grote vraag is dan ook: hebben de producten uit de avocado-lijn mijn verwachtingen kunnen waarmaken en wellicht kunnen overtreffen?

In dit artikel staan twee producten centraal; een product dat al in 1970 werd gelanceerd en een product dat sinds een paar weken verkrijgbaar is. Avocado is een vrucht die de afgelopen jaren ineens razend populair is geworden, in de eerste instantie als super food. De vrucht is niet meer weg te denken uit de supermarkten, van de menukaarten en zelfs niet meer uit de huidverzorgingsproducten. Avocado’s zijn multi-inzetbare vruchten die barstenvol vitaminen en mineralen zitten, waardoor ze een krachtig en verzorgend effect hebben, zowel in huidverzorging om de huid te alten stralen als in haarverzorging om het haar te doen glanzen. Merken brengen nu massaal producten met avocado-olie en avocado-extract op de markt en komt onder andere voort uit die enorme populariteit dat rondom de avocado hangt, daarom vind ik het extra speciaal dat het assortiment van Kiehl’s gewoon al bijna 50 (!) jaar bestaat uit een product met als belangrijkste ingrediënt avocado; de Creamy Eye Treatment with Avocado.

De Kiehl’s Creamy Eye Treatment is een iconisch product binnen het assortiment van het apothekersmerk en bestaat al sinds 1970. Het kleine potje is een favoriet product van vele trouwe klanten. Kiehl’s belooft dat het product zorgt voor een zachte hydratatie van de gevoelige huid rondom de ogen. De drie hoofdingrediënten van de oogcrème zijn: avocado-olie, bètacaroteen en sheaboter. Avocado-olie wordt verkregen uit de vrucht van een tropische Amerikaanse boom (de avocadoboom) en is rijk aan verzachtende vetzuren. Avocado-olie is de meest hydraterende vruchtenolie die er bestaat. Het is een natuurlijke bron van aminozuurproteïnen, vitamine A, D en E en kalium. De olie herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid. Ook Bètacaroteen is een van de hoofdingrediënten in de oogcrème en is een natuurlijk verkregen antioxidant. Het wordt gebruikt in de productie van vitamine A. Tot slot bevat het kleine potje ook sheaboter, wat een natuurlijk vet is dat wordt verkregen vanuit de vrucht van de Afrikaanse karitéboom. Sheaboter wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten wegens zijn hydraterende eigenschappen. Het beschermt de huid tegen uitdroging, herstelt de soepelheid van de huid en laat de droge huid er beter uitzien.

Wanneer het kleine potje wordt geopend, is er een dikke en romige crème in een gelige kleur te zien. Ik vind het erg prettig dat de substantie niet zo vloeibaar is, omdat een vollere crème de huid vaak beter voedt. Daarnaast geldt bij oogcrèmes: des te dikker de substantie, des te kleiner de kans dat het product in je ogen terecht komt, wat mij betreft ook niet geheel onbelangrijk. Het aanbrengen van een oogcrème is binnen mijn skincare night routine de laatste stap. Ik ‘dip’ mijn ringvinger heel lichtjes in het potje, waarna ik de oogcrème voorzichtig rondom mijn oogkas dep. Ik heb de Kiehl’s oogcrème met avocado nu al een tijdje in gebruik en ik vind ‘m heel erg fijn. Dit product is -wat mij betreft- écht een toevoeging aan mijn skincare routine. Ik gebruik het Creamy Eye Treatment wel alleen in de avond, omdat ik de substantie voor ‘s ochtends te rijk vind. In de nacht heeft het product heel wat uurtjes om goed in de huid te trekken en zijn werk te doen. Het resultaat? Een mooie, gehydrateerde huid rondom de ogen.

Het Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado is te koop in twee verschillende groottes. Het potje dat op de foto’s te zien is, is een potje met 14 gram product en kost €29,-. Voor de grote liefhebbers is er ook een potje met 28 gram product te koop, welke €45,- kost. Ik doe nu al een aantal weken met mijn ‘kleinere’ potje en ik zie nauwelijks dat er crème uit is. Het is een erg zuinig product, pluspunt!

Het Kiehl’s Avocado Nourishing Hydration Mask is -in tegenstelling tot de avocado oogcrème- een van de nieuwste toevoegingen binnen het assortiment van het apothekersmerk. Vorig jaar kwam er een review online op DailyDaphne.nl over drie gezichtsmaskers van Kiehl’s. In de betreffende review was ik ontzettend enthousiast over alle drie de maskers. Toen ik voorbij zag komen dat Kiehl’s een nieuw masker zou gaan lanceren, was ik gelijk zó benieuwd naar de werking van het masker. Het Kiehl’s Avocado Nourishing Hydration masker is rijk en romig gezichtsmasker dat de huid een vocht boost geeft en de huid zacht, soepel en stralend maakt. De drie hoofdingrediënten van het gezichtsmasker zijn: avocado vruchtvleesextract, avocado-olie en teunisbloem. Avocado vruchtvleesextract is een geconcentreerd extract dat wordt verkregen uit de pulp van de avocado. Het helpt de hydratatie van de huid te behouden. Avocado-olie is een ingrediënt dat ook wordt gebruikt in de Kiehl’s Creamy Eye Treatment en is een hydraterende vruchtenolie die de natuurlijke vochtbalans van de huid herstelt. Tot slot is ook teunisbloem van de partij in het nieuwste masker van Kiehl’s. Teunisbloemolie is zeer effectief voor het herstel van de huidbarrière en laat de huid stralen. De

Toen ik de grote pot (100 gram!) voor het eerst opende, dacht ik: “wow, dat ziet er glad uit”. Kijk nu hoe perfect het product in de pot zit, echt mooi. De manier waarop het masker zo glad en netjes in de pot zit, zegt natuurlijk veel over de structuur van het product. Kiehl’s heeft zich voor de textuur van het masker laten inspireren door een frisse en rijpe avocado. De textuur is uniek, rijk en oogt en voelt als een perfect rijpe avocado. Bij het aanbrengen verandert het masker ineens in een guacamole-achtige, crèmige textuur, echt super apart. Het product is wegens de unieke textuur lastig aan te brengen met een kwast, dus ik breng het masker aan met mijn handen. Het vergt meer moeite -dan normaal- om het masker aan te brengen op het gezicht. Het lijkt af en toe een beetje ‘korrelig’, waardoor het tijdens het aanbrengen soms wat lastig aan het gezicht blijft plakken. Gelukkig baart oefening kunst en had ik het de tweede keer al onder de knie. Het masker is -net als de oogcrème- parfumvrij.

Gebruiksaanwijzing
1 | Neem een royale hoeveelheid masker.
2 | Verwarm de textuur tussen de vingers.
3 | Breng het masker met opwaartse bewegingen in een dikke, egale laag op de huid aan. Vermijd de ogen.
4 | Laat 15 minuten inwerken.
5 | Spoel af met draaiende bewegingen.

6 | Dep het gezicht droog.
7 |Om het effect van het masker te versterken breng je een nootje van de Creamy Eye Treatment with Avocado van Kiehl’s lichtjes kloppend met de vinger op de oog- contouren aan.

Na gebruik van het Avocado Nourishing Hydration Mask voelt mijn huid heel glad, zacht en gehydrateerd aan. 92% van de gebruikers zegt dat zij ook onmiddellijk na het aanbrengen van het masker een gladde huid hebben. Daarnaast vind ik het ontzettend prettig dat de maskers van Kiehl’s in potjes zitten. Op de momenten dat ik voor een smeerbaar masker ga -in plaats van voor een sheetmasker-, vind ik het fijn als ik zelf de hoeveelheid product uit de verpakking kan nemen die ik nodig heb. Bij maskers die in losse zakjes te koop zijn, gooi ik altijd een groot deel weg, omdat er te veel in zit, super zonde! Het is niet alleen zonde voor het product dat wordt verspilt, maar ook voor je portemonnee.

Het Kiehl’s Avocado Nourishing Hydration Mask is te koop in twee verschillende groottes. De pot die op de foto’s te zien is, is een pot met 100 gram product en kost €46,-. Voor iedereen die het masker eens wil proberen voor een kleiner prijsje heeft Kiehl’s ook een potje met 28 gram product uitgebracht, welke €22,- kost. Ik denk dat ik minimaal twintig keer een me-time momentje kan houden met de grotere pot, wat zo’n €2,30 per keer zou kosten, qua prijs vergelijkbaar met een aantal merken die in de drogisterij te koop zijn. Het enige ‘nadeel’ is dat je in één keer wat meer geld moet uitgeven, maar dan heb je een fijn product met goede ingrediënten! Het masker is te koop vanaf juli 2019.

Helaas is de mok op bovenstaande foto niet te koop, I wish (!), want hoe leuk is ‘ie?! De mok zat in het perspakketje dat ik van Kiehl’s ontving en is zó ontzettend schattig. Let’s Avocuddle!

De producten van Kiehl’s zijn te koop bij zes exclusieve verkooppunten in Nederland, op Kiehls.nl én sinds kort ook via Douglas.nl!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: